Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка сутрин снимки "преди и след" пращат на районния кмет oт почистването в "Аспарухово"

| обновено на 27.08.24 в 17:04
2
Снимка: Румен Сарандев

Всяка сутрин служители на кметството в "Аспарухово" отчитат дейността си, свързана с почистването на обществените пространства, пред районния кмет Ивайло Маринов със снимки "преди и след". В 7,15 часа Маринов е информиран колко човека са на терен и с каква техника разполагат за местата, които е посочил като приоритетни за работа. Обмен на информация имат и със сметопочистващата фирма.

Кметът на район "Аспарухово" отправи благодарност към всички активни жители, които подават сигнали за проблеми с инфраструктурата или чистотата.

Ефектът от видеонаблюдението, като например в местността Прибой на ул.10, където се бе образувало микросметище, вече дава резултат, каза Маринов. Мярката опазва пасарелките и подлезите от вандалски набези, посочи още Маринов и допълни, че засега се наблюдава спад на хулиганските прояви.

Маринов коментира и темата за лошото състояние на пътя до корабостроителницата във Варна. Той каза, че е провел среща с представители на фирмите, които участват в подписка за спешен ремонт на участъка и изрази надежда, че ще бъдат заложени средства в бюджета за догодина, а дотогава ще се отдели от ресурса за текущи ремонти.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Ивайло Маринов:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН иска да забрани е-дневниците от догодина, министърът оттегли проекта след часове

Проект за промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 8 от 2016 г. за информацията и документите за системата на предучилищното и училищното образование , качена за обществено обсъждане на 21 август, предвижда забрана за ползването на електронни дневници на "Школо", "АдминПлюс" и още няколко фирми. С тях работят над..

обновено на 27.08.24 в 15:22

Състезание по основи на исляма във Варна

Едно необикновено състезание имаше във Варна. Около 30 деца от града и областта премериха своите познания по основи на исляма. Всяка година през юли и август Главното мюфтийство организира коран курсове за деца. Сред участничките в състезанието беше 14-годишната Димаз, която ще учи в Професионалната техническа гимназия през новата учебна..

публикувано на 27.08.24 в 14:54

Зеленчукопроизводител: Въпреки сушите тази година, реколтата е добра

Диян Димитров е земеделски производител от село Ново Оряхово. Започнал е да се занимава с това преди 18 години. Обработва открити земеделски площи. Има и оранжерии. Казва, че тази година е много доволен от реколтата. Отглежда почти всички зеленчуци и плодове. Предлага продукцията си в центъра на селото на пътя за Шкорпиловци. Пред сергията му..

публикувано на 27.08.24 в 10:46

Достъпът до училищните дворове е свободен и в извънучебно време, припомнят от администрацията

Спортните площадки и дворовете в общинските училища са отворени за ползване от граждани и в извънучебно време, през празничните и почивните дни. В периода от 1 юни до 30 септември училищните пространства могат да бъдат посещавани до 23:00 часа. В учебно време – в периода от 1 октомври до 31 май, дворовете са отворени до 22:00 часа , но могат да се..

публикувано на 27.08.24 в 08:31

Лесна работа: Приказка за лято

Какво ще кажете да му посветим приказка? Преди да си е тръгнало. Имам предвид лятото. Днес си представях моята приказка за лято... Докато колелцата на куфара весело потракваха по тротоара, чайките добавяха към безгрижната мелодия своето класическо соло, а оркестърът на вълните поддържаше ритъма, както го е правил винаги... Чаровно да озвучава..

публикувано на 26.08.24 в 15:39

Франко Неро: Една голяма кинозвезда губи от блясъка си, когато се снима в реклами

Една голяма кинозвезда губи от блясъка си, когато започне да се снима в реклами. Един актьор не може да очаква, че ще бленуват за него, когато представя някакви продукти. Това коментира италианският актьор Франко Неро във Варна, който е специален гост на Международния фестивал "Любовта е лудост", където бе представен последният филм с негово участие..

публикувано на 26.08.24 в 12:35
Държавна психиатрична болница в с. Царев брод

Спешна помощ и за психиатричната помощ у нас

Нужна е спешна промяна на психиатричната помощ. За това призоват в отворена позиция съдии, адвокати, лекари и социални работници. В момента, психиатричната помощ е дефинирана в глава 5 от Закона за здравето. ПП-ДБ искат спешни мерки за предотвратяване на пожари с жертви в болници Психиатричната асоциация и Лекарският съюз със становища..

публикувано на 26.08.24 в 09:30