Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция на 7 септември. По данни на Службата за управление при бедствия и извънредни ситуации на страната (AFAD) земетресението е разтърсило окръг Пазарджък в провинция Кахраманмараш в 9,31 ч. местно време.

То е станало на дълбочина 7 км под повърхността. Няма незабавни съобщения за щети или пострадали.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Иван Гарелов

Близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Иван Гарелов, който почина на 3 септември. Той бе в кома след тежка черепно-мозъчна травма, която получи при инцидент през месец юли. Поклонението пред Иван Гарелов бе в софийската църква „Св. Седмочисленици“. Сред присъстващите на поклонението бяха президентът Румен Радев, политици и журналисти...

публикувано на 07.09.24 в 16:19
Варна

Силен вятър по Черноморието

В часовете до полунощ все още над Югоизточна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. След това процесите ще затихнат, облачността във вътрешността на района ще намалее до ясно. Ще духа умерен, по Черноморието до силен северен вятър и с него ще продължи да прониква малко по-хладен въздух. През деня във вътрешността ще бъде..

публикувано на 07.09.24 в 15:34

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев

Очаквам Централна избирателна комисия (ЦИК) да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, съобщи БТА. ЦИК е основният отговорник за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където присъства на..

публикувано на 07.09.24 в 14:02

Жеков коментира изборите във Варна

Районната избирателна комисия във Варна е изправена пред уникално предизвикателство-за първи път в избирателния район, през седмица, ще има частични местни избори-за кметове на районите "Одесос" и "Приморски" , а на 27 октомври-и парламентарни избори-това коментира Велин Жеков-председател и на РИК и на Общинската избирателна комисия...

обновено на 07.09.24 в 13:28

Проф. Пешева: Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека

Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека, аз съм умерен оптимист, че поне наполовина човекът ще спечели-това коментира във Варна проф.д-р Маргарита Пешева, ерудит в сферата на журналистиката, преподавател, автор на книги, посветени на медиите, която участва в конференция на тема "Изкуствен интелект и медии",..

публикувано на 07.09.24 в 12:20

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове

Въвеждането на изкуствения интелект в дейността на медиите крие рискове, но има и позитивно влияние, трябва да се внимава некоректните работодатели да не използват изкуствения интелект като мотив за съкращаване на журналисти, за да икономисат средства и за да манипулират съдържанието-това заяви във Варна Снежана Тодорова -председател на Съюза..

публикувано на 07.09.24 в 12:12

Без телефон в клас и в Гърция

Гръцките ученици ще трябва да държат мобилните си телефони в чантите си по всяко време на занятия със започването на новата учебна година на 11 септември. Новите разпоредби бяха обявени след среща между министър-председателя Кириакос Мицотакис и министъра на образованието Кириакос Пиеракакис. „Учениците могат да носят мобилните си телефони в..

публикувано на 07.09.24 в 11:37