Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на ОбС кани кмета на Варна на публично обсъждане

Председателят на Общинския съвет във Варна покани кмета на Варна Благомир Коцев и отговорните представители от общинската администрация на среща - "знак на подадена ръка за възстановяване на диалога". Срещата ще се проведе от 10 часа на 2 август, петък, в кабинета на Христо Димитров на етаж 3 в сградата на Община Варна.

Тема на срещата е изготвянето на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти, които бяха включени в последната сесия, уточняват от пресцентъра на ОбС-Варна. Той ще очаква обосновка какво налага спешността на гласуване на средства от бюджета на Варна за доклади за съответствие. 

По думите на Димитров, целта на срещата е да бъдат уеднаквени представите за причините за вота на Общинския съвет и да се продължи работата по един координиран начин. 

Подробностите вижте тук.  

Припомняме, че кметът на Варна Благомир Коцев поиска да се свика извънредно заседание на Общинския съвет през месец август. Целта е да бъде отново проведено гласуване във връзка с отпускането на 80 000 лв. от бюджета на Общината за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС ще разговарят с ИТН, но няма да подкрепят кабинет с третия мандат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС ще се отзове на поканата на "Има такъв народ" за среща в опит да се реализира последният мандат за съставяне на редовен кабинет, която е планирана за събота, предаде БНР.  В същото време Борисов заяви, че позицията на партията остава непроменена и няма да подкрепят правителство..

публикувано на 01.08.24 в 11:19

Кражбите на плажа: Какви са прийомите на джебчиите и как да се предпазим?

В разгара на лятото хиляди плажуващи отморяват на ивицата. От тяхното разпускане обаче се възползват крадците, които и тази година не пропускат да съчетаят ходенето на море с... отмъкването на различни вещи от разсеяния поглед на почиващите.  По централните плажове във Варна и на този в кв. "Аспарухово" джебчиите крадат основно мобилни телефони, смарт..

публикувано на 01.08.24 в 11:15

Десислава Ангелова се пребори за финал в гребането на Олимпиадата

Българката Десислава Ангелова ще гребе на финала на 2000 метра в скифа на олимпиадата в Париж. Тя завърши трета в полуфиналната си серия с време 7:27,16 минути, след като в последните 500 метра 26-годишната ни състезателка изпревари представителката на Узбекистан Анна Пракатен, за да си гарантира място на финала. Първа в серията завърши двукратната..

публикувано на 01.08.24 в 11:00

От днес влиза в сила по-високата цена на природния газ

От днес е в сила новата, по-висока цена, на природния газ за месеца. Очаква се поскъпването да е с около 6 процента до малко над 61 лева за мегаватчас без такси и налози.  Окончателната цена ще бъде определена от  Комисията за енергийно и водно регулиране. "Булгаргаз" предложи с 6 % по-висока цена на газа за август.  60,75 лева/MWh ( без..

публикувано на 01.08.24 в 09:34

Жители на Аспарухово излизат на протест срещу изсичане на дървета

Жители на квартал "Аспарухово" ще излязат на протест тази събота от 17.00 часа срещу изсичането на няколко кедрови дървета в центъра на квартала. Причината за намерението за премахването на дърветата е предстоящ строеж на 6-етажна кооперация , каза за Радио Варна един от организаторите на протеста Елена Христова. По думите й, така ще се..

публикувано на 01.08.24 в 09:10

Адресите без ток на 1 август

В периода 30.07.2024 - 02.08.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: Гр. Варна - ул. Велчова завера, ул. Капитан Дядо Никола и ул. Крайезерна, ул Мануш войвода, ул. Наум, ул. Панайот Хитов, ул. Петко..

публикувано на 01.08.24 в 05:44

Август започва със слънце

Утрото в четвъртък ни посреща с повече прохлада и съвсем лек вятър. Днес ще e слънчево. Вятърът ще е слаб с променлива посока, но постепенно ще се ориентира от югоизточна четвърт и по крбайбрежието ще се подсили от бриз. Преобладаващи максимални температури между 30° и 35°, по Черноморието 28°-31°, за Варна около 31°. Вълнение на..

публикувано на 01.08.24 в 05:43