Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

La Banda - трима варненски диджеи с хаус парти в Деня на Варна

DJ Burlak, Matizze и Dan Tanev очакват публиката на 15 август в Cuba Beach Bar

Трима обичани варненски диджеи - DJ Burlak, Dan Tanev и Matizze, обединяват сили за едно специално парти на 15 август! В Деня на Варна в Cuba Beach Bar при вход свободен те ще предложат на местната публика една нова концепция под името La Banda. Колаборацията между тях е много интересна, тъй като те работят по съвместни проекти отдавна и поради тази причина се допълват перфектно, но в същото време всеки от тях внася специфичния си почерк в общия микс.

Целта на тримата артисти е да предложат алтернатива на масовите събития, които преобладават в празничния ден в морската столица. Задушевната обстановка на Cuba Beach Bar предразполага посетителите да се насладят и потопят в емоцията на празника без излишна суета и точно това ще предостави La Banda.



DJ Burlak: Това е петото парти с мое участие, което организираме на празника на Варна през последните пет години. Южният плаж е много специален за мен с широката си пясъчна ивица и с това, че е малко встрани от лудницата на заведенията по Централния плаж. През годините Cuba Beach Bar се превърна в една от емблемите на хаус музиката във Варна и аз съм щастлив, че с всяка изминала година партитата стават все по-силни. Тази година с Matizze и Dan Tanev решихме да съберем варненската банда и под името La Banda да предложим нещо ново на публиката, тъй като всеки от нас влиза в този проект със собствения си опит и това ни прави колкото еднакви, толкова и различни.

И тримата артисти, освен диджеи, са и продуценти - създават собствена авторска музика, която, освен че звучи на техните партита, е пускана и от диджеи по целия свят. Дали биха могли да дадат превес на едната дейност над другата?

Dan Tanev: При мен двете винаги вървят ръка за ръка. Защото най-голямото вдъхновение да отида в студиото и да започна да работя по ново парче, получавам именно когато съм на парти и пускам музика за хората. Тази енергия, която хората ми връщат, е жизнено важна за мен. Със сигурност има много диджеи, които само пускат музика, както и много продуценти, които изцяло се занимават със студийна работа. Но в днешно време наблюдаваме тенденцията един артист да съчетава двете дейности, тъй като днес повече от всякога артистът е свързан със своята публика.

Matizze: При мен нещата стоят по същия начин, двете дейности са неразривно свързани. Например миналия уикенд, когато се прибрах вкъщи след едно участие, получих силно вдъхновение да правя музика. Седнах и песента започна да се оформя много бързо - конкретен вокал, след това инструментите... Процесът в подобни случаи е много натурален. Ако си диджей, който пуска музика вкъщи или в малки места, със сигурност не би получил подобно вдъхновение. Определено помага да пътуваш, да пускаш на различни места, тъй като публиката и енергията, която тя ти дава, навсякъде е различна.

А как La Banda ще се впишат в морето от събития в деня на Варна?

DJ Burlak: Ние, като артисти, изключително много се радваме, че варненската сцена предлага толкова много и разнообразни събития. Ние не мислим и не можем да се конкурираме с идеята и духа на големите фестивали и голямата сцена - ние предлагаме един друг тип изживяване. Хората, които посещават Cuba Beach Bar, буквално са се превърнали в едно голямо семейство, и тази по-задушевна обстановка определено има своя чар - няма я блъсканицата и суетата на големите концерти. Хората оценяват това и успяват много повече да се насладят и да изживеят емоцията на празника.

Подробности за събитието ще откриете във Facebook, а какво още споделиха DJ Burlak, Matizze и Dan Tanev в предаването Улица "Събота", слушайте чрез плейъра в началото на статията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни наблюдения в астрономическата обсерватория в Камен бряг

Огромен интерес към Астрономическата обсерватория в с. Камен бряг, отчитат от Историческия музей в Каварна. Обсерваторията беше отворена през месец август 2023 г. в изпълнение на българо-румънски проект. Наблюденията в нея са безплатни. Астрономическата обсерватория е разположена в двора на кметството в центъра на крайморското село,..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

„Джаз до морето“ в село Езерец

За шеста поредна година тази вечер в село Езерец ще се проведе музикалният фестивал „Джаз до морето“. Арт директор на събитието и негов организатор е пианистката Павлета Проданова. На сцената в крайморското село ще се качат музиканти от България и чужбина. Отдалечеността на село Езерец, намиращо се почти в най-северната точка на Българското..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Започва рок фестивалът „Varna Rock Adventure“

Тридневният рок фестивал „Varna Rock Adventure“ се открива тази вечер на плажа в кв. „Аспаруово“. Организатори на събитието да мотоклуб „Братя във вятъра“ със съдействието на фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието се провежда за четвърта поредна година и е с вход свободен. Специален гост на фестивала е рок музиканта Джо Лин Търнър, а сред..

публикувано на 09.08.24 в 17:57

Да помогнем на Павел

Да помогнем на един баща да пребори коварно заболяване, за да може да се радва на детето си и да е до него, докато расте. Павел Станчев е на 42 години. Съдбата го изправя пред тежко изпитание. Животът му се преобръща, когато му поставят страшната диагноза сарком. В България не може да му се осигури лечение, надеждата за него идва от болница в Турция, от..

публикувано на 09.08.24 в 15:05

Младежкият фестивал на Варна „Фън сити +“ тази събота и неделя

На 10 и 11 август (събота и неделя) във Варна ще се проведе 14-тото издание на Младежки фестивал „Фън сити +“. Зрителите и гостите на морската столица ще могат да посетят събитията, включени в програмата на форума през двата почивни дни от 19:00 до 23:00 часа на площад „Антон Новак“. Фестивалът се финансира и провежда в изпълнение на програма „Младежки..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Морско училище прие 55 нови курсанти

55 млади курсанти влязоха във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“. Новобранците и техните родители бяха посрещнати от началника на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров и командири на отделения и на батальона. Родителите на младите курсанти имаха възможност да получат информация за..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Варненската шампионка по плуване Тея Николова: Точна и в спорта, и в живота

Златна, точна и отлична както в учението, така и в плуването, е шампионката на Плувен спортен клуб "Черно море" Тея Николова. Младата надежда на българското плуване завърши ГПЧЕ "Йоан Екзарх" (Пета езикова гимназия) във Варна  с отличие, приета е в Северозападния университет в Чикаго, но през лятото се подготвя активно за няколко състезания заедно с..

публикувано на 09.08.24 в 09:15