Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От началото на годината

Приходната агенция спря над 2500 сайта за онлайн залагания

От началото на годината Националната агенция за приходите е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. Само за последния месец изпълнителният директор на приходната агенция е издал близо 640 решения за спиране на дейността на онлайн платформи за залози, които развиват дейност у нас без нужното разрешение. След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни. НАП сезира съда, в случай че след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната. Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни, поясняват от приходната агенция. 

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд са публикувани в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл: illegal_gambling@nra.bg. В него е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От 19 октомври започват обученията на СИК в Добричко

Районната избирателна комисия в Осми изборен район Добрич определи графика за обученията на членовете на секционните избирателни комисии. Първите са насрочени за 19 октомври в общините Добричка, Балчик и Каварна. Обученията за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори, макар и поредни, са много важни и присъствието в тях е желателно, посочи..

публикувано на 16.10.24 в 12:43

Във Варна задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност

Задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност, която се проведе на територията на област Варна съобщават от МВР-Варна. Операцията започна през нощта на вторник срещу сряда. В нея се включиха „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“ и „Криминална полиция“, поясни Драгостин Тодоров, началник сектор в отдел сектор в отдел..

публикувано на 16.10.24 в 12:42

Варна се включва в национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност под надслов "Земята не пие лекарства".  Началото е в три големи града – днес пред Централните хали в София от 13.00 до 17.30 ч., в събота, 19 октомври – на паркинга на хипермаркет в ж.к. "Младост" 3 в столицата, на 26 октомври лекарства ще се събират в един от хипермаркетите на..

публикувано на 16.10.24 в 11:15

Безплатни прегледи организират в област Добрич (график)

Здравни заведения в Балчик и Добрич са част от Националната програма за превенция на хронични незаразни болести, съобщава Регионалната здравна инспекция, която е сключила договори с тях за извършване на безплатни скринингови прегледи по няколко направления: За диабет тип 2  – лица на възраст  над 18 години, независимо от здравноосигурителния им..

публикувано на 16.10.24 в 11:11

Родители от ОУ "Константин Арабаджиев": Как правоспособен директор се сменя с човек, който не е издържал конкурс?

Родители на деца от Основно училище "Константин Арабаджиев" във Варна заявиха за пореден път своята подкрепа на освободения директор на училището Нели Касабова. Те изпратиха отворено писмо до редица институции, включително и до Министерството на образованието и науката, с което настояват за изясняване на обстоятелствата около провеждането на конкурса..

публикувано на 16.10.24 в 10:25

Президентът с изискване за задълбочен анализ след проверката на разбилия се изтребител

Задълбочен анализ от проверката в Министерството на отбраната и обяснение от Комисията по отбрана в парламента поиска президентът Румен Радев, след като във вторник Министерството на отбраната оповести анализа от данните на черната кутия на разбилият се преди месец изтребител, предаде БНР.  Няма как да коментирам хипотези. Министерството на..

публикувано на 16.10.24 в 09:57

Блъснаха пешеходка на централен варненски булевард

Вчера, около 8:25 часа, на централен варненски булевард, е възникнал пътен инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.  47-годишна пешеходка е с фрактура на лява раменна кост, без опасност за живота, настанена в ортопедия.  Според данните до момента причината за инцидента е, че водач – жител на Силистра, управлявал..

публикувано на 16.10.24 в 09:46