Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Пожар в Психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение "Света Марина" във Варна е възникнал снощи около 22.35 часа. 

Огънят е бил само в една от стаите на болничното заведение, в която е имало един настанен пациент, който вследствие на получените около 85 % изгаряния е починал. 

Причините за пожара са в процес на изясняване и по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. 








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Белослав задържаха фалшификатор на лични документи

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна са задържали рано тази сутрин мъж на 33 години.  За нарушителя са събрани данни, че „..преправя неистински официален документи за самоличност... и се ползва от преправен официален документи за самоличност“. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал..

публикувано на 06.08.24 в 11:00

Прокуратурата разследва пожара в психиатричното отделение във Варна

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пожар в психиатрично отделение в града, при който загина мъж, настанен за лечение там. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Сигналът за пожара в стая в специализираното лечебно отделение е постъпил около 22:35 часа на 5 август 2024 година, припомнят от..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Ограничават движението на АМ "Хемус" в района на Каспичан

До 18 часа днес, 6 август, за подмяна на стълбове на електропровод ще се ограничава движението на автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан при 366-и км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Във вторник, 7 август, от 10.30 до 18 часа временно ще се спира трафикът при 363-ти км на АМ „Хемус“ и при 135-ти км на път I-2 Русе – Шумен –..

публикувано на 06.08.24 в 10:28

Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени

Десетки жители на местността Пчелина във Варна затвориха улица "Прилеп" за 40 минути в знак на протест за продължаващата почти две години реализация на проекта на ВиК за изграждане на  канализация.  Те казаха, че нямат достъп до домовете си, дишат прах и никой не ги информира кога приключва строителството. Методи Иванов от..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Ремонти в Добрич затварят временно участък от бул. "Трети март"

Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на уличното платно по ул. “Ген. Колев“ в участъка от ул. “Захари Стоянов“ до Бул.“ Трети март“ в Добрич, се въвежда временна организация за безопасност на движението с частично отбиване в светлата част на денонощието – както следва: ‐  На 07. 08. 2024 г. от 8:00 до 17:00 часа по..

публикувано на 06.08.24 в 09:50

Бургас ще е домакин на първата в света Олимпиада по изкуствен интелект

Българските ученици са спечелили 58 медала от различни олимпиади по природни науки само за тази година. Това съобщи министърът на образованието и науката Галин Цоков в навечерието на Първата олимпиада по изкуствен интелект в света. Тя ще се проведе в Бургас от 10 до 14 август.  200 ученици от целия свят ще участват в олимпиадата."Вече са..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Жители на местността Пчелина протестират заради пътните ремонти

Протестиращите в местността Пчелина във Варна блокираха кръстовището на ул. "Прилеп" с ул. „Патриарх Максим“. Протестът продължава до 9 часа. Хората недоволстват заради безкрайния, според тях, пътен ремонт и невъзможността да достигнат до домовете си с автомобили. На протеста има представители на общината. Кристина Костадинова,..

обновено на 06.08.24 в 08:48