Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2 в 1:

Как започна и протича гласуването във Варна и Добрич (обновява се)

Мудно и бавно започна денят на вота

| обновено на 09.06.24 в 19:32

Мудно и бавно започна изборният ден във Варна, видяха репортерите на Радио Варна. На места членовете на секционните избирателни комисии (СИК) се объркват за урните. Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се премине изцяло на гласуване с хартиени бюлетини, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Велин Жеков.

В хипермаркетите във Варна има повече хора на пазар, отколкото пред избирателните секцииНародът пазарува, а не гласува, "Защото храната е по-важна!", посочват част от варненци.

20.30 часа

Шест партии ще влязат в 50-ото Народно събрание. Това сочат данните от екзитпол към 20 часа на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл Болкан". ГЕРБ-СДС са победител на парламентарния и европейския вот. За тях за НС са гласували 26,7%. Второто място оспорват коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 15,5% и Движение за права и свободи с 15,1%, сочат предварителните данни.

На четвърто място е ПП "Възраждане" с 14,7% от гласувалите днес. Българската социалистическа партия вече е пета политическа сила с 9,8% подкрепа. 

 "Има такъв народ" са последната шеста партия с гласували 6,4 % от имащите право на глас.

ПП "Величие" застава малко пред четири процентния праг  - 3,4%, и засега не го прескача.

Според прогнозните данни нито една партия няма мнозинство. Най-много депутати ще излъчат ГЕРБ-СДС. Те получават 73 депутатски места, но подкрепа само от бившите им коалиционни партньори ПП-ДБ няма да е достатъчна за съставяне на правителство. ПП-ДБ и ДПС според екзитпола ще имат по 42 и 41 мандата, а "Възраждане" - 40. 27 народни представители ще се настанят в депутатските банки от БСП, а от ИТН - 17.

Избирателната за НС протекоха с ниска избирателна активност - 32,1%. 

26,5 % са подкрепили ГЕРБ-СДС на изборите за Европейски парламент според предварителните данни на "Галъп" към 19 часа. За ПП-ДБ своя вот са дали 16 на сто, а за "Възраждане" - 15,4 %. Четвърти са ДПС с 11,7-процентова подкрепа, а пети - БСП, получили 9,7 %. ИТН са гласували 6,2 на сто от гласоподавателите. Те вкарват един евродепутат. Най-много са от ГЕРБ-СДС - 5. От ПП "Възраждане" ще имаме трима представители в ЕП, толкова са и от ПП-ДБ.

33,1% е избирателната активност за евровота към 20 часа според данните на "Галъп". 


20 часа

Шест партии ще влязат в 50-ото Народно събрание. Това сочат данните от екзитпол към 19 часа на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл Болкан". ГЕРБ-СДС са победител на парламентарния и европейския вот. За тях са гласували 26,5%. Второто място оспорват Движение за права и свободи с 15,3%  и Продължаваме промяната - Демократична България с 15,1% о, сочат предварителните данни.

На четвърто място по брой депутати в НС е ПП "Възраждане" с 14,7% от гласувалите днес. Българската социалистическа партия вече е пета политическа сила с 9,7% подкрепа. 

 "Има такъв народ" са последната шеста партия с гласували 6,4 % от имащите право на глас.

ПП "Величие" застава малко пред четири процентния праг  - 3,4%, и засега не го прескача.

Според прогнозните данни нито една партия няма мнозинство. Най-много депутати ще излъчат ГЕРБ-СДС. Те получават 73 депутатски места, но подкрепа само от бившите им коалиционни партньори ПП-ДБ няма да е достатъчна за съставяне на правителство. 


19.20 часа

Машините в 14 секции в област Варна са се повредили и гласуването е продължило с хартиени бюлетини, след указание на Централната избирателна комисия. В тези секции се гласува с хартиени бюлетини. Очаква се същата процедура и за още няколко секции. Те не са само във Варна, но и в Провадия и Дългопол.

Желаещите да упражнят правото си на глас в ОУ "Черноризец Храбър" продължават. Избиратели чакат вече 40 минути, за да гласуват. 


18.40 часа

Опашки се извиха пред избирателните секции в ОУ "Черноризец Храбър" в квартал "Левски" във Варна. 





Към 17 часа отчетената избирателна активност за парламентарните избори е малко над 23%, а за европейските избори тя е малко над 24%. Това съобщи пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. По думите на Яница Петкова младите избиратели не са много активни на тези избори.  


Защо и за какво гласуваха избирателите от област Добрич днес? Каква България и Европа искат да видят и вярват ли в политиците? 

"Хубаво е да се гласува. Това, което трябва да се промени, е да има за всички работа в България! Хубаво е да се върнат младите тук, да си гледат Българията, защото като България няма друга", смятат част от анкетираните. Политиците да си гледат правилно работата, да не лъжат и един на друг да не си вадят очите, ги съветват добричлии. 

збрах да гласувам за хора, които са по-малко обременени с власт, с корупция, които имат чисто минало", подчерта друг анкетиран. 

"Искам и ще продължавам да гласувам, защото ако ние, новите поколения, не намираме смисъл в това, тогава бъдещето в нашата иначе прекрасна държава ще бъде обречено", сподели младо момиче, отишло до урните днес.

18 часа

Соня Томова живее от 42 години в Долни чифлик. Споделя, че винаги гласува, защото така е правилно. "По-малко да се краде, повече да се работи, да остава и за хората", е желанието, което споделя пред нас тя. 

Соня Томова обича града си и харесва всичко в него. "Спокойно е, тук сме пораснали... Имаме училище, детски градини, гимназия...", допълва тя. С нея се срещна Светлана Вълкова:

17.15 часа

Гласуването за Народно събрание и Европейски парламент върви паралелно в Балчик, еднакъв е интересът към двата вота – съответно 18.86 и 18.61 на сто, като до урните в 38-те секции са отишли 3282/3117 избиратели от имащите право на глас 17 405/16 752. Данните са по-ниски с над пет процента спрямо вота през миналата година и за Eвропарламент през 2019-а, когато до този час до урните отидоха около 24 на сто.

Разбираемо най-висока, близо и над 100 процента, е активността в болничните заведения, където гласуват пациентите и дежурният персонал – рехабилитационните лечебници в Албена и Тузлата, общинската болница в Балчик. Над една пета са избирателите в първа секция, в Соколово и Кранево - по близо двеста души, в село Тригорци, и 63-ма по списък до 16.00 часа са гласували 20 души, а в Храброво – от 37 – 12. В Змеево от 150 души по списък желание да изберат народни и европейски представители са изразили 30 души.

От началото на кампанията до 16.00 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Припомняме, че гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 99 досъдебни производства. 

17 часа

Към 16 часа 20,8 % е избирателната активност във Варненска област за гласувалите за членове на ЕП от Република България. 82 418 избиратели са направили своя избор за български евродепутати.

21,12 % е избирателната активност за народни представители. 85 549 жители на област Варна са упражнили правото си на глас за депутати от 50-ото Народно събрание. 

Най-висока към 16 часа днес е била избирателна активност за евродепутати, регистрирана в Аврен, където правото си на глас са упражнили 34,96%, следвани от избирателите в Суворово, където са гласували 28,42 %, Вълчи дол – 26,37%, и Ветрино 26,09%.

Към този час най-ниска е избирателната активност за евроизборите в Белослав – 18,35%, в Провадия – 18,85 %, в Долни чифлик – 19,08%. 

Във Варна 19,92% от избирателите са отишли до урните, за да посочат своя кандидат за европарламента.

И при избора за народни представители гласоподавателите от Аврен са били най-активни към 16,00 часа – 35,59%, следвани от Суворово - 28,24% и Вълчи дол – 25,86%. Избирателната активност във Варна към 16,00 часа е 20,28%, а най-ниска е в Провадия 19,15%.

16.40 часа

В между 60 и 70 секции в област Добрич членовете на Секционни избирателни комисии са сигнализирали за проблеми с машинното гласуване. Грешки са отчетени при разпечатването на бюлетините. Избирателната активност за Народно събрание в областта към 16.00 часа е 18,82%, а за ЕП - 16,82%.

От Окръжната прокуратура информират, че в днешния ден е получен само един сигнал. Полицията проверява случай на допуснато гласуване в секция в Община Добричка с пълномощно.
Едно от селата, където няма изборна секция, е добричкото Прилеп. Жителите му са не повече от десетина, а тези с адресна регистрация в населеното място са малко и гласуват в близкото Батово. 
16.00 часа

Малко под 1% е разликата в избирателната активност за Народно събрание и Европейски парламент в страната към 15 часа.

15.00 часа

Към 13 часа избирателната активност и за парламентарните, и за европейските избори, е около 16 процента. 

Българските политици, които бъдат избрани днес, трябва да направят така, че децата ни да останат в България. В това са категорични анкетирани варненци, дошли да гласуват със своите деца на изборите 2 в 1.

Пред секциите в Основно училище "Стоян Михайловски" в Кайсиева градина и в Техническия университет имаше родители с деца, които чакаха търпеливо, за да дадат своя глас. Даниела Стойнова разговаря със Силвия Георгиева, която дойде с малкия Симеон, и с Християн Стойчев, на ръце с двегодишната Даная. 

14.00 ч.

До 18.00 ч. нуждаещите се от помощ за придвижване до избирателните секции в град Балчик могат да заявят транспорт на дежурните телефони в отдел ГРАО: 0579/71046 и 0579/71071, напомнят от администрацията, след като до обяд никой не е заявил желанието си за това.

Секциите обособени за хора със затрудненост в придвижването са първа и втора в Мелницата, където могат и да паркират безплатно.Там гласуването продължава да тече бавно, но избирателите са търпеливи, отбеляза Катерина Янкова - председател на едната. Заради регистрираните няколко случая на отпечатване на една бюлетина при машинно гласуване, тя обърна внимание на избирателите, че трябва в началото на гласуването да отбележат, че ще упражнят правото си на глас и за двата вота.

13.30 ч.

От ранна сутрин в Девня пред секциите има хора, които чакат да гласуват, но и такива, които обсъждат политиката, вота, черешовата реколта. Репортажът е на Димитрина Дончева.
В крайният варненски район - Владиславово, пазарът продължава да е все така по-примамлив, в сравнение с упражняването на правото на гласуване. Наблюденията са на Иван Барбов.
Между 20 и 25 на сто е избирателната активност в районите на Куманово и Рогачево. Какво още видя и чу Емилия Николова? Вижте в репортажа ѝ.
13.00 ч.

Към 11:00 часа във Варненска област за Народно събрание са гласували 7,96 процента от избирателите, а за европарламент – 7,78 на сто, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Велин Жеков.

Вотът си за 50-о Народно събрания са упражнили 32 200 избиратели, а за членове на Европейски парламент – 30 800.

В областния център е най-ниската активност и на двата вида избори. 



12.00 ч.

Първото обобщение на активността в Балчик: малко по-ниска от предходните избори

1423-ма избиратели в община Балчик са упражнили правото си на глас към 11.00 часа в избора за народни представители от имащите право на глас 17 405. Това представлява 8.18%. Минимална е разликата в интереса към вота за българските представители в Европейския парламент – към този час са гласували 1347 души или 8.04% от имащите право на глас 16 752-ма, обобщават от изборната администрация.


Сходна е картината и на предишни избори - на 2 април м.г. на поредния, пети извънреден парламентарен вот 8.45% са отишли до урните, а за Европарламент през 2019 към този момент - 8,5 на сто от избирателите.


Секция номер 1 в Мелницата в Балчик, която е с 1084 избиратели, вота си упражниха до първото обобщение за деня 83-ма души – еднакво в двата вида избори. От опита си на предишни избори, там определиха хода на гласуването като най-бавния досега. Това е причината да има опашки.


В секция 26 в село Оброчище изборният ден започна нормално, и там върви бавно, но добре организирано. Избирателите предпочитат хартиената бюлетина – коментира председателят Наталия Георгиева. "Объркващо е за хората -  има много кутии, много листи за прехвърляне, но се справят" - добави тя.


Над 13 хиляди души са упражнили правото си на глас в област Добрич към 11:00 часа. Избирателната активност при избора за народни представители е 8,09 процента, а при вота за Европейски парламент активността е 7,96 на сто. Това показват данни, публикувани на сайта на Районната избирателна комисия. 


Към този час своя вот за Народно събрание са дали 13 904 души от област Добрич, което е 8,09%. За Европейски парламент гласувалите до 11:00 часа са 12 484 или 7,96%. Най-висока за момента е активността в общините Шабла и Крушари. В Шабла са гласували най-много за народни представители – 12,3 процента, а в Крушари най-висок е вотът за ЕП – 14,71%. Най-ниска избирателна активност е регистрирана в областния град при вота за ЕП - 7,68 на сто, а при избора за народни представители най-малко хора са гласували в община Тервел - 5,9 процента. 


Има около 20 случая на проблеми с машинното гласуване в секциите в област Добрич, каза за медиите председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Цонка Велкова, като уточни, че няма все още обобщена информация колко са точно проблемните машини. Тя допълни, че проблемът е в това, че машините не са разпечатали цялата бюлетина за различните видове избори.


На секционните комисии се дават указания как да процедират в тези случаи. Тъй като са различни цветовете на гърба на двата вида бюлетини, от секционната комисия могат да установят за кой от двата избора не е осъществен вотът и да бъде дадена възможност на гласоподавателя да упражни правото си, каза още Велкова.


Председателят на РИК - Добрич обърна внимание и на това, че при гласуващите с машина, ако възникне грешка, нямат право да повторят вота си.






11.50 ч.
С напредването на деня, пред избирателните секции започва да се усеща раздвижване.
Опашки се образуваха в двора пред училище "Константин Арабаджиев.
В СУ "Найден Геров" също става по-раздвижено, даже започват да се образуват опашки от 8-10 души за някои секции. В училищните сгради, където са огромната част от секционните избирателни комисии обаче е задушно, отворени са всички прозорци и пак не се диша.




11.00 ч.
Слаба избирателна активност във Варна, но пък Кооперативният пазар е пълен.



И в селата във Варненска област, наблюдават репортерите на Радио Варна към този час.
В Слънчево, където има една секция, с машина гласуват по-младите, докато по-възрастните предпочитат хартиената бюлетина. В Слънчево обаче не разчитат на особена промяна след днешния вот. Дори очакват нови избори през есента.
В Любен Каравелово, където има три секции, от които в едната има и машина за гласуване, никой до този час не е избрал машинния вот. Нито един не е гласувал с машина и на предходните избори в Любен Каравелово, сочи статистиката на СИК. И след местните, и след предишните парламентарни избори в Любен Каравелово животът е без промяна, както и тежкият воден режим в селото. 
3 дни имаме вода, 3 дни нямаме - разказват жителите на Любен Каравелово.
В балчишкото село Рогачево към този час са гласували над 20% от жителите, два пъти и половина по-малко от последните избори. Хората са с плажни чанти и бански, защото след това отиват на плаж.
В Батово избирателната активност е още по-впечатляваща, цели 40 процента от жителите вече са пуснали гласа си в урните на вота.
8,69 % е избирателната активност в община Каварна към 11 часа днес. От 9 677 души с право на вот в град Каварна, своя вот са дали 766-има, или 7,92 %. 

11,54 на сто е избирателната активност към 11 часа в населените места. 

8,23 % е избирателната активност за Европейския парламент към 11 часа в община Каварна. От 12 145 избиратели гласувалите са 1 000. В град Каварна от 9 547 своя глас са дали 715 – 7,49%. Към 11 часа избирателната активност в населените места е 10,97 %. 


10.00 ч.


Относително пусто и празно е край секциите в кварталите на Варна. В хипермаркетите има повече хора на пазар, отколкото пред избирателните секции в училище "Патриарх Евтимий". Анкета на Иван Барбов сочи 4:2 в полза на пазаруващите спрямо гласуващите.

Пусти улици, а гласоподавателите към този час са предимно възрастни и трудноподвижни.

Няма движение в неделният предиобед и в "Трошево".



В Добричка област от 187 кандидати в 31 кандидатски листи избират днес гласоподавателите, за да изпратят петима представители в Народното събрание. Броят на избирателите за Европейски парламент в областта е 156 788, а за българския 171 861. Два са постъпилите в РИК до момента сигнала за нарушения в изборния процес.
Общият брой секционни избирателни комисии в област Добрич е 376. От тях две са подвижни – в общините Добрич и Добричка, пет в лечебни заведения, три в домове за възрастни хора и една в следствения арест. За охраната и обществения ред по време на изборния процес ще следят 351 служители на ОД МВР Добрич.
Председателят на РИК Добрич Цонка Велкова обърна внимание на членовете на СИК да проверяват внимателно списъците на заличените лица и допълни, че отново решението за преминаване към хартиено гласуване  при неработеща машина, се взема от ЦИК, което води до забавяне на процеса.
В Балчик в секция номер гласуват само на хартия, машината не тръгна, поради отказ на устройството. Там продължават гласуването с хартиена бюлетина.
Първите данни за избирателната активност в област Добрич се очакват в 11.30 часа.


9.00 ч.

Изборният ден и в област Добрич започна нормално. Всички 376 секционни избирателни комисии (СИК) започнаха работа навреме, съобщиха за медиите от пресцентъра на местната Областна администрация.

Броят на избирателните, които имат право да гласуват за депутати в Народното събрание (НС) общо в областта е 171 861 души. В 244 от секциите избирателите ще имат право на избор как да гласуват – с машина или с хартиена бюлетина. В другите 132 СИК изборът ще е само с хартиена бюлетина.


8.30 ч.

От полицията в града обявиха, че във Варненска област изборният ден започна в спокойна обстановка.

Областна дирекция на МВР – Варна е предприела всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на полицията са поели охраната на 656 секции на територията на областта.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, а за Варна - 052/ 615166.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

В Балчик, във всичките 38 секции изборният ден също започна нормално. Във всички тях са осигурени хартиени бюлетини, а в 22 секции избирателите, които имат пра­во на два­та из­бо­ра, мо­гат да из­би­рат меж­ду хар­тие­на бю­ле­ти­на и спе­циа­ли­зи­ра­но ус­трой­ство за ма­шин­но гла­су­ва­не – това са градските секции, без болничните, и тези в по-големите села. 

Нуждаещите се от помощ за придвижване до избирателните секции в град Балчик могат да заявят транспорт на дежурните телефони в отдел ГРАО: 0579/71046 и 0579/71071 от 7.00 до 18.00 часа в изборния ден - 09.06.2024 г.

20 пар­тии, 11 коа­ли­ции и един не­за­ви­сим кан­ди­дат об­що са ре­гис­три­ра­ни за учас­тие в из­бо­ри­те за На­род­но съб­ра­ние (НС) и Ев­ро­пей­ски пар­ла­мент (ЕП).

В 34 секции се организира видеонаблюдение за преброяването на вота, такова няма да има за четирите секции в болнични заведения.



7.30 ч.

Отвориха секциите за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Българските граждани избират днес 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представителите, които да ги представляват в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот, а той съвпадна и с провеждането на изборите за Европейски парламент от страната. В историята на България двата вида вот се провеждат едновременно за пръв път. 

Четити кутии има във всяка една от секциите, където има машинно гласуване. По две за всеки един от изборите - за гласуване с хартия и за гласуване с машина.

Изборният ден започна в 7 ч. и ще  приключи в 20 ч., както на всички избори, но ако пред секцията има негласували избиратели, може да да бъде удължен -  не по-късно от 21 ч. 

За членове на Европейския парламент имат право да гласуват 6 138 050 избиратели, а за Народно събрание - 6 593 275. 

Избирателните секции в страната са 12 898, без секциите в лечебни заведения, места за задържане и други социални институции. От тези 12 898 секции с подвижна секционна избирателна комисия ще се гласува в 322. В 9346 се гласува с машини. 

Видеонаблюдение и видеозаснемане ще има в 11 635 секции в страната. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И в неделя ще е горещо

Поредният слънчев и топъл ден ни очаква в неделя , според прогнозата на дежурния синоптик Виктория Георгиева. Ще е предимно ясно и слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт. Преобладаващи минимални температури от 15° до 20°, малко по-високи по крайбрежието, максимални 31°-36°, в Русенско с 1-2 градуса по-високи, а по..

публикувано на 22.06.24 в 16:43

Улицата на мечтите до Слънчевия часовник във Варна

Песни, танци, анимация и демонстрации, забавни и атрактивни игри, очакват варненци и гостите на града днес от 15.00 до 20.00 часа във второто издание на инициативата "Улица на мечтите" - Панорама на младежкото танцово и певческо изкуство, наука, творчество и спорт. Събитието беше открито с народна музика, хоро, танцови изпълнения и флашмоб ,..

публикувано на 22.06.24 в 16:20
Христо Рафаилов

Христо Рафаилов: Без ясни аргументи общински съветници отложиха приемането на важни за варненци решения

"Гласуването на общинските съветници от ПК „Благоустройство и комунални дейности“ на една от докладните записки, внесени от кмета, може да бъде определено като незаконосъобразно". Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна зам.-кметът по финанси в Община Варна Христо Рафаилов.   Според него, първоначално съветниците са решили четирите..

публикувано на 22.06.24 в 14:52
Снимката е илюстративна

Разбирха наркооранжерия в Максуда

Криминалисти от Първо районно полицейско управление във Варна са разбили наркооранжерия в района на Максуда , съобщават от Областната дирекция на МВР във Варна. По време на акцията, за 24 часа е задържан 41-годишен мъж от Варна , който е без криминални регистрации до момента.  Вчера полицейските екипи са  атакували две помнещения от имот намиращ..

публикувано на 22.06.24 в 14:14

Издирват 12-годишния Данаил от Бургас

Полицията в Бургас издирва 12-годишния Данаил Костадинов. От МВР поясняват, че майката и бащата са разведени и въпреки че живеят в Бургас не поддържат никакви отношения. Майката мислела, че детето е при бащата и когато детето не си вдига телефона се е свързала с бащата. Тогава установява, че детето е в неизвестност. Майката на момчето твърди, че..

публикувано на 22.06.24 в 14:02
Ивайло Митковски

Ивайло Митковски, ПП/ДБ: Резултатите от изборите бяха неочаквани и за победителите, и за победените

Правителството с първия мандат може да бъде подкрепено, не от ИТН, а от друга партия в парламента или отделни депутати . В Народното събрание има нови субекти, които тепърва ще покажат дали биха дали подкрепа за ГЕРБ/СДС или ДПС. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна народният представител от коалицията ПП/ДБ д-р Ивайло..

публикувано на 22.06.24 в 13:36

Качеството на морската вода в Албена и Кранево е в нормите

Водата в Черно море в района на курортния комплекс "Албена" и Кранево е в нормите за крайбрежни води. Днес на място във връзка с аварията на колектора на Пречиствателната станция за отпадни води Албена, беше извършена проверка на качеството на водата в присъствието на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров...

публикувано на 22.06.24 в 12:24