Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Начев се размина с бронзовия медал

Автор:

Мартин Нанчев е четвърти в света на 500 м едноместно кану при юношите от Световното първенство в Пловдив. Съвсем малко не стигна на талантливия българин за бронзовия медал. Нанчев финишира за 1:57.003 мин във Финал А на дисциплината. Световен шампион стана Матеус Нунес от Бразилия (1:53.936). Двама индивидуални спортисти взеха среброто и бронза. Максим Мурауски завърши втори (1:55.448), а Александър Минеев измъкна третото място пред българския кануист с време 1:56.722. Мартин Нанчев завърши на пето място на 1000-метровата дистанция.
"Аз съм доволен от себе си. Доволен съм и от финала. Очакванията ми бяха да финиширам в призовите места, но това е спортът, няма как всичко да стане точно по плана, който си си направил. Но всъщност аз съм супердоволен от себе си и от цялостното си представяне на Световното първенство. Изпитах много специална емоция от състезанието на родна земя. Публиката помага страшно много. Продължавам усилено подготовка и се надявам догодина да се представя още по-добре. Влизам в по-висока възраст, с още по-голяма конкуренция, но мисля, че това няма да ми попречи", заяви Мартин Нанчев. А за финал отправи благодарности към хората, които стоят зад постиженията му: "Първо искам да благодаря на моето семейство, на приятелката ми, на треньора ми, на цялата българска федерация и на публиката".
Дария Павлюк спечели пето място на 500 м едноместно кану при девойките. Световна шампионка стана Мейси Лиу (Китай), сребърна медалистка е Александра Власова (индивидуален спортист), а бронзът взе Юлия Киш-Батка (Унгария).
Дария Павлюк също си заслужи участие на два финала. Тя завърши на пето място и на 1000-метровата дистанция.
Радостина Ангелова спечели Финал Б на 200 м кану при девойките. Така тя завърши на престижното 10-о място в света.
Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на 500 м едноместен каяк при жените до 23 г. Така олимпийката ни завърши на 12-о място в света, след като над месец нямаше възможност да води пълноценна подготовка, а за шампионата на планетата бе заявена за участие буквално в последния момент.
"Благодарна съм на публиката и на всички хора за подкрепата. В същото време съжалявам, че не успях да ги зарадвам, както ми се искаше, но последният месец беше изключително тежък за мен. През последните седем месеца бях под голям стрес, но той ескалира в последния месец. Опитах се да дам всичко от себе си, но след подготовката, която бях принудена да водя индивидуално, това е моята форма, но не и моят пълен потенциал.
Беше много тежко, тъй като аз се готвя за олимпийската дистанция 500 метра, но през последния месец не съм тренирала самата дистанция. Аз тренирах сама, гребах сама в големия язовир в Кърджали - и в хубаво, и в лошо време. Особено когато времето беше лошо, когато лодката става по-тежка, а ти си абсолютно сам, няма кой да ти помогне, ако лодката се обърне. Отделно беше много притеснително за мен, че постоянно в това време бях следена - и с автомобили, че дори и с дрон. Това е адски неприятно. Всичко това нямаше как да не ми повлияе. Въпреки всичко, в оставащото малко време до Олимпийските игри, ще дам всичко от себе си да вляза в по-добра форма. И както вече имах възможност да кажа, най-важното е, че справедливостта възтържествува. И вече имам възможност отново да гледам напред. Гледайки назад, към този адски труден период за мен, искам просто да благодаря на всички онези хора, които ми показаха огромната си подкрепа", заяви Йоана Георгиева.
Светломир Иванов е на 18-о място в света на 1000 м едноместен каяк при юношите, след като завърши 9-и във Финал Б.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал на хвърчилата във Варна (ВИДЕО)

Фестивал на хвърчилата се провежда във варна за поредна година. Големият и цветен празник е на плажа в Аспарухово. Невероятна красота и феерия.  Има участници от други страни с професионални хвърчила, които струват от 3000-6000 евро. Съвсем скоро България ще има национален отбор по хвърчила, като може в него да бъдат включени чужденци, които да..

публикувано на 24.08.24 в 12:52

Американец в отбора на "Черно море Тича"

Дахуан Граф е новото попълнение в баскетболния тим на Черно море Тича. Чака се още един американец. Иван Спиров също остава в тима за следващия сезон. Иван Спиров също остава в тима за следващия сезон. В тима ще продължи да играе и Мартин Коцев.

публикувано на 24.08.24 в 10:11

Всички очакват Параолимпийските игри

Френската столица Париж ще посрещне около 4500 спортисти, които ще участват на параолимпийските игри.  Надпреварата ще бъде в 22 спорта в рамките на 11 състезателни дни, като ще бъдат раздадеди 549 златни медала.  Игрите ще включват обичайната смесица от опитни международни звезди, надяващи се да подобрят репутацията си и новодошли, които се стремят..

публикувано на 24.08.24 в 10:09

Варна е домакин на Държавното първенство за ветерани

34-ото национално първенство по лека атлетика за ветерани (НПЛАВ) ще се проведе от 30.08. до 1.09.2024г.в гр. Варна. След 10 години, Варна е отново домакин на спортно събитие от такъв мащаб. Турнирът ще бъде официално открит от председателя на БМФ и олимпийска шампионка Здравка Йорданова на 31.08.2024. на стадион "Младост" от 9.30 часа. Стартовете..

публикувано на 24.08.24 в 10:08

Победа за "Ботев"-Враца

Ботев (Враца) победи с 1:0 Локомотив (София) в първи мач от шестия кръг на efbet Лига. Даниел Генов се разписа още в третата минута на мача.

публикувано на 24.08.24 в 10:06

София е домакин на Световното първенство до 17 г

Световното първенство за мъже под 17 години. Страната ни е домакин на престижната надпревара в периода 24-31 август със столичните зали "Левски София" и "Христо Ботев". Треньорският щаб на "трикольорите" направи своя избор след провеждането на тридневен международен приятелски турнир. България стартира на Мондиала в Група А срещу отборите на Испания..

публикувано на 23.08.24 в 10:16

Стартира ветроходната регата "Порт-Варна"

“Яхт клуб Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” e домакин и организатор на традиционната ветроходна регата „Порт Варна“ за килови лодки.  Класовете са ORC, IRC и Конрад 25Р. Надпреварата ще бъде в акваторията на Варненския залив на 24 и 25 август 2024г. ПРОГРАМА: Петък, 23 август 2024 г. 13:00 - 1800 Подаване на заявки в Регатния офис (Яхт клуб..

публикувано на 23.08.24 в 10:15