Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес и утре

Затварят за ремонт участък от централна варненска улица

2
Снимка: Община Варна

Днес и утре – 18 и 19 юли, ул. „Петър Парчевич“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. Шейново“ ще бъде затворен за движение, съобщават от район „Одесос“. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка.

От районната администрация уточняват, че през почивните дни участъкът ще бъде отворен за движение и паркиране. Работата, част от пътната рехабилитация в района, ще продължи в понеделник, когато евентуално ще се наложи отново затваряне. По информация на фирмата-изпълнител ремонтът ще приключи във вторник.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на община Аврен излизат на протест срещу безводието

Жители на община Аврен се събират на протест срещу безводието.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец Садово и Приселци хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си организаторите от Сдружение с..

публикувано на 18.07.24 в 14:55

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена)

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на полицията в морската столица.  Пожарът е..

публикувано на 18.07.24 в 14:05

На комисия одобриха до 380 хил. лв. за ново оборудване на ДКЦ "Св. Иван Рилски" в кв. "Аспарухово"

До 380 хиляди лева за ДКЦ "Св. Иван Рилски" да бъдат заложени в бюджета за 2025-а. Това решение приеха след дълго обсъждане съветниците от Постоянната общинска комисия по Бюджет и финанси. Средствата са необходими за купуване на рентген. В момента здравното заведение не разполага с такъв, а рентген е спешно нужен. Припомняме, че в началото на тази..

публикувано на 18.07.24 в 13:34

След пожара: Община Варна подпомага финансово ДКЦ-то във Владиславово

Община Варна ще отпусне средства за пострадалия при пожар диагностично-консултативен център – ДКЦ III в кв. „Владислав Варненчик“. Необходимата сума за възстановяване на щетите е 79 772 лв. без ДДС, стана ясно на днешното заседание на комисията по финанси и бюджет, на което съветниците дадоха зелена светлина за финансовото подпомагане. Пожарът избухна..

публикувано на 18.07.24 в 13:27

Държавата обеща помощ за пострадалите от пожарите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стойнов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради несправяне..

публикувано на 18.07.24 в 13:12

187 години от рождението на Апостола

Десетки варненци се включиха в общоградското честване по случай 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха положени на паметника на Апостола на свободата на Алеята на Възраждането в Морската градина във Варна. Кметът на града Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

ЕРП-Север: В бъдеще минимизираме планираните изключвания

Плановите прекъсвания на електричеството в горещите дни са редуцирани, но не могат да бъдат преустановени изяло. Това обясни пред Радио Варна Христо Христов, член на Управителния съвет на Електроразпределение-Север. Причина да го потърсим са сигнали от наши слушатели, които трудно понасят жегите заради планови прекъсвания на тока от страна на..

публикувано на 18.07.24 в 12:26