Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росенов напуска Париж

Автор:

Радослав Росенов допусна болезнено поражение във втория кръг на олимпийския турнир в Париж. В категория до 63.5 килограма националът ни трябваше да преглътне загуба от шампиона в панамериканските игри Уайет Санфорд. 20-годишният ни суперталант отстъпи в съдийските карти с 0:5 гласа, въпреки че направи много здрава битка с канадеца.
Росенов започна добре срещата, движеше се из ринга и търсеше правилната дистанция. Опитният канадец от своя страна настъпваше здраво напред, като при една от атаките му в средата на първия рунд съдията на ринга отбеляза нокдаун срещу нашия боксьор. Росенов опита да отвърне във втората част, но отново в ключов момент, когато трябваше да обърне развоя на събитията, бе ударен в тила, което съдията прецени като втори нокдаун. Санфорд поведе убедително в картите и въпреки много добрата трета част, която Радо изигра, той нямаше възможност да вземе предимството в картите.
Росенов завършва на девето място в подреждането при 63.5-килограмовите, като може да е доволен от цялостното си представяне. Утре на ринга ни очаква още един български мач. Световната и многократна европейска златна медалистка Станимира Петрова ще се изправи в категория до 54 килограма срещу Хсиао Вен Хуан от Тайван. Азиатката е действаща световна шампионка. Двубоят е от 13:20 часа, българско време.
Радослав Росенов бе крайно разочарован от развоя на събитията след мача с Уайет Санфорд. Той все пак събра сили, за да говори пред медиите в Париж.
„Тежко е да преглътна този резултат. Дадох всичко от себе си, но за съжаление не успях да победя. Изиграх мача с техника, вкарах повече удари, но реферите така прецениха да дадат първия рунд за него. Продължих и във втория да играя така, но получих удар зад врата, което пак ми отброиха нокдаун. Продължаваме напред, ще поработим още по-здраво за тези грешки. Лос Анджелис не е толкова далеч“, каза през сълзи 20-годишният ни талант.
От своя страна Жоел Арате поздрави Росенов за играта му. „Доволен съм от двата мача, които Радо изигра. Той направи точно това, което ние искахме. Той е по-бързият боксьор от канадеца, по-техничен и по-хитър. Канадецът единствено блокира и успя да вкара два удара в целия мач. Смятам, че спечелихме първия рунд, но за един удар дадоха 9-10. Във втория рунд бе абсолютно същото. В третия бяхме много по-добри, но получихме само 3-2 за нас, което е странно. Не искам да се оправдавам със съдиите, така са преценили, вдигнаха ръката на канадеца и това е. Решението е такова, но аз лично от Радо Росенов съм доволен и го поздравявам. Смятам, че и българите трябва да се гордеят с него – на 20 години спечели квалификация, втори е в Европа и се развива постоянно. Игра страхотно два мача в Париж, така че го поздравявам за представянето му“, сподели треньорът на националния ни отбор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Надал се предаде пред Джокович

Новак Джокович и Рафа Надал се срещнаха на олимпийския турнир по тенис в Париж. Победа с 2-0 сета, 6-1, 6-4 за Ноле. Сърбинът беше компромисен в този мач, а Надал приключва yтчастието си на сингъл на Олимпиадата.

публикувано на 29.07.24 в 19:00

Томова отпадна във втория кръг

Виктория Томова загуби срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж. Загуба със 7:6(5), 4:6, 1:6.  Томова остана с 23 уинъра и 41 сбъркани топки. 

публикувано на 29.07.24 в 18:57

Йоана Илиева загуби от унгарка

Йоана Илиева завърши на десето място при дебюта си на  олимпийски игри. В турнира на сабя в Париж тя записа една победа и една загуба, с което влезе сред най-добрите 16 в надпреварата. Българката отстъпи срещу унгарката Лука Счуш.

публикувано на 29.07.24 в 18:56

Марк Христов приключи олимпийското си участие

Марк Христов отпадна на Игрите в Париж в надпреварата по джудо. В категория до 73 килограма той допусна поражение от втория в световната ранглиста и носител на пет медала от световни първенства Сойчи Хашимото (Япония). Българинът допусна оценка "ва-дзари" още в първите секунди, което го спря.

публикувано на 29.07.24 в 18:55

Среща с варненските олимпийци: Лазар Христов с първи медал за каяка в България

Лазар Христов е един от най-славните варненски състезатели по кану каяк. Той е участвал на две Олимпиади. Печели бронзов медал на Игрите в Москва 1980 на четириместен каяк на 1000 м. Това е първото отличие от Олимпиада за този спортза България и остава паметно.  На Олимпиадата в Монреал 1976 г отпада на полуфинала на 500 м. Многократен държавен..

публикувано на 29.07.24 в 11:55

Българското участие на Олимпиадата в Париж днес

Българското участие на Олимпиадата хв Париж днес: Антоанета Костадинова и Кирил Киров стартират квалификации на 10 метра въздушен пистолет, смесено отборно на турнира по спортна стрелба в 10:15 часа. Габриела Георгиева ще участва в сериите на 100 метра гръб в турнира по плуване утре в 12:00 часа. Ако се класира сред най-бързите 16 в..

публикувано на 29.07.24 в 10:45

Валентина Георгиева е на финал в Париж

Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж.  Нашето момиче, което дебютира на олимпийски игри, вчера навърши 18 години.  Възпитаничката на Филип Янев направи много добри скокове, като на втория имаше леко пристъпване при приземяването.  Георгиева влиза сред..

публикувано на 29.07.24 в 08:08