Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрява се състоянието на детето, пострадало тежко на плаж в Созопол

Снимка: БГНЕС

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява, съобщи Нова тв.

Точно преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на Университетската болница за активно лечение в Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол.

Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момченцето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка, припомня БНР. 

За 24 часа тогава бе задържан водачът на машината, образувано бе и досъдебно производство.

Детенцето пък бе транспортирано със "Спартан" до София.

Парамедикът Румяна Вълчева и съпругът ѝ Кирил са били първите, които се отзовават на сигнала за драмата на плажа в Созопол. 

"За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Веднага, след като тръгнахме се обадих на РКЦ и поисках реанимационен екип да ни пресрещне. Нямаше възрастни с момченцето", разказа днес Румяна Вълчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НПО-та искат вето на промените в Закона за предучилищно и училищно образование

Неправителствени организации и граждански активисти ще внесат днес в президентството искане за вето върху поправките в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде БНР.  Забрана за пропаганда на нетрадиционната сексуална ориентация в градини и училища одобри НС Повод за това са приетите промени, които забраниха теми, свързани с..

публикувано на 12.08.24 в 12:11

Турнир по конен спорт в Албена на 17 и 18 август

Турнир по конен спорт ще се проведе в курортен комплекс "Албена" на 17 и 18 август.  Събитието е част от проявите за отбелязване на 55-ата годишнина на ваканционното селище.  Спортната проява ще събере  на едно място над 60 професионални и непрофесионални състезатели, придружени от най-елитните спортни коне в България. Специално за надпреварата по..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Варна посреща празника с по-кратка заря и лазерно шоу

С по-кратка заря посреща тази година своя празник морската столица. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който бе гост в предаването "Чуй лятото" на БНР с водещи Георги Марков и Даниела Стойнова.  Илюминациите тази година ще бъдат от буната под Пантеона, а не от Морска гара, а целта е те да се наблюдават от повече варненци. Зарята ще бъде..

публикувано на 12.08.24 в 10:17
Снимката е илюстративна

Гърция евакуира домове и болници в района на Атина заради горските пожари

Гърция нареди евакуация на болници и домове в близост до Атина, тъй като горските пожари се разпространяват въпреки "свръхчовешките" усилия за борба с пламъците, съобщиха властите. Органите за гражданска защита наредиха още пет общини да бъдат евакуирани, след като в неделя стотици хора бяха преместени от осем села. "Силите за гражданска защита се..

публикувано на 12.08.24 в 09:17

Квартал "Аспарухово" на протест пред Общината, призовават варненци да се включат в демонстрацията

Протест организират днес от 16 часа пред сградата на Община Варна жителите на квартал "Аспарухово". Те призовават варненци да се включат в демонстрацията, чийто повод е отсичането на кедрови дървета в квартала заради строежа на кооперация. "Да изискаме мораториум на всяко останало дърво! Стоп на изсичането и приватизирането на горите, стоп на..

публикувано на 12.08.24 в 08:55

Полицаи на протест в София

Полицаи от управленията на Министерството на вътрешните работи се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на МВР", съобщава Българското национално радио.  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите,..

публикувано на 12.08.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

БДЖ пуска в движение нови вагони

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник (12-и август), който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45..

публикувано на 12.08.24 в 08:22