Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо се бави изграждането на физкултурния салон в СУ "Найден Геров"?

3
Снимка: СУ "Найден Геров" - официален сайт


От 60 години в Средното училище "Найден Геров" във Варна няма действащ физкултурен салон. Учениците карат часовете по спорт в две пригодени за тази цел помещения, а ръководството на учебното заведение очаква финансиране от Община Варна, която е дала обещание за осигуряване на средства за довършването на дейността. 

Надяваме се физкултурният салон да бъде довършен и с решението на Съда да приключат дейностите. Надяваме се децата да се възползват от това съоръжение, от което имаме нужда, коментира за Радио Варна директорът на СУ "Найден Геров" Мария Нестерова. 


Димитър Григоров е член на училищното настоятелство към СУ "Найден Геров". Движението на проекта е вече ангажимент на Община Варна, а от Министерството на образованието и науката към днешна дата нямат касателство към този строителен обект. Този отговор е получил Григоров след отправено запитване към образователното министерство. 

Григоров се е срещнал с председателя на ОбС-Варна Христо Димитров, който е дал уверение, че ще съдейства. Община Варна е тази, която трябва да направи количествено-стойностна сметка на салона, но средствата за това не бяха гласувани в Бюджета на Варна за 2023/2024 г, каза още Григоров. 

"Нашите деца чакат! Докато трае строителството на салона, започна строителството и на нов корпус...", допълни Димитър Григоров. С него разговаря Даниела Стойнова:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Министерство на земеделието

Освободиха Таня Георгиева от длъжността заместник-министър на земеделието

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на земеделието е освободена Таня Георгиева, предаде БНР.  В молбата ѝ като причина за напускането са посочени лични причини, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Въпреки че част от браншовите организации в земеделието от две седмици настояват за оставката на..

публикувано на 01.08.24 в 15:00

Дебат "за" и "против" ветрогенератори в балчишки села, развръзката предстои

Продължителният дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци натежа в посока Община Балчик да изтегли проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове от дневния ред на Общинския съвет, по предложение на самите съветници. „Има нужда от още разяснителна кампания“ – оттегли..

публикувано на 01.08.24 в 14:42

Възстановяват светофара до кръговото на "Почивка" до 20 август

Светофарът на кръстовището на улица "Янаки Богданов“ и бул „Княз Борис Първи“ във Варна, след спирка  „Почивка“, ще бъде възстановен до 20 август. Това съобщи за Радио Варна Илия Коев - заместник-кмет на Община Варна. Той допълни, че след проведен разговор със строителната фирма, която реализира ремонта на улица „Арх.Манол Йорданов“, е постигнато..

публикувано на 01.08.24 в 14:35

Антитерористично учение по залавяне на масов убиец проведоха в Добрич

Антитерористично учение по залавяне на масов убиец проведоха днес от Областната дирекция на МВР в Добрич. Регионалното учение се изпълнява във връзка с утвърден план на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Димитър Кангалджиев. В акцията участие взеха полицейски служители, Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 01.08.24 в 14:26

Община Варна: Има възможност за възстановяване на маршрута на линия 10 на градския транспорт

Има осигурена техническа възможност за възстановяване на маршрута на линия 10 на градския транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна.  До края на деня ще бъде положена хоризонталната маркировка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. Трасето беше завършено през последните два дни с плътен асфалтов слой и..

публикувано на 01.08.24 в 14:21
Преливането на утаителя преди входа на порта

Пенка Илиева: Утаителят на р. Провадийска прелива на метри от входа на Пристанище "Варна-Запад"

Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се изсипват на сто метра от подхода към Пристанищен терминал „Варна Запад“. При по-силен дъжд утайката може блокира подхода към най-големия карго терминал в България. За това алармира Пенка Илиева, която е председател на Синдиката на пристанищните работници към КНСБ в..

публикувано на 01.08.24 в 13:57

Парична гаранция за 33-годишния, обиждал полицай във Варна

33-годишният журналист на свободна практика, обиждал полицаи във Варна, е с наложена мярка "парична гаранция" в размер на 3 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Той е  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с дързост, при условията на..

публикувано на 01.08.24 в 12:36