Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Да се вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар пред журналисти в Пловдив. 

 Борисов отрече всеки да е получавал подкрепа от ДПС. 

"От това, който президентът каза, е прав за едно - всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна, аз съм се позиционирал за първа политическа сила, това е моята битка, която иска да се позиционира около първия - добре е дошъл “, каза той.

Аз с ДПС не съм работил, не съм правилна коалиция, подпомагали сме се, когато сме имали нужда, били са отговорни по време на сглобката и толкова", каза той.

"Всеки да се стегне, да изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство", каза още Борисов. 

"Да се ​​кара който с когото иска, тези, които искат да градят, тези, които искат видими резултати - това за мен е важно. Минал съм през тези разделни времена, всички са били срещу нас, всички са били с нас“, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов е в Пловдив, за да огледа спортните площадки на езиковите гимназии в града, на които ще тренират детските и юношески школи на футболен клуб "Марица".

По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

България и Германия ще си сътрудничат в областта на енергетиката

България и Германия подписаха Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. „Очертахме нови перспективи пред традиционно добрите отношения между България и Германия в енергетиката. Ще разширим партньорството си в сферата на водородните..

публикувано на 08.09.24 в 17:38

Париж 2024 продаде рекордните 12 милиона билета за олимпийските и параолимпийските игри

Париж счупи олимпийските рекорди по продажби на билети Париж 2024 продаде рекордните 12 милиона билета за олимпийските и параолимпийските игри, надминавайки рекорда на Игрите в Лондон 2012, съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Продадени са около 9,5 милиона билета за олимпийските игри и 2,5 милиона за параолимпийските игри, които завършват..

публикувано на 08.09.24 в 16:31

Пукнатини и отломки от колоните на входа на Морската градина

Мястото е оградено с ленти. По възможност гражданите да бъдат бдителни, когато преминават в близост. До средата на XIX век, районът на днешната Морска градина е бил голо поле, извън очертанията на града.  Първообразът на градска градина за обществено ползване възникнал през пролетта на 1862 г. В началото тя..

публикувано на 08.09.24 в 16:09

Катастрофа предизвика задръстване на АМ „Тракия“ в посока София

Задръстване на автомагистрала „Тракия“ в посока София, при 305 км, заради лека катастрофа в лявата лента. Потребители в социалните мрежи съобщават, че тапата е около 4 км. Колите в двете ленти на магистралата се движат с 10 км/ ч. Близо половин час отнема преминаването през участъка. Очакванията са в следобедните часове да има по-натоварен трафик..

публикувано на 08.09.24 в 14:35
снимката е илюстративна

Опасни бонбони за деца заливат пазара у нас

Бонбони с опасен консервант заливат пазара, особено в малките населени места, алармират читатели на БГНЕС. Сладкишите, които са тип „маршмелоу“ и са най-предпочитани от децата, могат да причинят алергии, мигрена, задушаване, тревожност, клинична депресия и дори тумори на щитовидната жлеза...

публикувано на 08.09.24 в 14:31
Черна котка за късмет

Времето в понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, по Черноморието със слаб северен вятър.  Утре ще е предимно слънчево . Вятърът ще се обърне от изток и югоизток, ще е предимно слаб.  Минимални температури между 11° и 16°, по Черноморието до 19°, максимални между 26° до 31°, по Черноморието малко по-ниски, за Варна минимална около 17°, максимална около..

публикувано на 08.09.24 в 13:49

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на МВР на интернет страницата си. Информацията е към 13:00 часа днес. На границата с Румъния трафикът на граничните пунктове 'Видин'', ''Кардам'',..

публикувано на 08.09.24 в 13:24