Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЛАКЪРДИИ - изложбата, която разкрива красотата и творческия дух на скейт общността


23 август, петък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа

След успешното си участие на фестивала Burgas Skate Open Владимир Дръндарски и Клементина Савова ще гостуват в Арт салона на Радио Варна с фото и арт изложбата ЛАКЪРДИИ.

"Лакърдии" е фотоизложба, която изследва митовете, легендите и неразказаните истории от скейт общността. Владимир Дръндарски използва аналогов фотоапарат, за да улови автентичността на ежедневните битови моменти, които са неизменна част от живота на един скейтър, а рисунките на Клементина Савова разкриват въображаем вътрешен свят, който подсказва за дълбочината на тези привидно обикновени моменти. Синтезът на традиционна фотография и модерно дигитално изкуство създава визуален разказ, който разкрива спонтанната красота и творческия дух на скейт общността.

Във вечерта на откриването ще бъде и варненската премиера на филма "+052/62" на Владимир Дръндарски (Варна) и Александър Шопов (Велико Търново) за скейт общностите в двата града.

Вход свободен!

В прикачения звуков файл може да чуете разговора с Владимир Дръндарски и Клементина Савова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Венелина Петкова и Богдан Богдев представят изложбата "Състояния"

22 август - 5 септември, Арт салон на Радио Варна Състояния / States / 心的状態 изложба Богдан Богдев/ Венелина Петкова (източен туш, шодо японска калиграфия и монохромен абстрактен експресионизъм) В изложба „Състояния“ няма политика, екология и социален привкус. Всичко, което виждате или не виждате, се е случило дълбоко в интимния свят на..

обновено на 22.08.24 в 17:36

Представяне на книгата "Скритата истина" на к.д.п. Борислав Арнаудов

28 август, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа За книгата "Скритата истина" к.д.п. Борислав Арнаудов споделя: " Като кореняк варненец, липсата на артефакти и празния саркофаг на крал Владислав Варненчик в едноименния парк-музей вече в широкия център на нашия град ме стимулира да се разровя в историята и открия истината за неговия..

публикувано на 22.08.24 в 17:28

Представяне на „Солено синьо“ на Татяна Явашева в Арт салона на Радио Варна

27 август, вторник, Арт салон на Радио Варна от 18:00 часа „СОЛЕНО СИНЬО“ е концептуална арткнига, родена от вдъхновяващия досег между изкуствата и от взаимодействието на хора с различни таланти. В нея пресечна точка си дават трима самостойни творци . Книгата е пестелива на думи, но е богата на образи. Книга за съзерцание, книга за..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

Изложба живопис на Нина Панчева-Киркова и Иво Илиев-Yeto

Сборна изложба живопис на Нина Панчева-Киркова и Иво Илиев-Yeto. От 6 до 20 август в Арт салона на Радио Варна.  Среща с авторите и официално откриване ще се проведе на 10 август от 19.00 часа. Нина Панчева-Киркова работи в областта на живописта и арт инсталациите. През 2015 г. защитава докторската си степен в Университета на Саутхямптън,..

публикувано на 05.08.24 в 15:16
Голям арт салон

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и една концертна зала /звукозаписно студио/. Планирайте вашето събитие в Радио Варна и ние ще окажем нашата организационна подкрепа. Ще се радваме..

публикувано на 25.08.23 в 17:24

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14