Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До октомври правят анализ къде във Варна има нужда от поставяне на допълнителни контейнери за смет

3
Снимката е илюстративна
Снимка: Даниела Стойнова

До октомври ще бъде направен анализ къде във Варна има нужда от поставяне на допълнителни контейнери за смет.

Интерактивна карта, част от плана за сметосъбиране, е създадена по идея на Христо Рафаилов, заместник-кмет по финанси на община Варна.

Той информира, че картата съществува от месец и в нея след проверки на общината и по сигнали на граждани се отбелязват рисковите за сметосъбирането зони, данните ще помогнат за изготвянето на анализа.

Рафаилов каза още, че е предложил да бъдат купени 7-кубикови отворени контейнери за зелени отпадъци, които ще бъдат поставени на 20 места в града, но на места различни от тези за сметосъбиране, за да не се използват новите контейнери за битова смет.

10 са общо камионите на сметопочистващата фирма, които обслужват града, посочи Рафаилов. След многократни сигнали е проверена техническата обезпеченост  оказало се, че четири от автомобилите са с пробити дъна и замърсяват улиците с течности от отпадъците. По настояване на общинската администрация те са спрени от експлоатация, вече е направен ремонт на три от тях, каза Рафаилов. 

Чуйте повече в звуковия файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гаранционният фонд в туризма раздели бранша и министерството

Професионални организации на туроператорите и турагентите ще внесат свое становище в ресорното министерство по проекта за промени в Закона за туризма.  Те не са съгласни с някои от текстовете, свързани със създаването на Гаранционен фонд.  От бранша ще внесат предложенията си по нормативния акт до 2 септември, когато изтича крайният срок за..

публикувано на 28.08.24 в 16:36

Мощен циклон може да донесе проливни дъждове по Черноморието

Мощен циклон се формира в района на Черно море и може да причини сериозни проблеми през следващите дни , предаде БГНЕС. Циклонът е формиран в източната част на Черно море, но върви на запад и северозапад, което е необичайно. В четвъртък, петък и събота неговият център ще бъде близо до акваториите на България и Румъния. Предварителните очаквания на..

публикувано на 28.08.24 в 15:53

Агенцията по заетостта продължава да приема заявления за обучения с ваучери за работещи

Агенция по заетостта продължава приема на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”. Допустими кандидати за участие са заети и самостоятелно заети лица. Проектътефинансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд..

публикувано на 28.08.24 в 15:30

НЗОК ще известява със sms и Viber пациенти с протоколи за скъпоструващи лекарства

От 1 септември 2024 г. кандидатстващите за отпускане на скъпи лекарства за хронични или редки болести, отпускани с електронни протоколи, издавани от лекари специалисти и от специализирани лекарски комисии, както и за отпускането на помощни средства и медицински изделия, ще бъдат известявани със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата Вайбър...

публикувано на 28.08.24 в 14:40

Започват консултации за определяне на състава на РИК-Варна

На 1 септември започват консултации за определяне на състава на РИК-Варна на Трети изборен район – Варненски за насрочените за 27 октомври парламентарни избори, съобщават от Областна администрация - Варна, където ще се проведат те. Съставът на РИК- Варна е от 17 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама..

публикувано на 28.08.24 в 14:22

Спряха сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисията за защита на потребителите. Това съобщиха  от Комисията на страницата си в интернет , цитирани от БНР.  Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили..

публикувано на 28.08.24 в 14:13

При спецакция във Варна задържаха 58-годишен, издирван за банкови и имотни измами

Арестът на 58-годишният мъж е осъществен тази сутрин в рамките на специализирана полицейска операция на служители на ГД „Национална полиция“ и ОДМВР-Варна, предприета след сигнал от ДМОС-МВР.  Руският гражданин е бил обявен за международно издирване от Интерпол-Москва за банкови и имотни измами. Мъжът е установен на територията на курортния комплекс..

публикувано на 28.08.24 в 14:12