Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екскурзовод без лиценз разкриха в Балчик

Снимка: ubg-bg.com

Екскурзовод без лиценз, водещ групи с туристи в Балчик, е установен при съвместните проверки между Комисията за защита на потребителите, Министерството на туризма и Икономическа полиция. Проверката е от 15 август, съобщиха от Министерството на туризма. Служителят е извършвал екскурзоводска дейност, без това да е вписано в Националния туристически регистър. 

Шестима, водещи туристи в Несебър и Созопол, са проверените от контролните органи на 8 август. При един от тях е установено, че не е вписан като правоспособен екскурзовод в Националния туристически регистър (НТР), както и е установена липса на идентификационна карта, за което КЗП е предприела действия по съставяне на акт за установяване на административно нарушение, уточняват от МТ.

На 16 август контролните органи са били във Велико Търново, и крепостта "Царевец", където акт са получили двама. Единият не е носил на видно място идентификационната си карта, а другият не е вписан като правоспособен екскурзовод в НТР.

Проверките на контролните органи ще продължат през целия туристически сезон. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна: Не е изключена възможността за повторно затваряне на светофара на "Горчивата чешма"

След като светофарната уредба на бул. „Княз Борис I“и ул. „Янаки Богданов“ (т. нар. „Горчивата чешма“) от днес отново работи, от Община Варна съобщиха, че продължават замерванията на  на интензивността на движението в участъка на светофара.  Пуснаха светофара до кръговото на "Почивка" Експерти от ОП "Транспорт и автоматизирани системи за..

публикувано на 20.08.24 в 12:25
Снимката е илюстративна

Варненска област е трета в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради

Област Варна е на трето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради, сочат данните на Националния статистически институт от второто тримесечие на годината. Преди Варна са областите Пловдив и Бургас.  127 са въведените в експлоатация жилищни сгради във Варна и областта, новопостроените жилища в тях са 711. Сградите със стоманенобетонна..

публикувано на 20.08.24 в 12:03
Радио Варна, Варна, І Районна служба ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Пожар горя на неохраняем паркинг в кв. "Възраждане"

Пожар е възникнал в тревна площ, обособена като открит неохраняем паркинг, в квартал "Възраждане". Сигналът е от 11.58 часа вчера, 19 август.  Според първоначалните данни, 39-годишен жител на с. Каменар, известен на МВР, е запалил кабели, от които е тръгнал огънят. Пламъците обхванали сухите треви и бързо обгърнали паркираните на мястото превозни..

публикувано на 20.08.24 в 11:53
Снимката е илюстративна

Младежи блъснаха с електрическа тротинетка 52-годишна варненка

52-годишна варненка е с фрактура на лъчева кост, след като е блъсната от електрическа тротинетка, съобщиха от варненската полиция. По първоначални данни, в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата, на тротинетката са се придвижвали двама младежи на 14 и 17-годишна възраст без поставени предпазни каски на главата.  Инцидентът е станал в..

публикувано на 20.08.24 в 11:47

Пуснаха светофара до кръговото на "Почивка"

Вече работи светофарът на кръговото кръстовище на "Почивка", видя репортер на Радио Варна.  Припомняме, че от администрацията обещаха съоръжението да бъде включено до 20 август, след като се наложи временното му спиране заради ремонт на улица "Арх. Манол Йорданов".  Решението за спиране на светофарната уредба предизвика редица протести.  8.40 часа,..

публикувано на 20.08.24 в 11:03

Бойко Борисов: Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен от МВР

Политическа партия ГЕРБ излиза с позиция във връзка с актуалната политическа обстановка.  Срещата с медиите се излъчва на живо в страницата на Бойко Борисов във Фейсбук.  ГЕРБ иска оставката на Калин Стоянов, подчерта Борисов.  "Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен от МВР. Призовавам президентът Радев с..

публикувано на 20.08.24 в 10:38

Жители на Ален Мак излизат на протест срещу създаването на наркокомуна в местността

Живеещи в местността "Ален Мак" ще излязат на протест днес от 19.00 часа на спирката пред Варненския свободен университет. Причината за недоволството им е предстоящо създаване на наркокомуна в района от сдружение “Асоциация за превенция и работа със зависимости "Само днес”. В началото на този месец, от сдружението са наели къща в местността, в..

публикувано на 20.08.24 в 10:25