Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар във влака София-Варна до Чирпан, няма пострадали

2
Снимка: Община Чирпан

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна, предаде БНР. Сигналът е получен в 14:14 ч.

Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на гарата.

Движението по линията е спряно за около един час. 

Огънят в локомотива е угасен, той не се е разпространил във вагоните на влака. Екипът на пожарната от Чирпан остава на място.

Във влака са пътували 118 души, които ще бъдат превозени до Стара Загора и ще им се предложи алтернативен транспорт, допълни за Радио Стара Загора кметът.

Ако настъпи голяма забавяне, ще им бъде осигурена храна и вода, допълни той.

Със закъснение от 135 минути се движи бързият влак от София за Варна (8651), сочи информацията от електронното табло, публикувано в сайта на БДЖ. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Черноморски туристически поход Варна-Балчик предстои на 22 септември

Дирекция „Спорт“ към Община Варна и варненското туристическо дружество „Владислав Варненчик” организират за четвърта поредна година Черноморски туристически поход Варна – Балчик. И тази година той ще се проведе по повод Деня на Независимостта на България – 22 септември.  Сборният пункт е бензиностанцията пред УМБАЛ „Света Марина“ в 7:30 ч. в..

публикувано на 18.09.24 в 17:37
Снимката е илюстративна

Временно затварят част от ул. "Люляк"

От 8 до 11 часа утре, 19 септември, временно ще бъде ограничено движението по ул. „Люляк“ в участъка на кръстовището с ул. „Роза“ във Варна.  Затварянето на участъка се налага поради извършване на дейности по аварийно премахване на 5 (пет) броя сухи и опасни дървета, съобщиха от  общинския отдел "Дейности по защита на населението".

публикувано на 18.09.24 в 16:26
Акция на МВР - Варна и НАП - Варна, 06/07.97.2022 г., Варна

1 800 проверки на НАП по Северното Черноморие, 350 са нарушенията

За по-малко от два месеца – от края на юли до средата на септември, в рамките на контролната кампания на приходната агенция по Черноморието, фискалните инспектори са проверили близо 4100 търговски обекта – предимно заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки и др. Служителите на приходната агенция са съставили над..

публикувано на 18.09.24 в 16:02

Министърът на иновациите на среща с областни управители от Североизтока заради предстоящия вот

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов пристига във Варна, за да се срещне с областните управители от Североизточния район и директорите на териториалните звена на главна дирекция "ГРАО" (Гражданска регистрация и административно обслужване) заради предстоящите парламентарни избори.  Целта на срещата е да бъдат обсъдени дейностите по..

публикувано на 18.09.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

ВиК Добрич инвестира във ВиК мрежата на областния град, Балчик, Албена и Каварна

"Водоснабдяване и канализация Добрич" АД обявява на заинтересованите лица и общественост, че има  инвестиционно предложение: "Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в гр. Добрич, гр. Балчик и гр. Каварна; реконструкция и модернизация на ПСОВ Албена,  изграждане на отвеждащ колектор и дълбоководно заустване; реконструкция и  модернизация на ПСОВ..

публикувано на 18.09.24 в 15:59

Правителството разреши започването на хидротехнически работи във Варненското езеро

Министерският съвет разреши на „ЕИС - Строителна компания“ АД да използва два специализирани кораба за извършване на хидротехнически работи във Варненското езеро. Драгажният кораб „MILFORD“, плаващ под знамето на Белиз и несамоходният понтон „МР 26“, плаващ под знамето на Ямайка, ще бъдат използвани при реализирането на обект: „Ремонт на напорен..

публикувано на 18.09.24 в 15:52

Разбиха наркобанда в с. Приселци, разпространявала наркотици и вейп устройства със забранени субстанции

Организирана престъпна група, която отглежда, произвежда и разпространява високорискови наркотични вещества, състояща се от седем души на възраст между 18 и 32 години, е задържана във Варна. Четирима от тях са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия разследването прокурор, а на трима са наложени мерки за неотклонение..

публикувано на 18.09.24 в 15:15