Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес Здравната каса изпраща SMS на хора, на които се отпускат лекарства за хронични болести

Снимка: Архив

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия, предаде БНР.

Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок. 

В офисите на "Информационно обслужване", в районна здравноосигурителна каса или в регионалната здравна инспекция ще се издава код, с който здравноосигурените ще могат да проверяват здравното си досие и с приложението Е-здраве.

От днес се приемат заявления за социалните услуги "Асистент за независимо детство" и "Асистент за независим и активен живот". Документите се подават до 31 октомври в бюрата за социални услуги.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обмислят диктовката в НВО за 4. клас да бъде заменена с редактиране на текст

Обмисляме диктовката в изпита от националното външно оценяване в края на 4. клас през предстоящата учебна година да бъде заменена със задача за редактиране на текст – основен инструмент за проверка на правописните умения в началните класове. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на национално съвещание с..

публикувано на 02.09.24 в 14:12

Радев назначи Къдринка Къдринова в СЕМ

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии. В съобщението от прессекретариата на държавния глава се посочва, че тя е сред утвърдените журналисти международници в България. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите, предаде БНР. Къдринка Къдринова..

публикувано на 02.09.24 в 14:08

3000 бездомни кучета по улиците във Варна, през последните 8 години слаба кастрация

3000 бездомни кучета живеят по улиците във Варна. В момента в приюта в село Каменар са настанени 35. След като бъдат кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, четириногите се връщат на мястото, откъдето са взети, каза управителят на общинския приют д-р Стоимен Стоименов. С нова лаборатория и операционна зала ще бъде обновена материалната база в..

публикувано на 02.09.24 в 10:05

Сезон на пътния травматизъм изпраща спешния център в Балчик

Сезон на пътния травматизъм изпраща спешния център в Балчик. За разлика от други лета, сега случаите са много повече, обобщава ръководителят на медицинското звено д-р Станислав Йорданов. За щастие, тази година човешкият ресурс в горещото време е подсигурен временно с още двама медици – лекар и фелдшер, но като цяло проблемът с недостига на кадри си..

публикувано на 02.09.24 в 10:00
Представители на двете ДПс-та пред сградата на ЦИК

Двете ДПС-та пред ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 09:43
Централен плаж Варна

Хотелиер: Безумно е да правим каквито и да е намаления през септември

Вече е септември и традиционно започваме да се „ослушваме“ за по-изгодни предложения за почивка по нашето Черноморие. Доскорошната жега отстъпи, тълпите от хора понамаляха и може по-спокойно да си прекараме броените дни край морето. За родните хотелиери и това лято не беше леко – продължават проблемите с липсата на кадри, потокът от туристи не е..

публикувано на 02.09.24 в 08:00

Започва регистрацията на партиите за поредните предсрочни избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Всеки работен ден от 2 септември до 11 септември от 9:30 до 17 часа партиите и коалициите може да подават заявление. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за..

публикувано на 02.09.24 в 06:51