Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на цацата от 14 до 16 юни в Кранево

4
Снимка: Радио Варна

На 14, 15 и 16 юни в Кранево посрещат лятото с музика, танци, игри, кулинарни демонстрации, студена бира и прясна цаца. Всичко това в рамките на фестивала на цацата на 14, 15 и 16 юни. Специални гости са Boney M Experience - гру­па­та, коя­то па­зи му­зи­кал­но­то нас­лед­ство на ле­ген­дар­на­та фор­ма­ция и обе­ща­ва лю­би­ми­те хи­то­ве на ня­кол­ко по­ко­ле­ния.

В пър­ва­та ве­чер на сце­на­та ще излязат "Ке­ра­на и Кос­мо­нав­ти­те". Пре­ди тях ще се изявят още поп и рок из­пъл­ни­те­ли с лю­би­ми на пуб­ли­ка­та хи­то­ве. Във вто­рия ден ос­вен Boney M Experience, на сце­на­та ще се ка­чи и БГ дуе­тът. Тре­тият ден ще бъ­де пос­ве­тен на фол­клор­ни­те тра­ди­ции. Фес­ти­вал­на­та прог­ра­ма ще бъ­де зак­ри­та в не­де­ля ве­чер от ор­кес­тър „Ви­во Мон­та­на“. На фестивалната сцена в Кранево ще се изявят и много местни и самодейни артисти и изпълнители, над 100 ар­тис­ти. Най-мал­ки­те по­се­ти­те­ли на фес­ти­ва­ла съ­що ще по­лу­чат свои­те за­бав­ле­ния, обещават организаторите.

Фес­ти­ва­лът се про­веж­да със съ­дей­ствие­то на Об­щи­на Бал­чик и Кмет­ство Кра­не­во.

Вхо­дът и тази година е сво­бо­ден. Раз­пла­ща­ния­та на Фес­ти­ва­ла ще се из­вър­шват са­мо без­ка­со­во с дебитна или кредитна карта - пла­ща­ния в брой ня­ма да се прие­мат, уточняват още от "Зелени посоки".

Повече за програмата и забавните състезания - като бягане с обувки на висок ток или бирена миля за които може да се запишете, ще намерите на фейсбук страницата на фестивала. Записване: предварително на info@festivalnacacata.com.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Райчо Райчев е новият "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Основателят и изпълнителен директор на водеща у нас аерокосмическа компания Райчо Райчев беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.  Началникът на учебното заведение флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров връчи медал и диплом за най-високото почетно звание.  Началникът..

публикувано на 26.07.24 в 16:14

"Пальо Баня фест" в село Баня

За втори път бургаското село Баня ще бъде домакин на „Пальо Баня фест“. Той е организиран от местната артистична общност, защото в селото през лятото си почуват много хора на изкуството. Фестивалът е тридневен. Започна днес 26 юли и ще продължи до неделя 28 юли.  "Пальо Баня" е местността, където се е намирало старото село Баня. Заради редица набези..

публикувано на 26.07.24 в 15:30

Концертите през август на сцена "Раковина" (ПРОГРАМА)

В почти всеки ден от месец август в Морската градина ще се провеждат концерти на сцената "Раковина". Програмата включва музикални изпълнения от различни жанрове, поетични вечери и танцови спектакли. Изпълнители от Международния фолклорен фестивал "Варненско лято", който ще се проведе от 29 юли до 1 август, също ще се включат в програмата.  На 29..

публикувано на 26.07.24 в 12:25

Над 500 деца участват в Музикалния конкурс "Бъди звезда" в Радио Варна

Неочаквано голям интерес и тази година на  Международен музикален конкурс за вокално и танцово изкуство "БЪДИ ЗВЕЗДА" На 25 - 28 юли 2024 година в морската ни столица Варна за четвърта поредна година ще се проведе Международен музикален конкурс за вокално и танцово изкуство "БЪДИ ЗВЕЗДА", организиран от Сдружение "Старс Академи".  Четири дни над 500..

публикувано на 26.07.24 в 10:28

Българските запалянковци са хапвали най-много бургери по време на европейското

Българските футболни запалянковци са си поръчвали най-много чийзбургери и обикновени бургери по време на мачовете от Евро 2024, показва анализ на една от големите компании за доставка на храна. След тях се нарежда тараторът, който е особено предпочитан в горещините. Сред най-скъпите мачове, отразени от компанията, са тези на Португалия срещу..

публикувано на 26.07.24 в 07:20

Черно море - едно от най-бързо затоплящите се в света

Черно море е едно от най-бързо затоплящите се морета в световен мащаб. До края на века скоростта на вятъра в региона ще нарасне, ще се увеличат валежите, а налягането на въздуха ще се повиши. По-големи количества на валежите вече се регистрират в районите на Варна, Добрич и Бургас. Българските учени предупреждават, че климатичните промени..

публикувано на 25.07.24 в 17:09

На 29 юли започва 32-рият Международен фолклорен фестивал във Варна (ПРОГРАМА)

От 29 юли до 1 август във Варна ще се проведе 32-рото издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“. Тази година в него участват ансамбли над 400 артисти от 8 държави. Гостуват фолклорни формации от Украйна, Словакия, Черна гора, Грузия, Китай, Тимор-Леще и Албания. Домакини и тази година са добре познатите на публиката Фолклорен..

публикувано на 25.07.24 в 12:10