Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Oрганизират празничен концерт с участието на представителния духов оркестър на ВМС

Община Варна организира празничен концерт с участието на представителния духов оркестър на Военноморските сили. Събитието ще се проведе днес - 3 септември, от 18 ч. на пл. „Антон Новак“ на входа на Морската градина. 


Поводът е 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България и 140 години от създаването на Представителния духов оркестър на ВМС.


Входът за събитието е свободен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изчезват ли пчеларите у нас?

Производители на мед в област Добрич тази година прибират по-малко продукция от кошерите си. Причината според тях основно е в неблагоприятните климатични условия през пролетта и лятото. Пчеларите се оплакват и от липсата на достатъчен контрол по отношение на пръскането с препарати в земеделските земи, както и от огромните количества на внос от други..

публикувано на 03.09.24 в 15:05

От 100 до 1000 лева в подготовката на ученик за училище

Припомняме, че до 15 октомври се подават заявленията за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи и осми клас , също така за ученици, които продължават обучението си във втори, трети и четвърти клас . Средствата се изплащат на два пъти - 50 на сто от размера се предоставя след влизане в сила на заповедта за..

публикувано на 03.09.24 в 14:18
Мария Бакалова

Филмът “Tриумф” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, с участието на Мария Бакалова, е българското предложение за Оскар

Филмът "Триумф" с участието на Мария Бакалова е българското предложение за награда „Оскар“. Решението е взето единодушно от петимата членове на комисията за избор на национална номинация, съобщават от Националния филмов център.  Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е копродукция между България и Гърция. В актьорския състав са Мария Бакалова,..

публикувано на 03.09.24 в 13:56

Във Варна ревю показва традиционни кимона и техники на обличане

Шест дами от Япония, специалисти по обличане на кимоно, ще изнесат лекция и ще ни въведат в света на кимоната във Варна. По време на събитието публиката ще има възможност не само да научи за историята на тази емблематична за Япония дреха, но и да наблюдава демонстрация на техниките на обличане . По време на модното ревю в края на събитието ще бъдат..

публикувано на 03.09.24 в 09:47

Нова измама за пазаруващи онлайн

Нов вид измама заплашва редовно пазаруващите онлайн с доставка от куриер до адрес: доставя се непоръчвана стока с наложен платеж и без услугата „Преглед“. Очаквайки поредната пратка варненка плати близо 100 лв. за стока, която не е поръчвала, получавайки пакета с нейните имена и адрес . Миналата седмица поръчах доста неща по интернет. В..

публикувано на 03.09.24 в 09:25

Как се гаси пожар на пристанището в Балчик демонстрират в Седмицата на пожарната безопасност

Тазгодишното издание на Седмицата на пожарната безопасност е от 9 до 15 септември. Сред редицата мероприятия, които ще организира Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Балчик, ще бъде пожаротактическо занятие на 13 септември на порт Балчик, когато местните огнеборци ще покажат как се гасят пламъци, възникнали на пристанище..

публикувано на 02.09.24 в 17:16

Лесна работа: Разходка с куче

Който има куче – знае. Всеки следващ ден е по-вълнуващ от предишния. Започва така. Рано, преди изгрев слънце някой се опитва да ме избута от леглото, след като цяла нощ е полагал неистови усилия да ми внуши, че мястото ми е на земята, докато неговото е тук – горе: да се шири на два персона по диагонал и царствено да изпъва лапички. То,..

публикувано на 02.09.24 в 14:30