Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За какво да внимаваме при офертите от типа "в последния момент"

Снимка: BGNES

"Last minute офертите трябва да бъдат внимателно проучвани, за да се предпазим от риска дори да променим плановете си за периода и мястото на своята почивка, а да получим по-неизгодни условия". Това препоръча от ефира на национална телевизия основателката на платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова. 

Тя насочи вниманието към наглед атрактивни предложения в електронни платформи за Last Minute настаняване в различни хотели, при които най-често примамливите цени са валидни само за един от предлаганите периоди. Уловката там, е че обикновено става дума за дати извън активния сезон, когато поначало е по-евтино. Оферти “в последния момент” се предлагат и когато наближат дати, в които се очертава някои стаи да останат свободни. Тогава целта е те да бъдат пласирани, като невинаги се прави реална отстъпка на потенциалните клиенти. Често такива оферти са придружени и с часовници, които отброяват времето до изтичането на валидността им, което има за цел да притисне потребителя и да го ограничи в търсенето на алтернативни предложения за сравнение и размисъл.

"Затова, преди да се възползваме от подобна оферта, нека проверим в същия този хотел как вървят цените през останалите периоди, както и в други места, където бихме се настанили в този или в друг курорт. Да направим това проучване, после – сравнение и едва след това да преценим дали е икономически изгодно за нас предложението", посъветва Руменова. 

Важна особеност при офертите Last Minute също е, че понякога по-ниската цена се постига чрез "съкращаването" на някои от услугите в пакета, за които впоследствие се изисква допълнително заплащане. Ето защо е необходимо да се четат внимателно офертите, особено какво включва и какво не включва цената.

По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи офицерски пагони за 31 курсанти на Военноморското училище във Варна

31 курсанти от випуск "Цар Симеон Велики" на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" получиха лейтенантските си пагони на тържествен ритуал на Морска гара -Варна, в присъствието на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев,..

публикувано на 11.08.24 в 15:09
д-р Ангел Кунчев

10 случая на салмонелоза за седмица във Варна, инфекцията засяга в ранна детска възраст

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че до момента през това лято няма сериозни епидемични взривове, нито по Черноморието, нито във вътрешността на страната.  В ефира на БТВ Кунчев, коментира че липсата на епидемични взривове показва сравнително добро ниво на хигиена по заведенията за обществено хранене, както и по-високо..

публикувано на 11.08.24 в 14:43

Демонстрации с кораби и вертолети във Варна

Военни демонстрации в чест на 145-годишнината от създаването на Военноморските сили на България ще има днес във Варна. Включват се военнослужещи от специалните сили на ВМС заедно с екипажи на кораби и вертолети. Демонстрациите започват в 11:30 часа на Централния плаж в града и ще бъдат наблюдавани от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и..

публикувано на 11.08.24 в 10:40

Няма признаци на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че животните са клинично здрави , съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни..

публикувано на 11.08.24 в 09:31

Слънчево и с бриз по Черноморето, жълт код за високи тепратури за останалата част от страната

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 18 области на страната в неделя, предимно в Северна, Централна и Южна България. По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от североизточна четвърт и постепенно ще се усили до умерен, по Черноморието с бризов характер.  Максимални температури между 31° и..

обновено на 11.08.24 в 08:17
УМБАЛ

Редица нарушения в психиатричната клиника към УМБАЛ "Св. Марина"

Екип на Националния превантивен механизъм към институцията на омбудсмана е извършил в четвъртък (8 август) внезапна проверка в психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение „Св. Марина“ във Варна, където този понеделник, след пожар, загина един от пациентите. Проверката на експертите констатира наличието на множество..

публикувано на 10.08.24 в 22:59
Атанас Зафиров

БСП ще се яви като коалиция на предсрочните избори

Националният съвет взе решение БСП да се яви на предстоящите парламентарни избори в коалиционен формат. Това съобщи временно изпълняващият функциите на председател на "БСП за България" Атанас Зафиров на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.  Зафиров обясни, че Изпълнителното бюро на БСП е получило мандат да продължи с..

публикувано на 10.08.24 в 15:54