Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на кв. "Чайка" на протест заради въвеждането на "зелената зона"

Снимка: Община Варна

Жители на квартал "Чайка" във Варна излизат на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те ще изразят от 18.30 часа днес на бул. "Александър Стамболийски". 

Кой и по какъв повод е предложил създаването на зелена зона в квартала; какви са критериите за тази зона; какво допринася тя за подобряването на живота на хората, които живеят там; защо няма пълна информация в интернет за зелената зона; къде ще отиват и как ще се разходват средствата от събираните такси са част от въпросите, които задават организаторите на протеста. 

Те допълват, че ще изискат официални отговори, както и зоната за кратковременно паркиране да бъде въведена само когато алеите и междублоковите пространства бъдат надлежно ремонтирани и на всяко жилище бъде осигурено паркомясто. 

Кой може да съобщи официално дали е правено проучване за броя апартаменти, жилища и брой на жителите на кв. "Чайка", броя на настоящите паркоместа, на автомобилите и на планираните места в тази зона, питат организаторите на протеста. Къде ще отидат автомобилите, за които не стигат местата, допълват още те.

Те задават и въпроса как така се събират такси за услугата зелена зона, а не се предлагат места според наредба на МРРБ от 2017 г., където е отбелязано, че на апартамент се полага по едно паркомясто. 



 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златна роза 2024

Необходима е нова нормативна уредба за творците в българското кино

Нова нормативна уредба е необходима за творците в българското кино, за да може финансиране на проектите им да става навреме и с по-малко бюрократични процедури. Това заяви във Варна по време на фестивала на българския игрален филм "Златна роза" заместник-министърът на културата Илко Ганев. Той коментира, че трябва да се промени правилникът за..

публикувано на 21.09.24 в 17:02

Премахнаха екрана от колонадата на входа на Морската градина във Варна

Екранът на колонадата, разположен вдясно на входа на Морската градина, вече го няма, съобщава във фейбсук профила си кмета на Варна Благомир Коцев. " Екранът на колонадата на Морската градина вече го няма. Висящите кабели също. Посегателството върху естетиката на паметници на културата вече няма да се толерира. Продължаваме с разчистването на..

публикувано на 21.09.24 в 16:02

Последна почит към загиналите пилоти край Граф Игнатиево

Последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, бе отдадена днес в авиобазата в Долна Митрополия.  Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши..

публикувано на 21.09.24 в 15:43
Акция по кръводаряване

Увеличават се безвъзмездните кръводарители във Варна

Увеличен е броят на безвъзмездните кръводарители за Варна и областта и от 1000 на месец досега, вече са около 1200 души на месец. Това каза за Радио Варна директорът на Районния център за трансфузионна хематология д-р Мирела Кирякова. Винаги има недостиг на кръводарители от отрицателните кръвни групи, защото те са най-малък процент от..

публикувано на 21.09.24 в 14:53
Варненският щанд на IFTM Top Resa

Нараства броят на французите избрали Варна за туристическа дестинация

През последните години броят на френските туристи посетили Варна нараства, коментира за Радио Варна Ирина Угринска, главен експерт маркетинг, реклама и анализи в Дирекция „Туризъм“ към община Варна, часове след участие в Международното туристическо изложение IFTM Top Resa в Париж, Франция. Според данни на общинската дирекция до момента..

публикувано на 21.09.24 в 13:28

Невропсихологичен скрининг за симптом на деменция и болест на Алцхаймер на входа на Морската градина във Варна

21 септември е Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер, чийто синдром, деменцията е често срещан сред възрастното население на Земята. Тази събота, 21 септември, на входа на Морската градина във Варна, между 9.30 и 15ч. екип от лекари на Първа клиника по неврологични болести към УМБАЛ "Св.Марина", начело с проф. д-р Ара Капрелян и студенти по..

публикувано на 21.09.24 в 10:00

ОП ТАСРУД е превело близо 2 млн.лв. на „Градски транспорт" ЕАД

Общинско предприятие „Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение" е извършило плащания съгласно представени от „Градски транспорт“ ЕАД фактури, съобщават в писмо до медиите от ТАСРУД.  Изравнително плащане за месец август в размер над 722 870 лв. е преведено на 20.09.2024 г. сутринта, а авансовото плащане за месец..

публикувано на 21.09.24 в 09:27