Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С опасност за живота е 9-годишното дете, пострадало на плажа в Созопол

УМБАЛ Бургас
Снимка: Свобода Атанасова

Лекарите продължават да се борят за живота на 9-годишното дете, което пострада на плажа в Созопол.

Инцидентът е станал след 20:00 ч. в петък, докато машината е почиствала пясъка. 9-годишното дете е било засмукано от устройство, прикачено на трактор. Устройството е пречиствало пясъка.

Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Състоянието му е тежко, но стабилно, с опасност за живота, в медикаментозна кома. То е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб.

Детето е от Пловдив. Преди дни двамата са майка му пристигнали в Созопол на гости на леля му и баба му. 

„Не знам какво се е случило. Бяха със сина ми. Доколкото знам му е станало любопитно да се повози”, заявява лелята. Бабата каза, че са ги изпуснали от поглед за 2-3 минути.

„Просто вървяха пред нас”, разказа притеснената жена.

Всичко е станало за секунди. Машината, която чисти плажа, тръгва. Децата бягат зад устройството. Едното дете се качва на устройството, следващият момент пада. Шофьорът усеща, че става нещо, спира и освобождава детето от устройството”, заяви управителят на централния плаж в Созопол Михаил Ковачев. 

Докато превозното средство почиства ивицата след работно време на плажа, малко дете, което е оставено без надзор, се затичва след машината и влиза в контакт, като се качва на прилежаща платформа. Вози се за кратък отрязък от време, но за нещастие попада под ударите на машината, се посочва в съобщение от името на концесионера на плаж Созопол Централен.

Шофьорът, който е водач с голям опит и пълна квалификация, веднага усеща, спира машината и се обажда на Спешна помощ. Детето е транспортирано в болница с тежки наранявания.

"Нашите мисли са с него и семейството му в този труден момент. Продължаваме да следим за състоянието му", се посочва в съобщението от името на управителя на плаж Созопол – Централен.

"Водачът е тестван, не е употребявал алкохол и е управлявал машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност. Обстоятелствата, довели до достъпа на детето до района, в момента се разследват и ние сътрудничим изцяло на властите, за да разберем как се е случил този трагичен инцидент", се допълва в съобщението.

По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа регистрация на ДПС на Доган и ДПС на Пеевски за изборите през октомври

ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". И двете решение комисията прие единодушно, предаде БНР. Причината е, че партия ДПС присъства и в двете коалиции, което е в разрез с Изборния..

публикувано на 09.09.24 в 12:16

В Добрич раздават брошури на деца с правилата за управление на тротинетки

Информационна кампания за правилата при управление на електрически индивидуални средства за придвижване започва с началото на учебната година ОД МВР Добрич. За целта са изготвени кратки брошури, които да са от полза, както за децата, така и за техните родители. Данните сочат, че инцидентите с тротинетки зачестяват и необходимостта от допълнителни мерки..

публикувано на 09.09.24 в 11:24
Екатерина Захариева

"Политико": Екатерина Захариева ще бъде еврокомисар за управлението на кризи

Екатерина Захариева вероятно ще получи ресор управление при кризи и хуманитарна помощ в следващата Европейска комисия, пише "Политико". Изданието обаче подчертава, че това е негово обосновано предположение, тъй като България не се кандидатира за нито един от ключовите постове. "Тъй като страната даде две предложения - мъж и жена, Захариева почти..

публикувано на 09.09.24 в 10:31

ВКС решава ще бъде ли заличена Нинова като председател на БСП

Върховният касационен съд решава ще бъде ли заличена Корнелия Нинова като председател на БСП.Делото е по жалба на близки до Нинова депутати срещу решение на Софийския градски съд, с което като временно изпълняващ функциите председател в Регистъра на политическите партии беше вписан бившият й заместник Атанас Зафиров. Съдът обаче отказа да  го..

публикувано на 09.09.24 в 09:01
Блок 15, Ту-Варна

Започна ремонт на 15 блок на ТУ-Варна

Започнаха ремонтните дейности на студентското общежитие блок 15 на Техническия университет във Варна, съобщи за Радио Варна ректорът на висшето училище проф. Драгомир Пламенов. Обществената поръчка е спечелила шуменската фирма „С – М Строй“ ЕООД. Дейностите включват полагане на топлинна изолация, ремонт на покрива, смяна на дограми,..

публикувано на 09.09.24 в 09:00

Мъж скочи от Аспаруховия мост

33-годишен мъж е скочил от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Загинал е на място. Тялото му се намира на сушата - на пътя под моста в посока "Аспарухово" - Варна.  Инцидентът е станал тази сутрин в 6.30 часа.

публикувано на 09.09.24 в 07:20

Повече от денонощие голяма част от Добрич ще остане без водоподаване

С преустановено водоподаване за около 36 часа, от 8.00 часа на 9 септември, понеделник, до 17.00 часа на 10 септември, ще бъдат централната градска част на Добрич, както и кварталите „Русия 1“, ж.к. „Строител“ 1, 2 и 3 и Северната промишлена зона. Още от Мая Райнова:  Водата се спира във връзка с извършване на строително-монтажни работи..

обновено на 09.09.24 в 06:22