Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Пешева: Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека

Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека, аз съм умерен оптимист, че поне наполовина човекът ще спечели-това коментира във Варна проф.д-р Маргарита Пешева, ерудит в сферата на журналистиката, преподавател, автор на книги, посветени на медиите, която участва в конференция на тема "Изкуствен интелект и медии", организирана от СБЖ в Международния дом на журналиста край морската столица.

Темата на лекцията на проф. д-р Пешева е посветена на роботизираната журналистика и заплахата от надделяване на изкуствения интелект.

Даниела Стойнова разговаря с нея:


По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев

Очаквам Централна избирателна комисия (ЦИК) да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, съобщи БТА. ЦИК е основният отговорник за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където присъства на..

публикувано на 07.09.24 в 14:02

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция на 7 септември. По данни на Службата за управление при бедствия и извънредни ситуации на страната (AFAD) земетресението е разтърсило окръг Пазарджък в провинция Кахраманмараш в 9,31 ч. местно време. То е станало на дълбочина 7 км под..

публикувано на 07.09.24 в 13:41

Жеков коментира изборите във Варна

Районната избирателна комисия във Варна е изправена пред уникално предизвикателство-за първи път в избирателния район, през седмица, ще има частични местни избори-за кметове на районите "Одесос" и "Приморски" , а на 27 октомври-и парламентарни избори-това коментира Велин Жеков-председател и на РИК и на Общинската избирателна комисия...

обновено на 07.09.24 в 13:28

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове, но има и позитивно влияние, трябва да се внимава некоректните работодатели да не използват изкуствения интелект като мотив за съкращаване на журналисти, за да икономисат средства и за да манипулират съдържанието-това заяви във Варна Снежана Тодорова -председател на Съюза..

публикувано на 07.09.24 в 12:12

Без телефон в клас и в Гърция

Гръцките ученици ще трябва да държат мобилните си телефони в чантите си по всяко време на занятия със започването на новата учебна година на 11 септември. Новите разпоредби бяха обявени след среща между министър-председателя Кириакос Мицотакис и министъра на образованието Кириакос Пиеракакис. „Учениците могат да носят мобилните си телефони в..

публикувано на 07.09.24 в 11:37

Състоя се първото заседание на РИК

Днес в Областна администрация - Варна се проведе и първото заседание на РИК. „Съставът на комисията в общи линии повтаря този от предходните парламентарни избори, в т.ч. с дублиране работата на ОИК и на РИК“, каза Велин Жеков преди началото на първото заседание и допълни, че това му дава увереност за добра координация и ефективна работа за..

публикувано на 07.09.24 в 11:25
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил отслужва архиерейската заупокойна литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит

Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Даниил отслужва архиерейската заупокойна света литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит. Заупокойната литургия започна тази сутрин в митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица Неделя" в София и още продължава.  След заупокойната литургия, вероятно към 11:00..

публикувано на 07.09.24 в 11:13