Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради Олимпиадата забраниха дъвките на френските полицаи

Снимка: AP/BTA

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен забрани на полицаите да дъвчат дъвка по време на дежурство по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщава изданието „Соар“.

„Не дъвчете дъвка, не гледайте мобилния си телефон, обръщайте се към хората официално и запазете спокойствие при всякакви обстоятелства“, каза той.

Според вътрешния министър действията на полицията ще бъдат много важни за репутацията на страната. Дарманен подчерта, че имиджът на Франция ще зависи от всеки офицер.

За да се гарантира сигурността на Олимпиадата, средно дневно ще бъдат разположени около 35 000 полицаи и жандармеристи и 18 000 войници. Олимпийските игри през 2024 г. ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спира дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са се свързали с Автомобилна администрация

От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА). До момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още..

публикувано на 21.07.24 в 12:14

Фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите"

Заради запушена канализационна тръба от квартал „Чайка“ във Варна фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите“-сигнализираха граждани. Аварията е отстранена от ВИК, но подлезът е все още мръсен, а през него минават хора, установи проверка на място. Заместник-кметът по обществен ред и сигурност в общината Илия Коев каза, че е..

публикувано на 21.07.24 в 12:04

Онлайн услугите на Wizz Air вече са достъпни

 Авиокомпанията съобщава, че системите вече функционират нормално. Въпреки че причината за смущенията е извън контрола на Wizz Air, клиентите, чиито полети са били отменени, ще получат автоматично възстановяване на 120% от сумата в кредити WIZZ в рамките на 24 часа след заминаването на планирания полет. Ако пътниците предпочитат да направят нова..

публикувано на 21.07.24 в 12:00

Четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край Воден

Общо четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край..

публикувано на 21.07.24 в 09:26
Ираклион

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в 07:01 ч. местно време на 76 км югозападно от Палайохора, Гърция. Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC) съобщи за сеизмичното явление малко след настъпването му...

публикувано на 21.07.24 в 09:18
Снимката е илюстративна

Затварят част от улицата към Морска гара за шест часа в неделя

Част ул. „Вълноломна“ - от кръстовището с бул. „Приморски“ до паркинга на пристанищната зона, ще бъде затворена за движение на автомобили в неделя - 21 юли, от 17:30 ч. до 24:00 ч. Причината е провеждане на музикален концерт на Южния плаж. Водачите на МПС, посещаващи търговските обекти на свободната пристанищна зона и в сградата на Морска гара, могат..

обновено на 21.07.24 в 09:14

Сривът на Microsoft/CrowdStrike разкри опасността от монополите

Глобален срив в информационните технологии предизвика хаос в петък, като преустанови полетите и наруши работата на всички институции - от болници до правителствени агенции. Над целия хаос висеше един въпрос: как една дефектна актуализация на софтуера на Microsoft Windows е довела до спиране на работата на големи части от обществото?..

публикувано на 21.07.24 в 09:11