Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Николов от "Аз вярвам и помагам": Аз съм обикновено момче, което реши да направи нещо хубаво за децата

Владислав Николов, създател на първата в България благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените и новородени бебета „Аз вярвам и помагам“, е удостоен със званието "Почетен гражданин" на Варна.  За десет години са събрани над 320 тона капачки. С парите от тях са купени 22 медицински апаратури, които са дарени на болниците в града, както и уникална детска неонатална линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване.

Владислав изказа благодарността си към всички, които са издигнали номинацията му и към Общинския съвет, който го подкрепи. Продължавам да твърдя като най-млад сред тези, които ще получат това високо отличие, че никога не съм си представял, че ще бъда удостоен. Аз не съм олимпиец, спортист, художник и прочут музикант. Аз съм обикновено момче, което реши да направи нещо хубаво за децата, каза създателят на "Аз вярвам и помагам".

Спомня си началото, когато започват и когато не са си представяли в какъв мащаб ще се разпространи доброто. Отправя благодарност и към всички онези, които са се съмнявали в него и са се опитвали да го спират, защото това още повече засилва мотивацията му.

Николов признава обаче, че на първо място дължи всичко на родителите си за доброто възпитание, което са му дали, както и на половинката му,  която е неговата най-голяма подкрепа. 

До месец се очаква да бъде готова втората детска линейка. Тече мащабната национална каза за закупуване на мобилни пунктове за кръводаряване за още градове в страната, разкри Николов. Очаква се поредната кампания за събиране на капачки да се проведе през септември, каза още той.

Чуйте повече от разговора на Нина Милошевич с Владислав Николов:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Митрополит Йоан: 15 август носи огромен духовен заряд - богословски, нравствен и морален

Тържествена света архиерейска литургия в Kатедралния храм "Св. Успение Богородично " отслужи негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Свето Успение Богородично носи един огромен духовен заряд - богословски, нравствен и морален. Много е хубаво, че празникът на Варна е именно на този ден. Това подчерта за Радио Варна..

публикувано на 15.08.24 в 10:00
Синя зона, център, Варна

Безплатна синя зона за празника на Варна

Синята зона няма да работи днес, когато Варна отбелязва своя празник. Паркирането в централната част на града ще бъде безплатно, тъй като 15 август бе обявен за празничен и неприсъствен ден от Варненския общински съвет, уточниха от ОП "Общински паркинги и синя зона". Синята зона в морската столица работи всеки ден от 9 до 20 часа, включително събота и..

публикувано на 15.08.24 в 09:30

Затварят за около един час района около Катедралата за Деня на Варна

Във връзка с честването на Деня на Варна - Свето Успение Богородично - 15 август и ритуала по издигане на флага на града, се въвежда временна организация на движението в централната част.  На 15 август от 10:15 ч. до приключване на мероприятието (около 11:00 часа) ще се преустанови движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ (пред..

публикувано на 15.08.24 в 08:30

Чисто нов асфалт на ул. 14-та в Евксиноград

С чисто нова асфалтова настилка вече е ул. 14-та в местността Евксиноград, установи репортерска проверка. Припомняме, преди месец на среща с кмета на Варна пътните фирми и представители на ВиК обявиха графика за извършване на ремонтите там, а очакванията бяха през месец август и септември да кипят дейности по асфалтирането на улици в Евксиноград, където..

публикувано на 15.08.24 в 08:22

Варна празнува!

Варна посреща своя празник – 15 август – Свето Успение Богородично с богата и обновена празнична програма. За жителите и гостите на морския град са организирани различни събития, като традиционният Младежкия фестивал Фън сити+, както и  EXIT  - един от най-големите музикални фестивали в Европа в обединение с българския BREEZE, съобщават от общинския..

публикувано на 15.08.24 в 06:10

Слънчево и топло ще е и днес

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа до умерен източен, следобед югоизточен вятър, по Черноморието подсилен от бриза. Максимални температури от 33° до 38°, по Черноморието между 28° и 33°, за Варна около 31°.  Вълнение на морето 3, по Южното Черноморие 3-4 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°. Изгрев на Слънцето за Варна в 06:01 ч.,..

публикувано на 15.08.24 в 05:56

Човек загина при пожар в хоспис в Банкя без лиценз

Обектът в Банкя, в който един човек загина при пожар, работи без лиценз. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация. Поради отказ за предоставяне на информация, проверката е извършена със съдействието на СДВР. При нея е установено, че в обекта..

публикувано на 14.08.24 в 19:38