Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич става столица на офроуд спортовете

Автор:

Над сто участника от България и Румъния в три големи състезания ще участват този уикенд в Добрич. След 35 години в града отново ще има мотокрос писта за мотоциклети и четириколки (ATV) и тя ще приеме състезатели от цяла България. Стартовете са в събота, като за призови места ще се борят 45 състезатели с мотоциклети, 30 с четириколки(ATV) и 12 деца от „Детската ATV Школа". В същото време на старото летище в Добрич ще стартират 30 от най-бързите автомобили 4х4 в надпреварата „Рали Добруджа" и участниците ще изминат 500 километра за двата дена. Инициативата за подготовката на този офроуд празник е на местния клуб  „Фактори рейсинг 76", които възстановиха пистата с помощта на община Добрич, състезатели и местния бизнес. Организатор на събитието ба „Клуб 4х4 Адвенчър", а съорганизатор Община Добрич. В събота от центъра на града официалния старт на джиповете ще бъде даден  от кмета Йордан Йорданов, а в неделя пак той ще открие финалните серии за мотоциклети и ATV на „Мотополигон Добруджа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павлин Николов

Павлин Николов прекратява финасирането на Спартак Варна

Спонсорът на Спартак Варна Павлин Николов взе крайното решение да прекрати финансирането на клуба. Той излезе с официална позиция след напрежението, което се получи на стадион "Локомотив" между старши треньора Кириакус Георгиу и част от привържениците на "соколите".  Фенове на "Спартак" нахлуха на терена и се саморазправиха с треньора Кириакос..

публикувано на 26.09.24 в 22:22

Мнения след победата на "Черно море Тича" срещу "Тунджа"-Ямбол (ВИДЕО)

Започнаха "Черноморските игри" по баскетбол във Варна. На старта домакините от "Черно море Тича" победиха с 88-82 отбора на "Тунджа"-Ямбол. Чуйте мнения след мача на представители от двата клуба.

публикувано на 26.09.24 в 20:27

Георги Давидов: Има още какво да подобряваме (ВИДЕО)

Старши треньорът на баскетболния тим на "Черно море Тича" Георги Давидов даде добра оценка за играта на неговия тим по време на първата среща от "Черноморските игри" срещу "Тунджа"-Ямбол. Варненци спечелиха с 88-82 т и са на финал утре.

публикувано на 26.09.24 в 20:23

"Черно море Тича" с победа на старта на "Черноморските игри" (ВИДЕО)

Черно море Тича се поздрави с победа на старта на Черноморските игри. Момчетата на Георги Давидов спечелиха срещу Тунджа -Ямбол с 88 -82 т. Двата отбора направиха добър мач, като разликата в точките в полза на варненци беше малка през цялото време. От 20.00 ч започна срещата Шумен и Академик Бултекс.

публикувано на 26.09.24 в 20:19

Фенове на Спартак (Варна) нахлуха на терена и се саморазправиха с треньора Кириакос Георгиу

Обстановката във футболен клуб Спартак - Варна е революционна. Феновете за пореден път показаха, че не желаят треньора Кириакос Георгиу.  Те нахлуха на терена, опитаха се да влязат в саморазправа със специалиста, а тренировката беше прекратена.  Чака се решение от страна на клубното ръководство.

публикувано на 26.09.24 в 19:58

Елина Райнова: Ограбиха нашето момиче с 900 евро. Ще си търсим правата (ВИДЕО)

Най-добрата българска състезателка по тенис в колички е от Варна и се казва Зоя Чавдарова. За последните няколко години тя страшно напредна и се оказа, че няма конкуренция в страната ни. По тази причина Зоя търси участие в чужбина. Преди броени дни се завърна от Полша със злато и сребро от силен турнир. Покрай добрите новини около нея има и..

публикувано на 26.09.24 в 11:50

Злато и сребро за варненски културист в Иран

Варненецът Максим Стойков стана трети в света и влезе в световната петица по културизъм.  Максим спечели два медала, злато и бронз на  Световното първенство, което се провежда в Иран, остров Киш, и продължава от 23.09 до 27.09.  На варненеца предстои участие и в още една категория.

публикувано на 26.09.24 в 08:44