Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За проблем със сметопочистването алармира районният кмет на "Владислав Варненчик"

"Когато има проблем с чистотата в един район, това е проблем за всички варненци", коментира от своя страна кметът на община Варна Благомир Коцев

За огромен проблем със сметопочистването съобщи в профила си във Фейсбук районният кмет на "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. До вчерашния ден там са установени 188 необслужени съда (за неделя и понеделник), коментира той. "Санкцията, която ще предложим да им бъде наложена от Общината, е в размер на 18 800 лв.", посочва районният кмет, като допълва: "Ако незабавно не предприемат действия по справяне с проблема веднага, ги грози (само за днешния ден), още по-голяма глоба!". 

Той изрази надежда, че скоро проблемът ще бъде разрешен. 

"Защо само във "Владиславово", попита Николай Костадинов. Той допълни, че от фирмата твърдят, че имат проблем с техниката. 


"Когато има проблем с чистотата в един район, това е проблем за всички варненци", коментира от своя страна кметът на община Варна Благомир Коцев. Няколко камиона са се повредили и това е причина за неизпълнението на задълженията им, обясни още той. "Разбирам, че се работи по отстраняването на повредите. Ще искам от фирмата да компенсира най-засегнатите точки с извънреден труд. А също така да се осигурят още машини, които да покриват извънредни ситуации като тази", подчерта кметът на Варна, като допълни, че ще бъде разгледана възможността за допълнителни глоби. От общинския пресццентър информират, че Благомир Коцев и районният кмет на "Владислав Варненчик" Николай Костадинов са провели разговор тази сутрин, в който са обсъдили бъдещи съвместни действия във връзка с неизвозените битови отпадъци в района. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Понеделник е неучебен ден в 27 училища в „Приморски“ и „Одесос“ заради изборите за районен кмет

Във връзка с провеждането на частични избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“ (на 20 октомври 2024 г., неделя) кметът Благомир Коцев обяви 21 октомври 2024 г. (понеделник) за неучебен ден в 27 варненски училища в двата района. Заповедта важи само за училищата, в които ще се помещават избирателни секции в деня на частичните избори..

публикувано на 18.10.24 в 17:20

Кметът на Балчик: Не дължим пари на никого, не можем да си изпълним капиталовата програма поради липса на строители

Поне 80-90 процента от общинския бюджет на Балчик ще бъде изпълнен, това увери на планираното днес обществено обсъждане по повод актуализацията на тазгодишните финанси кметът на общината Николай Ангелов.  Първоначалният размер от 41 милиона лева е служебно променен до почти 45 милиона поради трансфери от министерства и ведомства, както и..

публикувано на 18.10.24 в 16:56
Снимката е илюстративна

Общината: "Градски транспорт" не е внесъл в хазната приходи от наеми за близо 440 хил. лева

В нарушение на чл. 99, ал. 1 от Закона за държавния бюджет, дружеството „Градски транспорт“ не е внесло в общинския бюджет на Варна 50 % от приходите си от наеми, което възлиза на 439 580 лв. Всички имоти, които дружеството „Градски транспорт“ е отдавало под наем през 2023 г., са били без проведени търгове в нарушение на съответната наредба, съобщават..

публикувано на 18.10.24 в 16:07

Във Варна доставиха 403 хиляди бюлетини за вота на 27 октомври (СНИМКИ)

403 хиляди хартиени бюлетини, с които избирателите от Варненска област ще упражнят правото си на глас на изборите за Народно събрание, пристигнаха днес във Варна.  Със същия транспорт и под охрана бяха доставени още ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа, сред които и окончателните списъци на избирателите от областта...

публикувано на 18.10.24 в 16:00

Архитект: Варна трябва да се развива на височина, за да няма презастрояване

Решение срещу презастрояването на Варна е строителството на високи сгради. Това коментира архитект Марин Велчев, председател на Управителния съвет на Регионалната колегия във Варна на Камарата на архитектите в България.  Въпросът е дали искаме да имаме голяма плътност на застрояване и малка етажност или високи етажи и малка плътност на застрояване,..

публикувано на 18.10.24 в 16:00

Двойно повече IT специалисти ще удостоверяват машинното гласуване за вота на 27 октомври

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на Централната избирателна..

публикувано на 18.10.24 в 15:45

253 са сигналите за изборни нарушения до днес, 36-има са задържаните

До днес на обяд има 253 подадени сигнала за изборни нарушения, 70 образувани досъдебни производства. 36 са задържаните лица. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг във връзка с резултатите от действията, предприети от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.  Като основни приоритети..

публикувано на 18.10.24 в 15:34