Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес стават ясни имената на новите служебни министри

Автор:
Снимка: Ани Петрова

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове, съобщава БНР. 

Горица Грънчарова-Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт. Срещата на определената за служебен премиер ще бъде днес от 11 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

След това държавният глава трябва да издаде указ за назначаването на служебното правителство и да насрочи предсрочния парламентарен вот за 20 октомври. 

Това ще са седмите избори от 2021 година насам, а Кожарева ще е начело на шестото служебно правителство за този период.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Добрич задържаха 44-годишен за домашно насилие

Мъж на 44 години е задържан от полицията в Добрич за домашно насилие над жена, с която е съжителствал на семейни начала. Пребитата жена е била приета в Центъра за спешна медицинска помощ в ранните часове на 18 август с комоцио, фрактура на долен крайник и множество охлузни рани. По случая е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в..

публикувано на 19.08.24 в 11:56
Румен Радев

Избори - след 20 октомври, президентът отказа да подпише указа за назначаване на кабинета "Кожарева"

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов в МВР. Той даде срок на посочената за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева до 15.00 часа днес да го смени. Грънчарова отказа с аргумента, че е взела своето решение информирано, срещнала се е с всички структури в МВР. Президентът призова депутатите да допопълнят и т. нар...

публикувано на 19.08.24 в 11:17
Горица Грънчарова-Кожарева

Обявиха имената на служебните министри, Калин Стоянов остава начело на МВР

Кандидатът на служебен министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева оставя основната част от министрите от досегашния служебен кабинет. Това заяви тя по време на срещата си с президента Румен Радев.  Начело на МВР остава и Калин Стоянов.  Очаквайте подробности! Днес стават ясни имената на новите служебни министри Ето и имената от..

публикувано на 19.08.24 в 11:13

Синдикат "Образование" предлага да отпаднат НВО-тата след 4. и 10. клас

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" направи анализ на предлаганото учебно време за учебната 2024/2025 година. Началото на учебната година е на 15 септември и това е традицията от векове, се казва в позиция на синдиката за учебното време и ваканциите, предаде БНР.  За външните оценявания в четвърти и в десети клас не са предвидени неучебни..

публикувано на 19.08.24 в 11:08

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ учени от седем държави ще коментират новостите в областта на солитоните и нелинейната динамика

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" посреща за втора поредна година участниците в работна среща, посветена на теорията на солитоните, нелинейна динамика и машинно обучение, която ще се проведе от 16 до 21 август 2024 г. в университета. Форумът събира водещи учени, млади изследователи и студенти от България, САЩ, Румъния, Германия,..

обновено на 19.08.24 в 11:06

Казуса с кедрите в "Аспарухово" обсъдиха протестиращи с екоминистъра

Казуса с отсичането на кедровите дървета в центъра на "Аспарухово" коментираха в края на миналата седмица служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров и Елена Христова, представител на протестиращите и жител на квартала.  След протеста за отсечените кедри внасят мораториум върху сечта Квартал "Аспарухово" на протест пред..

публикувано на 19.08.24 в 10:25

Тръгват германските климатизирани вагони по линиите София – Варна и Варна – София

От днес четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10:00 часа.  Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09:25 часа, съобщи пресцентърът на „Български държавни железници“ (БДЖ).  Двете композиции с климатизирани вагони ще..

публикувано на 19.08.24 в 08:22