Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26-годишен загина на място в катастрофа

Млад мъж загина при катастрофа тази нощ в Русе. Това съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева. 

Сигнал за инцидента е подаден в 0:35 часа. Шофьор на 26 години, управлявал лек автомобил "Хонда", в района на кръстовището между булевардите "Христо Ботев" и "Цар Освободител" загубил контрол над колата и с висока скорост се ударил в метален стълб. 

Веднага са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба. 

При удара младият мъж загинал на място.

Причините за инцидента се изясняват.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Пешева: Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека

Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека, аз съм умерен оптимист, че поне наполовина човекът ще спечели-това коментира във Варна проф.д-р Маргарита Пешева, ерудит в сферата на журналистиката, преподавател, автор на книги, посветени на медиите, която участва в конференция на тема "Изкуствен интелект и медии",..

публикувано на 07.09.24 в 12:20

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове, но има и позитивно влияние, трябва да се внимава некоректните работодатели да не използват изкуствения интелект като мотив за съкращаване на журналисти, за да икономисат средства и за да манипулират съдържанието-това заяви във Варна Снежана Тодорова -председател на Съюза..

публикувано на 07.09.24 в 12:12

През седмица ще има частични местни избори-за кметове на районите "Одесос" и "Приморски" във Варна

Районната избирателна комисия във Варна е изправена пред уникално предизвикателство-за първи път в избирателния район, през седмица, ще има частични местни избори-за кметове на районите "Одесос" и "Приморски" , а на 27 октомври-и парламентарни избори-това коментира Велин Жеков-председател и на РИК и на Общинската избирателна комисия...

публикувано на 07.09.24 в 12:00

Без телефон в клас и в Гърция

Гръцките ученици ще трябва да държат мобилните си телефони в чантите си по всяко време на занятия със започването на новата учебна година на 11 септември. Новите разпоредби бяха обявени след среща между министър-председателя Кириакос Мицотакис и министъра на образованието Кириакос Пиеракакис. „Учениците могат да носят мобилните си телефони в..

публикувано на 07.09.24 в 11:37

Състоя се първото заседание на РИК

Днес в Областна администрация - Варна се проведе и първото заседание на РИК. „Съставът на комисията в общи линии повтаря този от предходните парламентарни избори, в т.ч. с дублиране работата на ОИК и на РИК“, каза Велин Жеков преди началото на първото заседание и допълни, че това му дава увереност за добра координация и ефективна работа за..

публикувано на 07.09.24 в 11:25
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил отслужва архиерейската заупокойна литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит

Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Даниил отслужва архиерейската заупокойна света литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит. Заупокойната литургия започна тази сутрин в митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица Неделя" в София и още продължава.  След заупокойната литургия, вероятно към 11:00..

публикувано на 07.09.24 в 11:13

Гробище на котви лежи на белите пясъчни дюни в Алгарве, Португалия

Любопитна експозиция от близо 200 ръждясали котви лежи на португалското крайбрежие в южния регион Алгарве. „Гробището на котвите“ се намира на Прая ду Барил (Praia do Barril). Плажът е един от най-известните в района на Тавира заради белия пясък, дълга и широка ивица, която от организиран плаж с..

публикувано на 07.09.24 в 09:50