Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят директори в шест училища от Добричка област

Снимка: Pixabay

Кандидатите за директор на шест училища в Добричка област публикува на интернет страницата си Регионалното управление по образование, след като бе обявен конкурс за девет школа в региона. Средно училище "Св. св. Кирил и Методий", гр. Добрич, обл. Добрич - Ани Великова и Жана Петрова; Средно училище "Петко Рачов Славейков", гр. Добрич, обл. Добрич - Ани Великова и Велин Вълев; Средно училище "Христо Ботев", гр. Балчик, Айхан Апти и Анна Иванова; Средно училище "Христо Смирненски", с. Оброчище, общ. Балчик, Павлина Тодорова иРосица Койнова; Средно училище "Христо Смирненски", с. Крушари, общ. Крушари, Евелина Калева и Росица Койнова; Основно училище "Васил Левски", с. Преселенци, общ. Генерал Тошево - Росица Койнова. За две от училищата - основните в селата Дуранкулак (община Шабла) и Белгун (община Каварна) липсва информация.

От обявлението става ясно, че няма недопуснати кандидати. Писменият изпит-тест ще се проведе на 3 септември с начало 9:30 часа в ПМГ "Иван Вазов", гр. Добрич, бул. "Трети март" 1, зала на първи етаж.

Изискванията към кандидатите за заемане на длъжността са да имат не по-малко от 5 години учителски стаж, да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър", да имат придобито образование и квалификация, които да позволяват изпълнението на Наредба No 15 за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер независимо от реабилитацията и др.

Конкурсът се провежда в два етапа - писмен изпит и събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

На страницата на РУО - Добрич са обявени и свободните работни места в образованието.

Община Добрич: ПГ по аграрно стопанство гр. Добрич – Учител по Растениевъдство, Огняр; ПМГ "Иван Вазов“ гр. Добрич – Учител по МатематикаОбщина Добричка: ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ с. Ведрина – Учител БЕЛ; ОУ "Стефан Караджа", с. Житница – Учител общообразователен учебен предмет в ЦОУД; ОУ "Отец Паисий" с. Батово – Учител в група за целодневна организация на учебния ден V- VII класУчител БЕЛ,АЕ, Музика V-IIV класОбщина Балчик: СУ "Христо Смирненски" с. Оброчище - Начален учител; ОУ "Свети свети Кирил и Методий" – Балчик – Учител КМИТ, Учител БЕЛОбщина Каварна: ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" с. Белгун - Учител по история и географияОбщина Генерал Тошево: ОУ "Й. Йовков" с. Спасово
– Учител по Български език и литература, СУ "Н. Й. Вапцаров" гр. Генерал Тошево – Учител АЕ; Община Крушари - СУ "Христо Смирненски", с. Крушари – Общ работник.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наесен възобновяват работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златни пясъци

Наесен се възобновява работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златния пясъци. Община Варна, „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД и пътностроителните фирми обсъдиха съвместни координационни действия във връзка с втория етап от проекта за водния цикъл, който се реализира от ВиК дружеството. Той е за реконструкция и..

публикувано на 23.08.24 в 14:53

Измама с карти на градския транспорт се появи и в Бургас

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината в Бургас. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват, предаде БНР-Бургас. Измама от този вид се появи и от името на..

публикувано на 23.08.24 в 14:35

Радев разговаря с емира на Катар за пленените българи от "Галакси Лийдър"

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с емира на Държавата Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, по време на който двамата обсъдиха сътрудничеството между България и Катар в редица области, с акцент върху иновациите, технологиите и енергетиката. Президентът Радев оцени високо последователните усилия на Катар за деескалация на..

публикувано на 23.08.24 в 14:09

На 20 октомври избираме районни кметове на "Одесос" и "Приморски"

Президентът Румен Радев издаде Указ за провеждане на частични избори за кмет на районите " Приморски " и " Одесос" във Варна.  Изборите са насрочени за 20 октомври 2024.   Последните кметове на двата района бяха избрани от ПП-ДБ, но по-късно - отстранени с решения на административния съд. Указът за насрочване на частичен избор за кмет..

публикувано на 23.08.24 в 11:08
младши експерт Недялко Димитров и младши инспектор Иван Иванов

За една седмица: Два случая на агресивно поведение срещу полицаи в Добричко

В рамките на седмица полицаи от Областната дирекция на МВР в Добрич се сблъскаха с два идентични случая, при които жители отказват да се подчинят на техните разпореждания. И при двата инцидента се стига до критична ситуация и полицаите се налага да използват сила. Четирима са арестуваните, като срещу тях от страна на Районната прокуратура в Добрич се..

публикувано на 23.08.24 в 09:45

В Суворово задържаха 40-годишен мъж за кражба на икони, кръстове и бижута

40-годишен жител на Суворово, известен на органите на реда, е извършил кражба на икони, кръстове и бижута, оставени в избено помещение. Извършителят е разбил вратата и влязъл с взлом в мазата, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа и е..

публикувано на 23.08.24 в 09:29

Поправителни матури по профилиращ предмет се провеждат днес

Днес се провеждат поправителните матури по профилиращ предмет и за придобиване на професионална квалификация, съобщава БНР.  "Втори задължителен държавен зрелостен изпит. Броят на учениците е малко над 2000 и желанието на зрелостниците за полагане на изпит по втория предмет е почти същата, както и на сесия май-юни", каза  заместник-министърът на..

публикувано на 23.08.24 в 08:25