Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки и стотинки - на 28 септември

Пред Катедралата във Варна от 9 до 14ч.

Есенната кампания за събиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам“ ще се проведе на 28 септември пред катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна. Това заяви за Радио Варна Владислав Николов, председател на едноименното сдружение. Началото на 12-тото поредно събитие ще бъде дадено в 9ч. на 28.09 и ще приключи в 14ч. За девет години чрез кампаниите на сдружение „Аз вярвам и помагам“ са дарени 22 медицински апаратури за детски отделения, един бус за детска линейка и един бус за мобилен пункт за кръводаряване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изхвърляме по 11 кг. дрехи годишно

В последните години драстично расте количеството на текстилните отпадъци - особено след появата на бързата мода, а вече и покрай бума и на ултрабързата мода. Това е онази мода, която се базира основно на спонтанни покупки на предимно нискокачествени продукти, имитиращи дизайнерски колекции, на много ниски цени и обикновено със сложен състав от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

Летище Варна посрещна 1 111 111 си пътник за този сезон

Летище Варна посрещна 1 111 111 си пътник за този сезон. Това е Он Ирен, която пристигна със съпруга си и дъщеря си от Трондхайм, Норвегия. С полета пристигнаха общо 172-ма пътници, те бяха посрещнати от Даниела Павлова-заместник директор на аеропорта.  Това е първото празнично посрещане  с нощен полет, Он Ирен получи специално брандиран куфар,а..

публикувано на 05.09.24 в 10:43

Докъде стигна проектът за новата сграда на МГ - Варна?

Проектът за новата сграда на МГ "Д-р Петър Берон" във Варна отново е върнат за финансиране в списъка с проектите по инвестиционната програма на Министерство на финансите (МФ). Това съобщи за Радио Варна зам.-кметът Диан Иванов. Крайният срок за това беше 30 август.  Новата сграда на МГ ще е училище от бъдещето Нова сграда на МГ Варна до две -..

обновено на 05.09.24 в 08:59
Вътрешният двор

Дворът на раздора

Малкият двор на сграда, която се намира на улица „Хан Омуртаг“ във Варна стана повод за напрежение между съседите, които обитават имота. Къщата е точно до Щаба на ВМС и е паметник на културата. Проектирана е от архитект Далмизо Радели /известен още като Димитър Раделия/, който в началото на миналия век е бил главен архитект на..

публикувано на 05.09.24 в 08:18

С историческа възстановка и богата празнична програма Варна отбелязва Съединението

Община Варна организира празничната програма за 6 септември, когато отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия . Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия. В 10:00 ч. пред паметната плоча на княз Александър I Батенберг на пл...

публикувано на 04.09.24 в 11:28

Изчезват ли пчеларите у нас?

Производители на мед в област Добрич тази година прибират по-малко продукция от кошерите си. Причината според тях основно е в неблагоприятните климатични условия през пролетта и лятото. Пчеларите се оплакват и от липсата на достатъчен контрол по отношение на пръскането с препарати в земеделските земи, както и от огромните количества на внос от други..

публикувано на 03.09.24 в 15:05

От 100 до 1000 лева в подготовката на ученик за училище

Припомняме, че до 15 октомври се подават заявленията за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи и осми клас , също така за ученици, които продължават обучението си във втори, трети и четвърти клас . Средствата се изплащат на два пъти - 50 на сто от размера се предоставя след влизане в сила на заповедта за..

публикувано на 03.09.24 в 14:18