Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юри Георгиев: Продължавам да летя, но с хвърчила (ВИДЕО)

Автор:


Един бивш военен пилот от Варна продължава да лети, но по много различен начин. Той пуска хвърчила и им се радва истински. Това негово хоби успя да зарази цяла Варна през последните години, а вече и цялото Българско Черноморие. 

Юри Георгиев е човекът, който провежда Фестивала на хвърчилата. Такъв имаше във Варна, тази събота и неделя, на плажа в Аспарухово. 
Стотици любители на хвърчилата от страната и от чужбина изпъстриха небето. Имаше и двойка, пристигнала чак от Китай, за да участва в празника. 
Юри Георгиев ни разказва за хобито си с огромно настроение.
  







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

US Open стартира с огромни очаквания

Започва US Open, един от най-уважаваните турнири  в тениса. Григор Димитров е девети поставен и започва в участието си около 22.30 ч срещу френския квалификант Кирян Жаке. При мъжете фаворит номер 1 е Карлос Алкарас. Джокович също има огромен апетит за титлата. При жените основни фаворитки за първото място са Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Кори Гоф.

публикувано на 26.08.24 в 10:15

Маринов остава в отбора на "моряците"

Още един от баскетболистите на "Черно море Тича" остава в отбора за новия сезон. става дума за Марин Маринов, който през изминалото първенство показа добри игри във важни мачове.Варненци взеха един американец -Джон Флорвиъс , а също така привлякоха в тима Чернокожев и Ники Стоянов. Друг американец -Дахуан Граф, също подписа с варненци.

публикувано на 26.08.24 в 10:09

ЦСКА - София освободи Стипич

Томислав Стипич е освободен от поста треньор ЦСКА - София. Той пое клуба през лятото, като беше настроен доста философски, но доказа, че не не може да се справи. Резултатите на отбора до този момент показват, че нещата не се случват и освобождавенот му е напълно логично.

публикувано на 26.08.24 в 10:04

Призьорите в регата "Порт-Варна"

Екипажът на LZ Yachting 1991„ с шкипер Лъчо Братоев от клуб „Ултрамарин“-Варна спечели ветроходната регата „Порт Варна“ в клас ORC A. В ORC BP първа е яхта “Макси“ с шкипер Радослав Раев от клуба организатор „Кап.Г.Георгиев“. В клас ORC B лидер е екипажът на „Калина“ с шкипер Андрей Стафунски от „Черно море Бриз“. Първи в клас ORC P са „Макси“. В..

публикувано на 25.08.24 в 15:58

Днес е вторият ден на регата "Порт Варна"

Във временното класиране на регата "Порт-Варна", след първите три гонки  в клас ORC A на първо място е яхта "LZ- яхтинг" с шкипер Лъчо Братоев от "Ултрамарин"- Варна. В клас ORC B лидер е яхта "Калина" с шкипер Иван Колелиев от "Черно море Бриз". В ORC P начело яхта "Макси" с шкипер Радослав Роев от "Порт Варна" и в клас IRC на първо място след днешните..

публикувано на 25.08.24 в 10:48

Българките спечелиха последния си мач

Националният отбор на България за момичета U16 спечели последния си мач на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Коня, Турция. Тимът ни надви Украйна с 60:53 и завърши на 15-о място в крайното класиране на шампионата.

публикувано на 25.08.24 в 10:43

В София започва Световното първенство до 17 г

С оспорван мач, прекрасна подкрепа от трибуните, но и поражение започна българското участие на историческото Световно първенство за мъже под 17 години, на което страната ни е домакин. От днес до 31 август столицата ни приема най-добрите 16 отбора на планетата в първия шампион под егидата на FIVB в тази възраст. Дебютната среща на България бе срещу..

публикувано на 25.08.24 в 10:42