Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дворът на училище в центъра на Варна цяла нощ събира шумни компании

| обновено на 10.07.24 в 14:20

Дворът на СУ "Климент Охридски" , който е оборудван с уреди за спортуване, вечер се превръща в свърталище на пияни младежи. За проблема алармира директорът на учебното заведение Петко Петков. Чували с отпадъци събират всяка сутрин от училището. Нямаме денонощна охрана, при хубаво време игрищата са пълни в малките часове, нашите съграждани идват да си допиват тук, след като затворят заведенията по плажа, изказа възмущението си Петков.

Разпиленият боклук е често явление, но учебното заведение осъмва и с по-сериозни поражения. Масата за тенис е разбита. По нея се е случвало да се катерят деца, но сега е строшена. Трябва да са скачали върху нея, за да успеят да я изкривят така – коментира директорът на училището. Първоначално намерението на училището е било да я оставят с възпитателна цел, за да видят подрастващите какво на практика означава вандалска проява, но в крайна сметка я демонтират.

Директорът на училището е провел разговор със заместник-кмета Павел Попов да бъдат монтирани камери, които да са свързани и с общинската видеосистема и да има засилено полицейско присъствие в района. 

Шумни групи от младежи се събират там след 23 часа, крещят, боксират се с гумите и удрят уредите за гимнастика с метални предмети, оплакват се хората живеещи в близост до училището.

Няколко пъти е викана полиция, но нарушителите на реда не са гонени, тъй като дворът е отворена зона за обществено ползване извън учебно време и не може да бъде заключван, въпреки че на входа му пише, че не се допускат външни лица в интервала от 22:00 до 06:00 ч. 

Потърпевшите обмислят да изпратят молба до общината за премахване на гумите за боксиране, тъй като с тях се вдига най-много шум.
По публикацията работиха: Ема Василева, стажант-редактор

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Министерство на земеделието

Експертни комисии ще констатират щетите от пожарите

По разпореждане на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов са сформирани експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие" за констатиране на щетите от пожари в земеделски площи, включително унищожена продукция и погинали селскостопански животни. Комисиите ще посетят районите на страната, където е обявено бедствено..

публикувано на 18.07.24 в 19:39

Пожар пламна в местността Боровец-Юг край Варна, ситуацията е овладяна

Пожар се възпламени в местността Боровец - Юг в район "Аспарухово". Ситуацията вече е овладяна, увери районният кмет Ивайло Маринов.  Засегнати са покривна конструкция на къща, дървена временна постройка и един автомобил, както и тревните площи на пет дворни места. Съседните къщи са спасени. Няма пострадали хора. " Благодаря на..

публикувано на 18.07.24 в 19:01
Снимката е илюстративна

До къде стигнаха и кога приключват ремонтите в Евксиноград и на бул. "Христо Смирненски"?

През месец август и септември ще се извърши голяма част от асфалтирането на улици в Евксиноград , където „ВиК – Варна“ извършва ремонтни дейности по проекта за водния цикъл. Това обещаха днес пътните фирми и ръководителят на ВиК-проекта по време на среща с кмета Благомир Коцев.  По данни на пътностроителните фирми в момента се работи по полагането на..

публикувано на 18.07.24 в 18:23

Румен Радев: Утре сутринта ще обявя кога ще връча втория мандат

В петък сутрин президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория мандат.  Нашата политическа система е тежко заболяла. Скалпелът е в ръцете на избирателите, минавайки през избори, заяви пред придружаващите го във Великобритания медии Радев.  Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но..

публикувано на 18.07.24 в 16:55

Одобриха шестте предложения за почетен гражданин на Варна

Шест предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна” бяха одобрени на днешното заседание на Постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет – Варна. Съветниците подкрепиха номинацията на  Борислав Дряновски,  историк и изследовател, автор на поредица книги, сред които за кметовете на Варна, за носителите на..

публикувано на 18.07.24 в 16:47

Земеделски организации се обявиха в подкрепа на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева

Представители на 20 организации до момента от селскостопанския сектор и на земеделската общност, се обявиха против искането на Националната асоциация на зърнопроизводителите, за оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева.  Земеделци призовават за оставката на заместник-министъра Таня Георгиева Те определят като неистина..

публикувано на 18.07.24 в 16:31

Само за ден събраха 80 хиляди лева за пожарогасители

Дарителската кампания чрез PLATFORMATA.BG за купуване на ранцеви пожарогасители успя да събере 80 хиляди лева само за едно денонощие. Това съобщи за Радио Варна инициаторът на кампанията Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците. Целевата сума е 120 хиляди лева, с която да купят оборудване за овладяване на горските пожари..

публикувано на 18.07.24 в 16:25