Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хутите поеха отговорност за въздушната атака над Тел Авив

Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че са изстреляли дрон, който предизвика експлозия в Тел Авив. При атаката загина един човек, четирима бяха ранени, предаде АФП.

Израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че първоначалното разследване е показало, че взривът е причинен от „падане на въздушна цел“, която не е задействала аларми. ЦАХАЛ съобщи, че са засилени въздушните патрули.

Хутите заявиха, че техните „безпилотни сили“ са атакували „една от важните цели в окупирания регион Яффа, който сега се нарича израелски Тел Авив“.

Ако нападението бъде потвърдено, то ще бъде първото, което ще причини жертви в Тел Авив, откакто на 26 май ракетен удар, изстрелян от Газа, рани един човек.

Израелската полиция съобщи, че е получила стотици съобщения за „силна експлозия“ в ранните часове на 19 юли.

По време на претърсването един мъж на около петдесет години е „намерен мъртъв в апартамента си“ с наранявания, причинени от шрапнел, съобщи полицията.

От службата за спешна медицинска помощ „Маген Давид Адом“ заявиха, че е оказала помощ на мъж и жена, ранени в дома им, и на други двама, пострадали на улицата. И четиримата са били откарани в болница със „сравнително леки“ наранявания.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът ще връчи втория мандат в понеделник

На 22 юли, понеделник, от 11 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.  Припомняме, че ПП-ДБ обявиха, че са готови да върнат..

публикувано на 19.07.24 в 10:57
Снимката е илюстративна

Варненски полицаи иззеха фалшиви дрехи и обувки за над 45 хиляди лева

Дрехи за над 45 000 лева са иззели вчера служители на Икономическа полиция-Варна, при проведена специализирана операция по линия „Интелектуална собственост“. Полицаите са извършили проверка на търговски обект със собственик и управител 30-годишен варненец. В хода на инспекцията са установени и иззети 410 броя дрехи, аксесоари и спортни обувки с..

публикувано на 19.07.24 в 10:48

Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на банки и медии

Масов срив в IT мрежата по света. Сериозни смущения блокираха работата на големи банки, медии и авиокомпании в различни краища на света, предаде Би Би Си.  Британската телевизия "Скай нюз" спря излъчването си.  Полетите на летището в Сидни бяха спрени, на летището в Берлин също са регистрирани забавяния. За проблеми съобщават също от..

публикувано на 19.07.24 в 10:32

Шестима мигранти бяха задържани при опит да преминат от Турция в България

Шестима нелегални мигранти са опитали да преминат границата между Турция и България, но са били задържани от областната жандармерия в Одрин, предаде агенция "Ихляс хабер ажансъ". Мигрантите са били задържани при контролен патрул в село Хамзабейли, окръг Лалапаша. Жандармеристите са установили, че задържаните нямат документи и са били предадени на..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

Парламентът задължи кабинета да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите, предаде БНР. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Съветът за сигурност ще заседава утре

Съветът за сигурност към Министерски съвет ще бъде свикан в събота.  Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев пред журналисти в село Мамарчево, откъдето властите обобщиха ситуацията с пожарите. Обстановката с пожарите в Ямболско е най-критична в страната. В района огънят се развива на три фронта - на територията на Воден, Шарково и Крайново...

публикувано на 19.07.24 в 10:01

51-годишен, използвал оксижен, е причинил пожара в птицефермата в Константиново

51-годишен варненец, използвал оксижен, без да спази противопожарните мерки, е причинил пожара в птицефермата в село Константиново, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.  Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена) Човешка небрежност е причина и за предизвикания пожар в местността Боровец-Юг край..

публикувано на 19.07.24 в 09:42