Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на цацата от 14 до 16 юни в Кранево

4
Снимка: Радио Варна

На 14, 15 и 16 юни в Кранево посрещат лятото с музика, танци, игри, кулинарни демонстрации, студена бира и прясна цаца. Всичко това в рамките на фестивала на цацата на 14, 15 и 16 юни. Специални гости са Boney M Experience - гру­па­та, коя­то па­зи му­зи­кал­но­то нас­лед­ство на ле­ген­дар­на­та фор­ма­ция и обе­ща­ва лю­би­ми­те хи­то­ве на ня­кол­ко по­ко­ле­ния.

В пър­ва­та ве­чер на сце­на­та ще излязат "Ке­ра­на и Кос­мо­нав­ти­те". Пре­ди тях ще се изявят още поп и рок из­пъл­ни­те­ли с лю­би­ми на пуб­ли­ка­та хи­то­ве. Във вто­рия ден ос­вен Boney M Experience, на сце­на­та ще се ка­чи и БГ дуе­тът. Тре­тият ден ще бъ­де пос­ве­тен на фол­клор­ни­те тра­ди­ции. Фес­ти­вал­на­та прог­ра­ма ще бъ­де зак­ри­та в не­де­ля ве­чер от ор­кес­тър „Ви­во Мон­та­на“. На фестивалната сцена в Кранево ще се изявят и много местни и самодейни артисти и изпълнители, над 100 ар­тис­ти. Най-мал­ки­те по­се­ти­те­ли на фес­ти­ва­ла съ­що ще по­лу­чат свои­те за­бав­ле­ния, обещават организаторите.

Фес­ти­ва­лът се про­веж­да със съ­дей­ствие­то на Об­щи­на Бал­чик и Кмет­ство Кра­не­во.

Вхо­дът и тази година е сво­бо­ден. Раз­пла­ща­ния­та на Фес­ти­ва­ла ще се из­вър­шват са­мо без­ка­со­во с дебитна или кредитна карта - пла­ща­ния в брой ня­ма да се прие­мат, уточняват още от "Зелени посоки".

Повече за програмата и забавните състезания - като бягане с обувки на висок ток или бирена миля за които може да се запишете, ще намерите на фейсбук страницата на фестивала. Записване: предварително на info@festivalnacacata.com.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Има толкова причини да осиновиш куче!

Има толкова причини да осиновиш куче, а защо да не го сториш, като отидеш в Общинския приют за безстопанствени кучета във варненското село Каменар.  Там има кучета с различни съдби, които чакат да бъдат осиновени и на които всеки един от нас може да даде шанс за нов живот.  Доброволчеството е кауза. Доказват го част от хората, които през..

публикувано на 16.06.24 в 13:36

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Mюсюлманите отбелязват Курбан Байрам днес. Празникът тази година се отбелязва между 16-19 юни, празнува се в продължение на четири дни.  Мюсюлманският календар следва лунните цикли и затова празникът няма постоянна дата и всяка година се измества напред с 10 дни спрямо предходната. Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по..

публикувано на 16.06.24 в 08:27

Видовден е - Денят на възмездието!

На 15 юни отбелязваме Видовден, или Денят на възмездието. Всеки е чувал израза „Ще дойде Видовден“, чийто смисъл е, че за всяко дело има отплата, всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела. Според народните вярвания Вида е сестра на светците Вартоломей и Елисей, която никога не пропуска да "види" пакостите, които двамата светци..

публикувано на 15.06.24 в 09:24

Наградиха лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”

Ученици от цялата страна и тази година се включиха в единствения ученически литературен конкурс у нас, който насочва младите хора към творчество на два от най-широко разпространените езици в Европа. Над 200 творби на немски и на английски език се надпреварваха за призовите места в Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”. С решение на..

публикувано на 14.06.24 в 19:57
Икономически университет - Варна

"Морски бизнес и международна търговия" e новата специалност в Икономически университет-Варна

Нова специалност - "Морски бизнес и международна търговия",  се открива през новата учебна година в Икономически университет-Варна.  "За първи път Икономическият университет във Варна, с потенциала, който има да обучава на английски език, предлага едно направление, е което ще се специализират икономисти. Това е уникален образователен продукт",..

публикувано на 14.06.24 в 14:55

Модерен медицински център отвори врати във Варна

Медицински център „Хейлан Кеър 4“ отвори врати в морската ни столица. Чуйте повече подробности в репортажа на Ваня Славова: Най-новият и модерно оборудван медицински център във Варна е вече официално открит.  Намиращият се на бул. "Владислав Варненчик" 267 медицински комплекс предлага на своите пациенти широк спектър от услуги и..

публикувано на 14.06.24 в 09:42

14 юни - Световният ден на кръводарителя

На 14 юни се отбелязва Световния ден на  доброволния и безвъзмезден кръводарител. Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя - “20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“ е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите. Денят е..

публикувано на 14.06.24 в 08:22