Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и топло на 5 септември

Снимка: БГНЕС

Днес ще е предимно слънчево, следобед в Североизточна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър,  следобед вятърът ще е слаб от източна четвърт. Максимални температури между 28° и 33°, за Варна около 29°.

Вълнение на морето 2 бала, в открито море 2-3. Температура на морската вода от 25° до 27°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Да, България" поиска да бъде свален имунитета на Делян Пеевски

Движение "Да, България" призовава изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да поиска от Народното събрание да свали съдебния имунитет на Делян Пеевски. Според пресцентъра на формацията основанията за това се съдържат в писмо от банкера Цветан Василев, постъпило в централата ѝ.  По думите на Ивайло Мирчев, цитирани от..

публикувано на 05.09.24 в 07:20

Пак проблеми по жп линията София-Варна

Влаковете от София и за София от Варна през Горна Оряховица закъсняват с около три часа. Става въпрос за композициите, които пътуват през нощта и тази сутрин трябва да пристигнат в крайните си гари. Според официалното разписание - влакът от София за Варна трябваше да пристигне 06.50, новият час за пристигане е 09.41 ч. Обратната композиция -..

обновено на 05.09.24 в 06:33

Къде няма да има ток на 5 септември

Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, в рамките на деня днес - 5 септември, ще бъде спрян тока в част от Долни чифлик, в част от Дългопол, в селата Левски, Кичево, Комунари, Блъсково, Въглен, Аврен, Горен чифлик, част от Девня и с. Красимир във Варненска област. Във Варна токът ще бъде спрян заради..

публикувано на 05.09.24 в 06:24
Пристанище Варна

Близо 6 млн. тона товари са обработени на Пристанище Варна

Пристанище Варна е реализирало досега  5,5 милиона тона товарооборот, само през пристанище Варна-Запад са преминали 4,5 милиона. Това каза Ивайло Гавраилов, изпълнителен директор на Пристанище Варна.   8% спад на товарооборота обаче отчитат общо от двата терминала заради малките количества изнесено зърно, но е отбелязан 8% ръст на обработените..

публикувано на 04.09.24 в 16:10

Огромен клон падна и рани мъж на тротинетка в центъра на Варна

Огромен клон падна на ул."Русе" 15  до градинката около сградата на операта във Варна и рани млад мъж, който е управлявал тротинетка. Инцидентът е станал днес около 13 часа днес. Пострадалият, на видима възраст около 40 години, е настанен в отделението по "Неврохирургия" в МБАЛ "Св. Анна" със счупени прешлени .Най-вероятно ще му бъде направена операция,..

публикувано на 04.09.24 в 15:56

Протест с камбанен звън и чупене на керемиди

Пореден нестандартен протест на варненеца Росен Марков. С камбанен звън и чупене на керемиди той настоява за спешен ремонт на храма на Старите варненски гробища. Той се качи на покрива на църквата и удари няколко пъти камбаната, като недоволство към неглижирането на божия храм. Росен Марков закрепи на камбанарията табела с надпис "Ремонт". По..

публикувано на 04.09.24 в 15:50

Ремонтите на училища в община Балчик приключват до 15 септември

Най-значителните ремонти това лято са в две учебни заведения в община Балчик – в Средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище, където на финала си е проектът за внедряване на енергийна ефективност, и аварийните дейности в Основно училище „Антим I“ в Балчик, където се отстранява теч във физкултурния салон и ремонт на стряхата на цялата сграда...

публикувано на 04.09.24 в 15:20