Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКЦ "Св. Марина" с нов управител

Проф. д-р Валентина Маджова (вляво) и доц. д-р Женя Русева (вдясно)
Снимка: ДКЦ "Св. Марина"-Варна

Доц. д-р Женя Русева е новият управител на Диагностично-консултативния център "Св. Марина" във Варна. 

С плакет и грамота днес беше наградена проф. д-р Валентина Маджова - досегашният управител на ДКЦ „Св. Марина“ от създаването му преди 22 години. 

„Имах възможността да се уча от най-добрия учител – проф. Маджова. Ще работя с всички сили да запазя постигнатото, да надграждам, като разчитам на всеки един човек от моя екип, на ръководството на болницата и Медицинския университет, защото само заедно можем да се развиваме“, каза доц. Женя Русева.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в Гърция е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, предаде БНР.  "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и..

публикувано на 22.07.24 в 16:24
Снимката е илюстративна

Интерактивна карта показва най-замърсените места във Варна

Община Варна започна изготвянето на интерактивна карта, която да систематизира цялата информация за състоянието на сметосъбирането и сметоизвозването в града. Целта е върху нея да бъдат нанесени броят и местата, където са разположени контейнерите за смесени битови отпадъци. Администрацията призова гражданите да подават сигнали на платформата..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

ТЕЛК в Добрич спира работа от 5 до 31 август

РЗИ – Добрич уведомява, че  съставът на ТЕЛК за общи заболявания към „МБАЛ-Добрич“ АД гр. Добрич няма да работи в периода от 5 до 31 август 2024 г.   поради ползване на платен годишен отпуск от служителите на ТЕЛК; Заседанията на ТЕЛК към „МБАЛ-Добрич“ ще бъдат възобновени на 2 септември.  РЗИ – Добрич продължава приема на: · жалби срещу ЕР; ·..

публикувано на 22.07.24 в 16:00

ВиК-Варна след протеста в Евксиноград: Скоро възстановяването на улиците ще приключи

Управителят на ВиК-Варна инж. Веселин Русев заяви, че проектът на стойност над 130 милиона лева за изграждане на канализация в различни местности във Варна, е на Общината, съвместно с ВиК-дружеството, което има само контролни функции. По повод протеста на жителите на местността Евксиноград, които се оплакват от разбити улици и силно запрашаване на..

публикувано на 22.07.24 в 15:50

Мъж падна в дере на главната улица в Балчик

Около 30-годишен мъж падна в дере на главната улица "Черно море" в Балчик в ранния следобед днес - малко след 13:00 часа. Пожарна, полиция и линейка изнесоха с носилка пострадалия, разказаха очевидци, които предполагат, че е възможно падането да е провокирано от употреба на алкохол. Пациентът е жив и е транспортиран в Добрич с травма на главата. В..

публикувано на 22.07.24 в 15:21

Обществен съвет търси решения за социализация на паметниците на културата във Варна

Започна работа новият Обществен съвет за закрила на културното наследство в община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Съвещателният орган ще търси решения за социализация на паметниците на културата. Той проведе първото си заседание.  Общественият съвет за закрила на културното наследство е създаден  като съвещателен орган към..

публикувано на 22.07.24 в 14:30
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин призова президента да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат

Връщането на втория мандат не беше неочаквано, коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Според него перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима. Въпреки това, от БСП са готови, ако получат третия мандат, да опитат да съставят експертен кабинет и затова предлагат на президента да направи..

публикувано на 22.07.24 в 14:12