Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От РЗИ-Варна разясняват как да получим достъп до електронното си здравно досие през телефона

Снимка: МЗ

Екип от РЗИ-Варна организира разяснителна кампания как да получим достъп до електронното си здравно досие през телефона. Всеки желаещ може да използва насоките на служители на здравната инспекция как да използват приложението еЗдраве на смартфоните си. Това каза Цеца Янкова, главен секретар на РЗИ -Варна. Информационен изнесен щанд ще има следващите три дни от 11 до 16 часа в един от големите търговски центрове във Варна, на ул. "Андрей Сахаров". По думите й изтеглянето на приложението не отнема повече от 5 минути. 

Новата опция дава възможност да получаваме лична здравна информация без да се налага да плащаме за Квалифициран електронен подпис, напомни Янкова. 

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Цеца Янкова:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предложение: Паркингите от синята зона на Балчик - целогодишно платени

Крайбрежните паркинги Морска гара и Рибарски да станат целогодишно платени при 24-часов режим на работа. Това предвижда проектонаредба за изменение на наредбата за реда и условията за платено паркиране на пътните моторни превозни в община Балчик, поместена на сайта на Общината. Мотивите на управителя на общинското дружество Кибела 2014 да инициира..

публикувано на 03.09.24 в 13:58

За поредна година пчеларите в област Добрич регистрират по-ниски добиви

За поредна година пчеларите в област Добрич регистрират по-ниски добиви от кошерите си. Спад с около 50% се отбелязва и в броя на заетите в бранша. Заради големите разходи и ниската изкупна цена на меда на едро масово пчелари продават пчелни семейства, кошери и оборудване, алармират те. Изкупната цена е под себестойност, преди продавахме на цена 5,50..

публикувано на 03.09.24 в 11:40

Отиде си журналистът Иван Гарелов

Почина популярният журналист и дългогодишен телевизионен водещ Иван Гарелов. Това съобщиха от института Пирогов, където той беше лекуван повече от месец, предаде БНР. Телевизионната легенда е починал тази сутрин, допълниха от болницата. Той беше транспортиран по спешност в неврореанимацията на "Пирогов" в средата на юли т.г. след черепно-мозъчна..

публикувано на 03.09.24 в 09:58

Фургонът с операционна в приюта за кучета в Каменар е почти оборудван, спешно търсят втори ветеринар

Приютът за безстопанствени кучета в село Каменар вече разполага с чисто нов фургон, който ще служи за операционно-манипулационни дейности и ще осигури възможност да се извършва качествено лечение и кастрации на кучетата. Той е дарение от доброжелатели, а със средства осигурени от бюджета на Община Варна започна поетапно закупуване на..

публикувано на 03.09.24 в 09:49

Технологичен предприемач: Две трети от учебния материал е излишен

Българското образование трябва да бъде разтоварено от фактологията. Това каза пред Радио Варна Доброслав Димитров, председател на Управителния съвет на Българска работодателска асоциация иновативни технологии /БРАИТ/: „Необходимо е да се изхвърлят две трети от учебния материал. Всеки има телефон в джоба, всеки може да пита Google. В..

публикувано на 03.09.24 в 08:16

Личен лекар: Дойде времето за противогрипна ваксина

Летните вируси отшумяха, но идвам подходящото време за поставяне на противогрипна ваксина. Това припомни д-р Каролина Златева, зам.-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари — Варна, в предаването «Новият ден» на Радио Варна. Въпреки, че пациентите масово не се тестват за Ковид-19, за нас е ясно, че е този вирус - по симптоматиката и..

публикувано на 03.09.24 в 07:19

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  03.09.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - ул...

публикувано на 03.09.24 в 05:58