Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Коцев договори с пътната фирма незабавно да започне работа в Пчелина по обхода

Кметът на Варна Благомир Коцев договори с пътната фирма незабавно да започне работа в местност Пчелина по създаване на обходен път.
Той съобщава, че на спешна среща с ръководството са договорили екипи да влязат на ул. "Васил Делов", за да възстановят участък от не повече от 20-30 метра, за да стане възможен обходът.
В понеделник да започне незабавно асфалтиране на разкопаните трасета в района на ул. “Партриарх Максим", временна организация на движението и участие на Общинска полиция, за да се освободи трасето да влязат машините, са постигнатите договорки.

Коцев кани жителите на местност Пчелина, директора на ВиК и ръководството на пътната фирма  "Инжстрой" във вторник на среща в зала "Пленарна" по повод инфраструктурните проблеми в района.

"Сутринта бях на протеста на хората в Пчелина. Знаете, че лично отивам при всяко закономерно недоволство на хората, защото държа да няма посредници в комуникацията и заедно да стигаме до решенията. Заварени-незаварени, обектите трябва да се оправят", посочва кметът в публикация във Facebook.

Той подчертава, че на протеста не са присъствали "главните действащи лица" Не дойде ръководството на ВиК и на фирмата изпълнител (по-късно изпратиха техническо лице), не дойде и кметът на район Младост, уточнява той.

Като има проблем, всички бягат. Но с бягане от проблемите те не се решават. Този проект на ВиК от 2 години превръща живота на хората в ад, казва още Коцев.

Коцев  настоява политическите сили да се въздържат от яхване на протестите на хората за градската среда, защото по думите му политизирането не помага за реални решения.

Той определя сключеният през 2021 г. договор между ВиК и тогавашното ръководство на Общината като безобразен, "с развяване на бялото знаме от един бивш кмет и пълен отказ от всякакъв контрол върху действията на ВиК. Това не може да продължи. Искам да видя темпо и качество. И грижа за хората!"

"Във вторник в 18.00 ч. хората от района ще могат да удостоверят лично дали това обещание на фирмата е изпълнено и да попитат ВиК и тях, включително и мен, как се върши работата.

В понеделник в 9.00 ч. от входа на Пчелина при буквите до "Васил Делов" въвеждаме времена организация на движението. Молим гражданите да ни съдействат да се освободи трасето, за да влязат машините."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Екоминистърът Петър Димитров и кметът на община Белослав Диан Иванов на оглед на дерето, което преля след проливния дъжд в сряда.

Екоминистърът: Състоянието на отводнителната инфраструктура у нас не отговаря на екстремните промени в климата

Състоянието на отводнителната инфраструктура не отговаря на екстремните промени в климата, това е посочено в специален доклад на МОСВ, в който се предлага и програма за действие, още при премиераНиколай Денков. Определянето на максималните хидрологични оразмерителни количества са по методика от 70-те години и не са адекватни за сегашните условия...

публикувано на 13.09.24 в 15:03

80 литра дъжд на кв/м е паднал в район "Приморски"

Най-много щети от проливният дъжд от сряда сутринта е нанесъл в северната част на район „Приморски“, където по данни на НИМХ са паднали 80 л./кв. м дъжд. Отнесена асфалтова настилка и натрупване на наноси има в кв. „Виница“ и КК „Св. Св. Константин и Елена“. Това сочи доклада, изготевн от администрацията.  В район „Одесос“ има няколко места с..

публикувано на 13.09.24 в 14:28

Катастрофа с учебен самолет на демонстрациите в авиобаза "Граф Игнатиево"

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебен самолет L-39 ZA, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Учебният самолет L-39 се е разбил в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. При инцидента не се е задействал катапултът,..

публикувано на 13.09.24 в 13:45

ДКЦ "Св. Иван Рилски" в "Аспарухово" с натрупани загуби

Намаление на пациенти и на изследвания през 2023 година, отчете д-р Людмил Цветков-управител на ДКЦ "Св. Иван Рилски" в Аспарухово по време на по време на комисия "Собственост и стопанство" в Община Варна. 15 хиляди лева е сумата от натрупани загуби, заяви д-р Цветков. Те се дължат на непрекъснатите ремонти и на старата рентгенова..

публикувано на 13.09.24 в 12:27

1786 бебета са родени в АГ-болницата във Варна от началото на годината

8 милиона лева са приходите на АГ-болницата във Варна. лечебното заведение завършва годината на печалба. Това стана ясно по време на отчет на комисия "Собственост и стопанство" в Община Варна. Над 5 хиляди са пациентите, преминали през гинекологичната болница. Родени за последната година са 1786 бебета. Най-използвани са леглата в сектор..

публикувано на 13.09.24 в 12:17

В Тубдиспансера се забелязва тенденция за намаляване на загубите

Финансовото положението на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна остава тежко, но се забелязва тенденция за намаляване на загубите. През 2023 г.  счетоводната загуба е била в размер на 389 хил. лева при 409 хил. лева през предходната година. Същевременно се увеличава броят на пациентите, лекувани в..

публикувано на 13.09.24 в 11:55

Разбиха наркооранжерия в центъра на Варна (СНИМКИ)

Наркооранжерия са разбили при специализирана акция в центъра на  Варна криминалистите от Първо районно управление. 700 растения от рода на конопа са открити в оборудвани със системи за отглеждане на наркокултурта помещения в къща на ул. "Панагюрище" 6, съобщават от варненската полиция. Открити са и 5 килограма изсушена тревиста маса. От началото на..

публикувано на 13.09.24 в 11:26