Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net

На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и Повеляново се обединяват в един град. По традиция и тази година празникът на Девня ще продължи четири дни с много настроение, забавления за малки и големи, кулинарни изкушения и концерти на любими български изпълнители и гости от чужбина.

От 24 до 27 август парк „Разсадника“ ще прелива от емоции – от първия ден на празника, посветен на децата, до последния, когато ще бъде големият концерт за рождения ден на град Девня с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия.

Всеки от празничните дни ще има свой облик с развлечения за всички възрасти и аудитории. За малките ще бъдат организирани арт работилници по приложни изкуства, конкурс за детски таланти „Мини Мис и Мини Мистър“ и пътешествие в необятния свят на шахмата с открит урок, игри и награди за всички. За любителите на кулинарните изкушения - безплатни дегустации в специално издание на „Мастър Шеф“ и изложението „Храна и напитки от територията на МИГ „Девня-Аксаково“. Ще има много концерти - на ансамбъла за песни и танци „Кантемир“ от Молдова; на добруджанския оркестър „Извор“, на народния изпълнител Петър Кирилов, както и смях в изобилие с филма на лятното кино „Опасни шматки“ и театралната комедия „Мъже под чехъл“.

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИКА

24 август, събота:

15:00 – 20:00 часа - занимателни игри и арт работилници по проекта „За едно по-добро бъдеще на децата в община Девня“;

17:00 часа – първи конкурс за детски таланти „Мини Мис и Мини Мистър“ - Девня 2024;

18:00 часа – шахмат за деца и младежи – част от националното турне на Шахматен клуб „Асеневци“;

21:00 часа – Лятно кино със завладяващата комедия „Опасни шматки“.

25 август, неделя:

18:00 часа - специално издание на „Мастър Шеф“ с любимеца от първия сезон на култовото кулинарно предаване Стефан Стефанов;

18:30 часа – концерт на ансамбъла за песни и танци „Кантемир“ от Молдова;

20:00 часа – концерт на най-популярния добруджански оркестър „Извор“ - град Добрич, с ръководител известният акордеонист Петър Гочев.

26 август, понеделник:

16:00 – 23:00 часа – Изложение „Храна и напитки от територията на МИГ „Девня-Аксаково“ - безплатна дегустация на вина и млечни продукти;

19:00 часа – концерт на народния изпълнител Петър Кирилов;

20:30 часа - „Мъже под чехъл“ - театрална комедия на продуцентската къща „Ажур Пико“.

27 август, вторник:

18:00 часа – празничен концерт с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия


По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25

Днес е погребението на незабравимия Ален Делон

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч...

публикувано на 24.08.24 в 09:44

Високи температури в 20 области, живакът ще достигне 38 градуса, за Варна 94% влажност

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната за днес, 24 август, в някои от областите термометрите ще показват 38 градуса. Във Варна и крайбрежието ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 32° и 37°, по..

публикувано на 24.08.24 в 08:26

245 млн. лв. компенсации за високите цени на електроенергията за бизнеса

Над 633 хиляди небитови клиенти в България ще могат да се възползват от 100% компенсации за цена на електроенергията над 180 лв. за мегаватчас, след одобрение от Европейската комисия. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Евтим Милошев пред браншови организации в сферата на туризма. Присъствието на министър Милошев в най-големия курортен..

публикувано на 23.08.24 в 19:04