Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаването "Джем сешън" с второ издание от плажа днес


Второто издание на музикалното предаване "Джем сешън" от брега на морето ще се проведе от 12.30 часа днес отново в клуб "Ментол".

Младите изпълнители Александър Петров, Жанина Георгиева и Максим Ялнъзов ще излязат на сцената, а специален гост ще бъде KillaBee (Галин Ненов). 

Входът на събитието е свободен, а предаването ще продължи до 14 часа. 

Водещи се Добо Мързов и Милица Панайотова. "В този горещ летен ден ви очакват игри, свързани с историята на Радио Варна, много награди и освежаващи напитки!", подчертаха водещите преди началото на предаването. Те поканиха всички слушатели: "Ако сте във ваканция, ако работното ви място е близо до морския бряг - отскочете, няма да съжалявате!", допълниха те.

Цялото предаване на живо може да чуете тук:


С Милица Панайотова и Добо Мързов разговаря Иван Барбов:



Галин Ненов се занимава с бийтбокс от 17 години. Познат под псевдонима KillaBee, той е двукратен национален шампион на България. През годините е участвал в различни проекти - от народна музика, през хип-хоп и дръм енд бейс, до джаз. През последните няколко години участва на фестивалите Varna Jazz Days, Radar, Varna July Fest, а съвсем скоро и на A to Jazz като част от проекта Mista Future. В момента работи върху дебютното си инструментално ЕР заедно с Георги Илиев. В специалното издание на предаването „Джем сешън“ на 17 юли ще представи идеи, настроения и емоции, родени по спонтанен начин през последните 6-7 години.

Жанина Георгиева е родена на 17.10.2008 г.,в гр. Варна. Ученичка е в СУ за ХНИ „К. Преславски“. От 4 годишна се занимава с музика. Започва с фолклорна музика в ДФС „Неранза“ с ръководител Кичка Христова. Има много награди в тази област от различни музикални конкурси. След това се преориентира към популярната музика, където също има множество успехи от национални и международни конкурси. През 2023г. печели Гран При в Европейския конкурс „Златни искри“. През същата година осъществява първия си професионален звукозапис в студиото на Радио Варна. В момента неин вокален учител е Моника Карагенова.

Александър Петров е студент трети курс специалност „Медицина“ в Медицински университет – Варна. През ноември миналата година представи в своя YouTube канал дебютната си песен „Рисувах те“. Автор на музиката и аранжимента е Димитър Атанасов, а текстът е написан от бъдещия лекар, който е и продуцент на проекта. Благодарение на своята първа песен младият изпълнител получи официална номинация в категорията „БГ ДЕБЮТ“ за Годишните музикални награди на БГ радио. През 2022 година Александър достигна до финала на предаването „Гласът на България“, завършвайки на почетното трето място, а година по-рано бе отличен като Лауреат на Фондация „Димитър Бербатов“ от Клуб 2020 в област „Изкуство“ за постиженията си в направленията поп пеене и поезия. Още на 14-годишна възраст издава своята дебютна поетична книга „Следобедна усмивка“ с издател Славянската литературна и артистична академия.

Максим Ялнъзов е роден на 22.10.2008 г. в гр. Варна. Занимава се с пеене от петгодишен при вокалния педагог Мила Маврова. Участва в много музикални конкурси в България, Румъния, Молдова, Казахстан, Беларус, Унгария, Малта и Германия, в които има спечелени повече от 90 награди като сред тях 13 Grand Prix. Освен музикалните изяви, Максим има зад гърба си и актьорски опит. Още на 6 години озвучава вапмирчето Денис в анимацията „Хотел Трансилвания 2“. През 2019 г. малкият Симба в хитовата продукция на Дисни „Цар Лъв“ говори и пя на български език с неговия глас. През 2021 г. Максим дублира главния герой Лука в летния хит на Дисни и Пиксар „Лятното приключение на Лука“. От 2020 г. до 2022 г е в състава на мюзикъла „Чаплин“ с режисьор Борис Панкин към Държавна Опера Варна, където играе в ролите на младия Чарли Чаплин и хлапето Джеки Кугън, а през 2021 г. Максим се превъплъщава успешно и в ролята на малкия Симба в мащабната продукция „Цар Лъв“ с режисьор Петко Бонев отново на сцената на Държавна Опера Варна. През 2022 г. Максим участва в мюзикълa „Оркестър без име“, в който си партнира с актьора Мариан Бачев в ролята на неговия ученик Ангел, както и в операта „Макбет“, където играе сина на Банко. През 2023 г. в Първа езикова гимназия – гр. Варна, в която учи Максим, бе поставен мюзикълът по сценария на филма „Лак за коса“, в който той участва като солист в ролята на водещия на шоуто Корни Колинс. Освен вокална школа, Максим посещава и школа по актьорско майсторство, танцова школа, свири на пиано и китара.
А как премина първата ни среща, вижте тук - Джем сешън ЕПИЗОД 1
По публикацията работи: стажант-редактор Василена Хаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават да потушават припламвания на стари огнища на пожари във Варна

Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност" във Варна старши комисар Тихомир Тотев информира, че два екипа на пожарната с противопожарни автомобили продължават да дежурят и да потушават локално възникнали припламвания в стари огнища на пожари.  Такива припламвания са погасени край село Слънчево и край квартал "Повеляново",..

публикувано на 17.07.24 в 12:05

Разкриват телефонна линия за подаване на сигнали за пожари

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар , съобщиха от правителствената пресслужба. Единният..

публикувано на 17.07.24 в 11:56

Потвърдиха ареста на обвинения в убийството в градския парк в Добрич

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Добрев, обвинен в убийството с нож, станало в градския парк в Добрич на 7 март тази година. Жертвата на тежкото престъпление е 56-годишен мъж. Срещу извършителя са присъединени в делото и още две досъдебни производства – за причинена средна телесна повреда и за..

публикувано на 17.07.24 в 11:50
Варна, Морска градина

Обработват Морската градина срещу чемширов молец

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще извърши профилактика срещу развитие на чемширов молец (Cydalima perspectalis) в Морската градина във Варна. Обработката ще бъде утре – 18 юли в ранните сутрешни часове между 6:00 ч. и 8:00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъдат обработени чемшировите дървета от района от..

публикувано на 17.07.24 в 11:22

ДСК възстанови дублираните картови плащания

Банка ДСК възстановява всички дублирани плащания, съобщиха от финансовата институция. Оттам уточняват, че е възможно зареждането при вход в DSK Smart да бъде забавено заради множеството клиенти, които се опитват едновременно да влязат в системата. Извиняваме се за създалата ситуация, допълват от ДСК.  Връщането на сумите от всички дублирани картови..

публикувано на 17.07.24 в 10:47

Още един депутат напусна ПГ на ДПС

Хюсни Адем напусна Парламентарната група на ДПС.  Така в парламентарната група с председател Делян Пеевски остават 22 души. Депутатите, изключени от ПГ на ДПС, които заеха страната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, стават вече 25. "Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

Във Варна арестуваха мъж при опит да открадне раница на плажа

Мъж се е опитал да открадне раница, оставена без надзор на един от централните варненски плажове. Служителите на реда са заловили 59-годишния извършител, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Раницата е била без надзор, а в нея имало лични документи и пари.  Извършителят е от Благоевград, и е бил осъждан преди.  Той е..

публикувано на 17.07.24 в 09:57