Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходци не могат да ползват тротоар на ул. "Кольо Фичето" във Варна заради избуяла растителност

Има опасност от инцидент, коментира Радослав Ковачев

Половината площ на тротоара на улица "Кольо Фичето" в Западна промишлена зона във Варна е заета с растителност, която пречи на пешеходците. Те са принудени да слизат на пътното платно, с което застрашават живота си, алармира Радослав Ковачев, който работи в района. Изкривени антипаркинг колчета също затрудняват движението, допълни той. 

Тротоарът е широк, но растителността го е превзела наполовина, видя репортер на Радио Варна. 

"Човек не може да мине там! Има опасност от инцидент. Ние, които работим тук, сме наясно със ситуацията, но там, на завоя, е опасно", коментира Ковачев.




Той е подал сигнал до Община Варна с приложен снимков материал още през януари. Екип се е запознал с проблема, но от администрацията са обяснили на Ковачев, че "са предвидени дейности по отстраняването на тези клони, но когато започне новата финансова година". След търпеливо изчакване, Ковачев подава пореден сигнал на 27 май, след като вижда, че ситуацията не е променена. 




"Тук минават коли, камиони. Нагоре по улицата е по същия начин. Тази растителност е саморасла. Зимата, когато не е толкова раззеленено, проблемът не е толкова голям, но сега човек наистина не може да мине от там", посочи Радослав Ковачев с надеждата проблемът да бъде разрешен.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл:



снимки: Даниела Стойнова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС реши: Отиваме на избори за район "Приморски"

Върховният административен съд оставя в сила решение от 26 март т. г., с което Административният съд във Варна потвърди отстраняването на кмета на район "Приморски" Николай Желязков от поста. Тогава съдът отхвърли жалбата на Николай Желязков срещу решение на ОИК-Варна, с което предсрочно са прекратени пълномощията му.  Решението е окончателно и не..

публикувано на 24.07.24 в 16:55

Във Варна организират кампания за пострадалите от пожарите в с. Воден

Варненският бизнесмен Панайот Цветков и неговите служители за втори път организират кампания за дарения за пострадалите от пожарите в село Воден, община Болярово. Цветков разпространи съобщение в социалните мрежи, че заминава за Воден и ако някой иска, може да се присъедини към инициативата. Събират се консервирани храни и..

публикувано на 24.07.24 в 16:20

Земеделски производители заявиха протестна готовност, настояват за спешни действия на правителството

От Националната асоциация на зърнопроизводителите в България настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш. Земеделските стопани са категорични в исканата оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетентност в работата ѝ и заявяват готовността си за следващи протести, ако..

публикувано на 24.07.24 в 15:54

Настаняват в хотели пострадали от пожарите, общините трябва да изготвят справки за щетите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив, да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев, цитиран от БНР.  Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат..

публикувано на 24.07.24 в 15:33

Откритият на плажа саркофаг е бил боядисан със съвременна боя

Откритата на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена" долна част от саркофаг е автентична, вероятно от II – III в. сл. Хр. Транспортирана е в Археологическия музей във Варна, като реставраторите вече работят по съхраняването на паметника.  Откриха античен саркофаг от римската епоха на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена" Областната дирекция..

публикувано на 24.07.24 в 14:44
Богдан Богданов

Богдан Богданов: ОбС-Варна трябва да върне акциите в Пловдивския панаир на държавата

Бившият министър на икономиката и настоящ депутат от ПП-ДБ Богдан Богданов призова Община Варна да възстанови акциите на Пловдивския панаир на Министерството на икономиката.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир Решението на Софийския градски съд, който обяви, че апортът на..

публикувано на 24.07.24 в 14:30

През август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро

В началото на август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро, съобщават от live.varna.bg. Средствата за строителните дейности са над 20 млн. лв. Финансирането е осигурено от Националната инвестиционна програма на Министерството на финансите за общински проекти. Вече има и подписан договор между кмета на Варна Благомир Коцев и..

публикувано на 24.07.24 в 13:02