Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Митковски, ПП/ДБ: Резултатите от изборите бяха неочаквани и за победителите, и за победените

Ивайло Митковски
Снимка: Радио Варна/Валери Великов

Правителството с първия мандат може да бъде подкрепено, не от ИТН, а от друга партия в парламента или отделни депутати. В Народното събрание има нови субекти, които тепърва ще покажат дали биха дали подкрепа за ГЕРБ/СДС или ДПС. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна народният представител от коалицията ПП/ДБ д-р Ивайло Митковски. Той подчерта, че коалицията няма да предложи кабинет, ако получи мандат от президента, и няма да подкрепи правителство с първия мандат.

„Ако няма правителство с този първи мандат, едва ли ще има друго. Ще видим каква е тази история с екзотичния вариант за правителство на ИТН от експерти. Тези експерти все пак ги придлагат определени хора от определени партии. На този етап много малко хора знаят какво ще се случи, а тези, които уж знаят, и те не са напълно сигурни. Струва ми се, че тези резултите бяха неочаквани и за победители, и за победени“, каза народният представител.

Според Ивайло Митковски, ниската избирателна активност показва, че хората са наказали всички партии. „Основната причина за срива в резултата на ПП/ДБ е, че нашите симпатизанти не можаха да приемат съвместното ни управление с ГЕРБ и ни показаха, че категорично са били против това управление. Друга причина е, че ние не успяхме да обясним на избирателите си каква работа сме свършили по време на предишното управление. Например резултатите от последното проучване на на „Евростат“ показват, че българите не сме най-бедните в ЕС. Унгария вече е преди нас“, допълни още варненският депутат.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток

Без ток днес във Варна ще са следните адреси:  • 09:00 ч. до 17:00 ч. – карето, заключено между ул. Тодор Влайков, ул. Филип Тотю, ул. Константин Доганов, ул. Григорий Цамблак, електрозахранени от ТП 303; •08:30 ч. до 17:00 ч. – част от м-ст Боровец Север и Боровец Юг; Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в..

публикувано на 11.07.24 в 06:38

Горещо и ветровито в четвъртък

Днес ще има променлива облачност, постепенно намаляваща до слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър, следобед ще се обърне от изток-североизток и във вътрешността ще отслабне. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 29° до 34°, за Варна около 34°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26°-27°...

публикувано на 11.07.24 в 05:53

Силна буря повали десетки дървета в Провадия

Силна буря се разрази за кратко в Провадия. Вятърът е повалил много дървета из града и населените места.  Наложило се временно затваряне на пътни участъци.  Щети са нанесени на десетки автомобили. Няма пострадали хора.  На място работят екипи на пожарната от Варна и Общината, както и много доброволци, каза  Янко Янков, директор на дирекция "Местни..

публикувано на 10.07.24 в 17:58

На няколко места във Варна утре ще мерят кръвно и ще раздават вода в жегите

Във Варна разкриват мобилни медицински пунктове във връзка с обявения жълт код и очакваните високи температури. На три локации в града ще бъдат поставени шатри, в които ще се предлагат безплатно измерване на кръвното налягане и минерална вода. Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската търговска гимназия, на площад „Независимост“,..

публикувано на 10.07.24 в 17:07

Спират продажбата на предплатени карти за градския транспорт заради неработещите валидатори

Преустановена е продажбата на предплатените карти за пътуване в градския транспорт във Варна заради неработещите валидатори, съобщават от общинския пресцентър. Пътниците, които вече са закупили предплатени карти, могат да продължат да ги ползват до изчерпване на ресурса в тях в превозни средства с работещи валидатори.  Ако предплатената карта не се..

публикувано на 10.07.24 в 17:02

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна, намираща се в района на ул. "Патриарх Евтимий" 25,  разказват очевидци. Те са получили охлузвания на крачетата при пропадане в дупка, образувала се на платформата от шперплат на пързалката.  Площадката винаги е много оживена, събират се по 30 деца, разказаха Вирджиния Цветкова и Детелина..

публикувано на 10.07.24 в 15:18
Проект ОУ

Местят учениците на ОУ "Васил Друмев" в две училища заради разширението

В ход са дейностите по разширението на Основното училище „Васил Друмев“ във Варна. Кварталното училище в централната част на града  ще се сдобие с нова пристройка и физкултурен салон, които по проект трябва да бъдат изградени за 1 година от началото на строителните дейности. В момента тече обществената поръчка по избор на фирма строител и оферти..

публикувано на 10.07.24 в 14:55