Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Варна: Не се е налагала евакуация на децата от ДГ „Детски свят“ във "Владиславово"

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината, посочват от общинския пресцентър.

От кабинета на кмета Благомир Коцев се осъществи връзка с електроразпределителното дружество за спешно изпращане на екип на място. Превантивно е спряно електрическото захранване в детското заведение.

Ръководството на градината е уведомило родителите за ситуацията и е поискало при възможност да приберат децата си по-рано. За останалите деца има възможност да бъдат преместени в стария корпус на градината, където да изчакат до края на работното време.

На място са и заместник-кметът по образованието Павел Попов и директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ Антоанета Хинева.

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев изпрати незабавно служители на „Общинска полиция“ да окажат съдействие, ако е необходимо.

От отдел „Дейности по защита на населението“ координираха дейностите по обезопасяването на обекта с Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. За случая е информиран и Областният съвет за сигурност към областния управител, каквото е задължението на дежурните по закон. 

След огледите на екипите на електроразпределителното дружество и на Общината ще бъдат информирани родителите и за режима на посещаване на учебното заведение за утрешния ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради , нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в община Каварна са останали без ток и вода. По данни на Метеостанция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на квадратен метър. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, причини редица проблеми в община Каварна. По..

публикувано на 11.09.24 в 17:26

Политиците около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР, предаде БНР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно..

публикувано на 11.09.24 в 17:12

Откриха мигранти в безпомощно състояние край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец, предаде..

публикувано на 11.09.24 в 15:55

Върховният съд допусна "ДПС - Ново начало" да участва в изборите

Върховният административен съд отмени решение, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. По безспорен и несъмнен начин е установено..

публикувано на 11.09.24 в 15:35
Снимката е илюстративна.

Евакуират децата от детска градина "Детски свят" във "Владиславово" заради наводнение

Децата от детска градина "Детски свят" в квартал "Владислав Варненчик" във Варна ще бъдат евакуирани в спортна зала "Владислав", която се намира в района, съобщиха от областната администрация. Осигурен е автобус за превозването им. Причината е, че заради дъжда е наводнен дворът на детското заведение, засегната е и сградата.  Информацията, че..

публикувано на 11.09.24 в 15:27

Дейности по сдвояване на електронното пациентско досие с телефона на 19 и 20 септември в Балчик

Мобилното приложение еЗдраве осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно доси е. Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено  да инсталират предварително приложението,  което се случва напълно безплатно от..

публикувано на 11.09.24 в 14:46

Обилният дъжд предизвика проблеми и в община Каварна

Обилният дъжд предизвика проблеми в община Каварна. Подадени са около десет сигнала за наводнени приземни етажа в морския град, наводнени са и улици. По информация на началника на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров са изпратени на място за реакция на сигналите три екипа.   От..

публикувано на 11.09.24 в 14:33