Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студент остава в ареста заради разпространение на кокаин и марихуана

Снимка: Ройтерс

В ареста остава студент, който е обвинен в разпространение на високорискови наркотици, реши Варненският апелативен съд. Най-тежката мярка за неотклонение не подлежи на обжалване, уточняват от пресцентъра на обвинението. 

Лоши са данните за личността на Енис Ш. - той контактува с представители на криминалния контингент, няма законни доходи и е осъждан двукратно за държане на наркотици с цел разпространение, допълват от пресцентъра на Варненския апелативен съд. Реална, а не хипотетична е опасността той да извърши престъпление от същия вид, категорични са от обвинението. В рамките на обучението си в университета, където в момента е четвъртокурсник, Енис Ш. е получил двете предходни присъди. Свидетел е посочил пред разследващите, че е купувал именно от обвиняемия забранени субстанции. Предстои свидетелят да бъде разпитан и пред съдия, което разкрива опасност обвиняемият да му въздейства и да извърши престъпление против правосъдието, посочват от ВАС. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работни групи ще извършват леки ремонти във Варна

Създаване и функциониране на работни групи за поддръжка и извършване на леки ремонти на територията на Община Варна, решиха днес съветниците във временната комисия „Структури и Общинска администрация".  Тази промяна е по предложение на кмета на Община Варна Благомир Коцев като засяга дейността на ОП „Управление на проекти и озеленяване“. По този начин..

публикувано на 18.09.24 в 17:05
Снимката е илюстративна

Временно затварят част от ул. "Люляк"

От 8 до 11 часа утре, 19 септември, временно ще бъде ограничено движението по ул. „Люляк“ в участъка на кръстовището с ул. „Роза“ във Варна.  Затварянето на участъка се налага поради извършване на дейности по аварийно премахване на 5 (пет) броя сухи и опасни дървета, съобщиха от  общинския отдел "Дейности по защита на населението".

публикувано на 18.09.24 в 16:26

Пожар във влака София-Варна до Чирпан, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна, предаде БНР.  Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на гарата. Движението по линията е спряно за около един час.  Огънят в локомотива е..

публикувано на 18.09.24 в 16:14

Министърът на иновациите на среща с областни управители от Североизтока заради предстоящия вот

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов пристига във Варна, за да се срещне с областните управители от Североизточния район и директорите на териториалните звена на главна дирекция "ГРАО" (Гражданска регистрация и административно обслужване) заради предстоящите парламентарни избори.  Целта на срещата е да бъдат обсъдени дейностите по..

публикувано на 18.09.24 в 16:00

Правителството разреши започването на хидротехнически работи във Варненското езеро

Министерският съвет разреши на „ЕИС - Строителна компания“ АД да използва два специализирани кораба за извършване на хидротехнически работи във Варненското езеро. Драгажният кораб „MILFORD“, плаващ под знамето на Белиз и несамоходният понтон „МР 26“, плаващ под знамето на Ямайка, ще бъдат използвани при реализирането на обект: „Ремонт на напорен..

публикувано на 18.09.24 в 15:52

Разбиха наркобанда в с. Приселци, разпространявала наркотици и вейп устройства със забранени субстанции

Организирана престъпна група, която отглежда, произвежда и разпространява високорискови наркотични вещества, състояща се от седем души на възраст между 18 и 32 години, е задържана във Варна. Четирима от тях са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия разследването прокурор, а на трима са наложени мерки за неотклонение..

публикувано на 18.09.24 в 15:15

Компенсации за всички небитови потребители на ток

Всички небитови потребители ще могат да получат компенсации за разходите за скъпия ток до края на годината, реши правителството, като промени програмата за компенсации, съобщава БНР.  За изпълнението ѝ ще са необходими над 500 милиона лева. Еврокомисията даде „зелена светлина“ за подпомагането. Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на..

публикувано на 18.09.24 в 14:04