Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха цените за къмпинг в началото на летния сезон

Снимка: camping.bg

Анализ на цените в някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лв. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лв, съобщават от специализирания сайт Camping.bg.

Във вътрешността на страната цените са сходни с тези по морето. Термалните къмпинги работят целогодишно и са едни от най-предпочитаните сред къмпинг туристите. Нощувката в тях е по-скъпа. Причината е, че в цената е включен и достъп до минерални басейни, сауни и парни бани. В някои къмпинги от този вид нощувките през седмицата са по-евтини от тези през уикенда. Цената за къмпинг място и двама възрастни в термалните къмпинги варира от 60 до 120 лв. на вечер. 

Къмпингите настаняват децата безплатно, като границата на възрастта им варира от 3 до 12 години. Някои къмпинги имат и отделни цени за юноши.


По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт променя временно маршрута по линия 409

Автобусите на „Градски транспорт“ във Варна по линия 409 след 9 часа в петък, 30 август, няма да обслужват  спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно.  Автобусите след спирка „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до сп. „Ривиера“. Маршрутните..

публикувано на 29.08.24 в 15:22

Премахват половината бараки от улица "Д-р Пискюлиев" заради ремонт

50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати заради предстоящия голям ремонт на улицата в района на Кооперативния пазар във Варна. Тъй като половината от бараките не са заети от търговци, наемателите ще бъдат преместени в празните търговски площи. По този начин няма да има наематели, които да изгубят поминъка си и ще имат..

публикувано на 29.08.24 в 14:55

Премахват прабългарското селище "Фанагория" от парка в "Аспарухово"

Прабългарското селище "Фанагория" ще бъде премахнато от парка в кв. "Аспарухово" заради изтекло разрешение.  Селището е без разрешение за поставяне на увеселителни преместваеми обекти и вече е незаконно, каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на сесия на Общинския съвет. Той разсея съмненията на местни депутати, че има инвестиционни..

публикувано на 29.08.24 в 14:14

Общинските съветници не приеха актуализацията на план-сметка "Чистота"

С 16 гласа "за", 0 "против" и 28 "въздържали се" актуализацията на план-сметка "Чистота" не беше приета на редовното заседание на Общинския съвет във Варна.  В предложението беше предвидено закупуването на 20 съда и разполагането им в райони, вилни зони и населени места, в които липсва изградена система за тяхното разделно събиране. Компенсираната..

публикувано на 29.08.24 в 14:05

Инспектор „Строителен контрол“ във Варна със спрени права за три години заради взет подкуп

Бившият инспектор „Строителен контрол“ в Община Варна Камен Ел-Хаббал  се изправи пред Варненския окръжен съд по внесен обвинителен акт за поискан и приет подкуп чрез злоупотреба със служебното си положение. Според обвинението, на 30 януари тази година мъжът проверил незаконен строеж на тераса. За да не изготви констативен протокол и заповед за..

публикувано на 29.08.24 в 13:08

Регионалните здравни инспекции със спешни проверки на обектите, където се продава т. нар. "енергиен сниф"

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация за продажбата на енергиен прах, т. нар. „енергиен сниф“. Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите. Междувременно експерти на..

публикувано на 29.08.24 в 13:06

Предлагат с допитване да се реши кога да е празникът на Варна

Да се направи допитване до варненци дали празникът на Варна да бъде на 15 август или на друга дата. Това предлагат от групата "Експертен център" в местния парламент. Искането беше представено от Христо Атанасов  в началото на днешното заседание на Общинския съвет в морската столица.  Решението за настоящата дата за празник на града е взето от Общинския..

публикувано на 29.08.24 в 12:58