Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

31 август е крайният срок за записване в школите на Общински детски комплекс

31 август е крайният срок за подаване на заявления за записване в школите на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс, напомнят от центъра. Приемът за учебната 2024/2025 година се извършва чрез електронната система odk.uslugi.io


Всяко дете има право да посещава до две школи. Обявите за кастинги, резултатите от провеждането им, график за работата и списъците на приетите деца ще бъдат публикувани през м. септември на официалната уеб страница на ЦПЛР - https://odk-varna.com/


Общинският детски комплекс във Варна е един от най-големите в страната и предлага на децата обучение през свободното им време в повече от 30 школи, състави и формации в направленията „Наука“, „Изкуство“ и „Спорт“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От понеделник тръгват германските вагони на влаковете София – Варна и Варна – София

От понеделник (19 август) четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10,00 ч. Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09,25 ч. Двете композиции с климатизирани вагони ще пътуват всеки ден и ще се движат по маршрут София-Пловдив-Варна..

публикувано на 16.08.24 в 16:15

Екоминистърът: Няма изгледи за воден режим в нито едно населено място, черпещо вода от язовири на МОСВ

Няма изгледи да бъде въведен воден режим в нито едно населено място, черпещо вода от язовири на Министерството на околната среда и водите. Това каза ресорният министър Петър Димитров.  Министерството на околната среда и водите управлява водите в 52 комплексно значими язовира у нас,12 от тях са за битово-питейни нужди, а пет-за резервно..

публикувано на 16.08.24 в 16:05

Новият служебен кабинет полага клетва във вторник

Служебният кабинет с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева ще положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това"...

публикувано на 16.08.24 в 14:50
Варна, Морска градина

Продължава обработването на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители. Графикът на дейностите за периода 16 – 23 август 2024 г. включва следните обекти: - В централната част на града около Окръжен съд - обработка на широколистни дървета от дървета от семейство Чинари..

публикувано на 16.08.24 в 14:41

31-годишен мъж загина от токов удар на строеж в Бургас

31-годишен мъж от село Страцин е загинал от токов удар на строеж в бургаския квартал „Мадика“, съобщи БНР-Бургас. Към 12:30 часа не са били допуснати служители от Инспекцията по труда в Бургас, защото следовател е извършвал оглед на мястото на инцидента, потвърдиха за БНР Бургас от инспекцията.  По време на токовия удар е подаден веднага сигнал на..

публикувано на 16.08.24 в 13:43

Българинът плаща повече за развлечения и ресторант

През юли месечната инфлация е 0.8%, а годишната инфлация за юли 2024 г. спрямо юли 2023 г. е 2.4%. Инфлацията от началото на годината е 1.1%, а средногодишната инфлация за периода август 2023 - юли 2024 г. спрямо същи период година по-рано е 4.1%. Това показват данните на Националния статистически институт относно инфлация и индекси на потребителски..

публикувано на 16.08.24 в 11:28

Няколко катастрофи тази сутрин по АМ "Хемус" близо до Варна

Само за няколко часа са станали три катастрофи около и по АМ "Хемус" близо до Варна, които образуваха тапи, съобщават очевидци в социалните мрежи.  При един от пътните инциденти на разклона за село Неофит Рилски са се ударили два автомобила. Единият от водачите е откаран за преглед в болница, но без видими сериозни наранявания. Изясняват се причините,..

публикувано на 16.08.24 в 10:34