Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастна пешеходка загина на място в Кранево, блъска я водач, употребил амфетамин

Снимка: БГНЕС

За трагичния инцидент, станал на 16 август, около 13:00 часа, съобщават днес от пресцентъра на областната дирекция на МВР.  На място е установено, че микробус „Мерцедес“, управляван от 58-годишен мъж блъска пресичаща пътното платно жена на 81 години, която загива на място. При извършената проверка на водача на товарния автомобил за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 август около 18:40 часа е получено съобщение за възникнало още едно ПТП в Добричка област, по пътя с. Каблешково посока с. Межден, община Дулово. На място е установено, че фолксваген, управляван от 42-годишен мъж, на прав участък напуска лентата си на движение, навлиза в насрещното платно и се удря челно в насрещно движещ се автомобил „Шевролет“. Вследствие на инцидента е пострадал возещ се в лек автомобил „Шевролет“ мъж на 26 години. Същият е настанен в МБАЛ Силистра с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. По случая също е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Чобанов

Готовност за служебен премиер изрази Петър Чобанов

Готовност да бъде премиер заяви още един от държавните служители, на които това е позволено в основния закон - подуправителят на БНБ Петър Чобанов. Той е заявил това пред сайта Епицентър, предаде БНР.  Чобанов е дългогодишен депутат от ДПС и беше финансов министър в правителството на Пламен Орешарски. По-рано днес настоящият служебен премиер Димитър..

публикувано на 19.08.24 в 17:48

Костадин Костадинов във Варна: Бъдещото развитие на България е заложник на един човек - Пеевски

Бъдещото развитие на България е заложник в момента на един човек - Пеевски. Tака коментира във Варна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ситуацията с неодобрения от президента състав на бъдещия служебен кабинет. Избори - след 20 октомври, президентът отказа да подпише указа за назначаване на кабинета "Кожарева" Той каза още, че..

публикувано на 19.08.24 в 17:10

Задържаха за хулиганство мъж от село Самуилово

Мъж от добричкото село Самуилово е бил задържан от полицията за непристойно поведение и хулиганство. Вследствие на инцидента е проведена и Специализирана полицейска операция на територията на населеното място с цел профилактика на криминалния контингент и осигуряване на обществения ред. Сигналът за възникнал конфликт на територията на село..

публикувано на 19.08.24 в 16:11

Петима са задържани с наркотици при специализирана полицейска операция в Добричко

Петима души са задържани от служители на Първо Районно управление в Добрич и на Районното управление Балчик  при специализирана акция на полицията в Добричко.  Акцията (от 10 до 16 август ) е била срещу разпространението на наркотици след проведени оперативно – издирвателни мероприятия на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при..

публикувано на 19.08.24 в 16:03

Удължиха забраната за износ на инсулин с месец

Срокът за забрана за износ на инсулин и някои антибиотици се удължава до 19 септември. Това се посочва в заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, която е в сила от днес до 19 септември. Заповедта е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването, цитиран от БНР. Анализ показва, че има забавяне или отказ за доставка..

публикувано на 19.08.24 в 16:00
Снимката е с илюстративна цел

Служители на МВР се събраха във Варна в подкрепа на министър Калин Стоянов

Служители на Областната дирекция на МВР във Варна излязоха пред сградата на дирекцията в знак на подкрепа за министър Калин Стоянов. Това е втората подобна акция на служителите по същия повод.  "С  колегите сме се събрали да изразим подкрепа към министър Стоянов. П од негово ръководство в системата се усеща сигурност и спокойствие от..

публикувано на 19.08.24 в 15:31
Димитър Главчев

Главчев изрази готовност да участва в процедурата за назначаване на служебен премиер

Служебният премиер Димитър Главчев реагира на днешните събития с публикация във Фейсбук. Той декларира, че ще изпълнява задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не изпада държавата в конституционна криза, предаде БНР.  Главчев подчертава, че негово задължение е страната да бъде преведена и през тази..

публикувано на 19.08.24 в 15:23