Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват конкурс за избор на управител на бившия Тубдиспансер

Общински съвет – Варна обяви конкурси за избор на  управител на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания и на членове на Съвета на директорите на дружеството „Стадион Спартак“.  Бившият Тубдиспансер остана без ръководител след кончината на доц. Христо Ганчев, а досегашните членове на управителния орган на „Стадион Спартак“ бяха освободени по тяхно желание и след изтичане на мандата им, съобщават от общинския пресцентър.

Заявленията за участие в конкурсите заедно с необходимата документация се приемат в Центъра за административно обслужване на Община Варна, ет. 1, бул. „Осми Приморски полк“ №43. Срокът за подаване на документите е едномесечен от деня на публикуване на обявата –  13 август 2024 г.

Изискванията към кандидатите за управител на бившия Тубдиспансер са да са магистри по медицина, съответно по дентална медицина, или по икономика и управление и с квалификация по здравен мениджмънт. Необходимо е да имат най-малко пет години професионален опит като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или като икономист. Кандидатите лекари задължително трябва да имат придобита специалност.

Конкурсът ще се проведе в три етапа. В първия етап ще се извърши проверка на съответствието на представените документи с обявените изисквания. Следващото ниво е представяне  от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Последната част от конкурсната процедура е събеседване.

Подобни са изискванията към кандидатите за членове на Съвета на директорите на „Стадион Спартак“ ЕАД. Конкурсът е обявен за следните три позиции: изпълнителен член, независим член и член на Съвета на директорите. Те трябва да имат подходящо образование със степен „бакалавър“ или по-висока с оглед спецификата на дружеството. Задължително е да имат най-малко 5 години опит на ръководна длъжност, осигуряващ необходимите умения за професионално изпълнение на задълженията на член на орган за управление и контрол.

При този конкурс първо ще бъде направена проверка по допустимост въз основа на внесените документи. След това Комисията по номиниране ще публикува на интернет страницата на Общински съвет – Варна списък с допуснатите кандидати, като определи 14-дневен срок за изготвяне на концепция за развитие на дружеството, който започва да тече от датата на уведомяването на кандидатите.

Процедурата за оценка включва две части – писмена и устна (интервю), като и за двете се определят минимални оценки, непостигането на които е основание за отстраняването на кандидатите от по-нататъшно участие в конкурса. Писмената част предвижда представяне на план за развитие на дружеството, съобразен с политиката на Община Варна. Устната част ще се състои от предварително определени и одобрени от Комисията за номиниране въпроси, на които всеки един от кандидатите следва да отговори.

Пълните текстове на обявленията са публикувани на сайта на Общински съвет – Варна:

https://varnacouncil.bg/konkurs-za-vazlagane-upravlenieto-na-specializirana-bolnica-za-aktivno-lechenie-po-pnevmo-ftiziatrichni-zaboljavanija-varna-eood-obshtinsko-lechebno-zavedenie/

https://varnacouncil.bg/konkurs-za-vazlagane-upravlenieto-na-stadion-spartak-ead/


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане": Варна първа в страната осигури помощни технологии за деца с дислексия

Варна първа в страната осигури помощни технологии за децата с дислексия, казаха днес на пресконференция в морската столица народният представител от „Възраждане“ Коста Стоянов и общинският съветник от партията Юлиян Губатов. Заедно с тях бяха Полина Ставрева-Костадинова, доктор по специална педагогика, и Александра Чолакова, специален педагог и родител..

публикувано на 13.08.24 в 16:35

Фондация сезира съда за разрешението за строеж на нова библиотека във Варна на мястото на градинка

Фондация "Гея" сезира Административния съд във Варна за издаденото разрешение за строеж на нова сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" на мястото на градинката пред сградата на общината.  Това обяви днес председателят на организацията Николай Танчев по време на пресконференция. Според него определената локация е неподходяща, тъй като ще..

публикувано на 13.08.24 в 16:13

Има вероятност загиналият при пожар в психиатрията във Варна да е правил опити да прогори това, с което е бил вързан

Има вероятност загиналият пациент при пожар в една от психиатричните клиники към УМБАЛ "Св. Марина" във Варна да е правил опити да прогори това, с което е бил вързан. Това каза говорителят на Окръжна прокуратура - Варна Радослав Лазаров. Части от запалка са намерени на местопроизшествието в стаята на 57-годишния пациент, каза още той. Очакват се..

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Организират празнично нощно бягане „Пътят към светлината” за Деня на Варна

По случай Денят на Варна Свето Успение Богородично - 15 август и тази година ще се проведе традиционното празнично нощно бягане „Пътят към светлината”, където участниците са със светещи челници и гривни. Организатор на инициативата е спортен клуб “Ай Рън”, с подкрепата на Община Варна. За начална точка на събитието е определен Слънчевият часовник на..

публикувано на 13.08.24 в 13:56

Кметът Коцев провери чистотата в града, обмислят подмяна на жълтите контейнери с по-удобни

Да бъдат подменени контейнерите за хартия и пластмаса с по-удобни отвори за обемисти отпадъци, обмислят от общинската администрация. Един от основните проблеми за образуването на микросметища около контейнерите е именно едрогабаритния отпадък и най-вече кашоните, които са обемисти, а трябва да влязат през тесен процеп, отбелязва кметът на Варна..

публикувано на 13.08.24 в 13:55

Над 89 800 заявления за еднократна помощ за ученици са подадени за месец

Над 89 800 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас и в осми клас са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане (АСП). Подаването по електронен път на документите през настоящата кампания е през новосъздадения от Министерството на електронното управление (МЕУ) портал – e-gov www.egov.bg/wps/portal. Остава и..

публикувано на 13.08.24 в 13:34

До 14 дни трябва да предявим рекламация на туристическа услуга, ако са ни излъгали

Рекламация за несъответствие на туристическа оферта в последния момент или услуга, която сме получили, да предявим в 14-дневен срок след установяването му, съветва Габриела Руменова, основател на онлайн платформата " Ние потребителите". По думите ѝ обаче законовият срок, в който можем да търсим правата си е две години. Експертът посочи и за какви..

публикувано на 13.08.24 в 11:50