Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат дали да има един учебник за всеки предмет

Снимка: БТА

Депутите ще разгледат днес промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Те предлагат да има един учебник и един учебен комплект за всеки предмет. 

Ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия „Възраждане“, които предлагат да се предоставя лична помощ още преди произнасянето от ТЕЛК на базата на етапна епикриза от лекуващия лекар.


По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

След изсичането на над половинвековните кедри аспаруховци внасят граждански иск срещу строежа

Недоволни от изсичането на 60-годишните ливански кедри в кв. "Аспарухово" внасят граждански иск в Районната прокуратура срещу проекта за изграждане на жилищна кооперация. Жители на квартала не успяха да скрият болката си от унищожаването на дърветата в центъра, превърнали се в символ за поколения. Те са категорични, че ще се борят докрай. Мотивирало ги е..

обновено на 08.08.24 в 09:40

Турист от Кувейт е платил 18 000 лева за медицинска помощ в Златни пясъци

Турист от Кувейт е платил 18 000 лв. на 29 юли за лечение в медицински център в Златни пясъци. Центърът е с регистрация във Варна, но работи в курорта, съобщи Би Ти Ви. Мъжът е бил закаран до там с линейка. Според фактурата консултацията със специалист е таксувана 1000 лв. Толкова струват и изследванията. Вливането на системи е оценено на 3520..

публикувано на 08.08.24 в 08:07

Спортист от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри

Младият спортист Тодор Михалев от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри в Париж. Той ще се състезава в дисциплината модерен петобой и прави олимпийския си дебют на игрите.  27-годишният състезател ще мери сили в световния елит в диспицплините: плуване, езда, фехтовка, стрелба и бягане. Тодор Михалев започва участието си днес..

публикувано на 08.08.24 в 07:21

Регатата "Кор Кароли" предстои във Варна

Международната ветроходна регата „Кор Кароли“ ще се проведе за 24-та поредна година във Варна. Състезанието започва на 14 август с регистрация на участниците и техническа конференция. Гонките стартират в 10 часа на 15 август във Варненския залив. Награждаването на участниците е предвидено за 19 часа на 18 август.  Регатата е основана през 1992..

публикувано на 08.08.24 в 06:53

Къде няма да има ток на 8 август

Без ток във Варненска област днес: - между 8.30 и 17 ч. в с. Крумово, Горица, част от Суворово, Белоградец, Неофит Рилски, част от Ветрино. - между 9 и 17 ч. във Варна в част от местност Прибой, в местностите Дъбравата, Малко Ю, Студен извор, Траката, Евксиновград,Фатрико дере, както и на ул.13-та, ул. Теодор Траянов, ул. Божидар Божилов, ул. Любен..

публикувано на 08.08.24 в 06:11

Слънце в четвъртък

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър, следобед до умерен от източна четвърт. Максималните температури слабо ще се повишат и преобладаващи ще са между 29° и 34°, за Варна 30°. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 08.08.24 в 06:01

Аспаруховци отново на протест заради отсечените дървета

Протестът срещу отсичането на кедрови дървета във варненския квартал "Аспарухово" продължава и днес, въпреки че пет от тях бяха премахнати рано тази сутрин. Жителите се събраха край оградата, поставена от инвеститора, върху която бяха залепени призивите им: "Съд за всички замесени" и "Кой реши съдбата на аспаруховци?".  Поставиха заграждения около..

публикувано на 07.08.24 в 19:15